Dacă nici faptul că polițiștii s-au apucat de cultivat IARBĂ nu-i motiv s-o LEGALIZAȚI, apucați-vă serios de construit noi PUȘCĂRII!

legaizați „iarba”
Distribuie:

Vorba unei fete din Gurahonț, pe facebook, postată ca și comentariu la știrea despre polițiștii cultivatori:  «Îmi plac ghilimelele astea „deștepte”  ale voastre… auziți, da cu CBD-ul ce se mai aude? Mai vindecă  cancerul? Da cu cânepa ca material de construcție, că are amprenta de carbon pe minus? Sau ca hârtie, că și așa nu mai avem copaci…
Sunteți cei mai nenorociți oameni … închideți ochii la toate nenorocirile care vă fac viața frumoasă și atacați cu toate armele o plantă de 1000 de ori mai folositoare ca voi. În genere nu stiu ce fac ziariștii, că roșii bănuiesc că nu vindeți în piață, nu?
Deci cam cât de ipocriți sunteti mah, terminaților cognitiv?
»


Mi-a plăcut mult. La faza cu „o plantă de 1000 de ori mai folositoare ca voi” chiar am aplaudat.

Ca ziarist, m-am simțit cumva „lezat profesional” că mi se reproșează promovarea unei știri despre – nu-i așa? – polițiști care cultivă droguri în pădure, iar ca om m-am simțit obligat să scriu (și) acest articol… ca o pledoarie direct asumată întru legalizarea „ierbii”.
Așa… ca să fim chit. Ca-n bancul cu șogorii.

În linii largi… naționale și internaționale…  ne prezentăm ca un popor primitiv care se urăște pe sine. Ne băgăm la pușcărie pruncii când îi prindem fumând ceva care-i liniștește… ca-n dictaturile asiatice, dar mult mai pervers: pe ăia ce fac posibilă marfa de pe piață îi protejăm, îi ridicăm în grad și le mărim cota… cel puțin dictatorii îi căsăpesc pe toți la grămadă! Suntem o țară de curve care-și arestează curvele, o țară de consumatori care-și arestează consumatorii, o țară prost condusă care-și arestează proștii conduși. Nu există nație mai ipocrită ca noi.

Pe plan local… deci aproape tot din ceea ce ne interesează direct, în Aradul ăsta,

de prin 2000 încoace, se vinde și se consumă mai multă iarbă decât în marile capitale ale toleranței de pe mapamond. De 20 de ani încoace, când vine „luna recoltei” – jumătatea lui septebrie-jumătatea lui octombrie – îi tot prinde… „loturi” de ei… cu câte o plantație: la Ceala 3, la Iratoșu, la Fântânele, la Ususău, la Pâncota, la Sebiș, la ei acasă, în garsonieră… și dacă stau într-un beci îi prinde! Sute de mii de știri gășești, numai cu o simplă căutare „droguri arad” pe Google – aproximativ 874.000 rezultate în 0,51 secunde – la momentul 3 octombrie, 2017… and counting.

O statistică cinstită ar releva adevărul că peste 50% din tinerii din acest județ, cu vârste cuprinse între 16 și 40 de ani, știu „cu ce, cum și de ce se fumează iarba”,

iar cei care nu „bagă” sunt fie de un primitivism ideologic de-a dreptul tâmpit, fie paranoici, fie sfinți… oricum… sub 15%. Neutrii sunt acel gen care „nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”, dar put de la o poștă a ipocrizie… genul care „tace din interes de serviciu”.
Dintre ei se selectează turnătorii. În plan strict judiciar, avem rezultatele cele mai tari de pe planetă… cred că depășim Moscova la capitolul „arestări fumători” pe mia de locuitori. Asta deși trăim într-un oraș în care un dealer de talia lui Edi Pălincaș făcea între 50.000 și 70.000 de mii de euro pe săptâmână (cam atâta face unul foarte bun în Amsterdam), șeful antidrog de la SRI făcea dealuri la juma` de kil odată, șoricioaca se consuma „la microbus” și se găsea la non-stop și, iaca… de ieri, oficial: tinerii polițiști își pun plăntuțe în pădure cu mâna lor. Hai, mă!… pe bune: polițiștii din Micălaca, seduși de miraculoasa plantă sau invidioși pe Panamera lu` Serghei  (vezi în galerie și dă-i repede print screen, până nu dispare) s-au apucat de cultivat iarbă la Iratoșu?! Absolut superbă epică!

Deci polițiști, profesori, studenți, elevi, copii, bunici… de la SRI, de la birt, de acasă… de peste tot arestăm… Deci, clar, discutăm despre un FENOMEN.

Care ghici ce?! Dacă îi arestează pe toți, la balot, ne lasă poliția nefumați?! Ne lasă pe dracu: „decât se schimbă dealerii, frate!” – cum zice un frate de-al meu.
Și uite-așa se umplu pușcăriile ampulea cu viitori infractori care altfel își vedeau de treaba lor în interesul statului român… bă, statule român care ești tu prost, și-ți bagi copiii la pușcărie pentru ceva ce în majoritatea dintre țările Uniunii Europene din care faci parte aproape că se premiază… cel puțin pe partea economică.  Parte economică din care, în loc să… vorba lu Nea Gigi, ai putea tu câștiga, ca stat: banii ăia – discutăm despre miliarde, la acest nivel – nu s-ar ai vărsa în buzunarele organelor corupte, iar tu ai deține controlul, statule care ești tu fraier!
În loc să lași să se deschidă coffee shop-uri, o să trebuiască să construiești noi penitenciare… dac-o ții tot așa. Și o să faci din țara asta o mare pușcărie de fraieri – asta o să faci. În timp ce majoritatea țărilor civilizate din jurul tău își închid pușcăriile.

Când o să întâlnesc politicianul ăla cu atîta sânge-n instalație și creier în cap încât să-și facă țel din LEGALIZAREA „IERBII”…

dar cu majuscule… nu timid și agramat… nu pițipongeală gen Eba, într-o deplină și cinstită cunoștință de cauză, o să mă înscriu contributor la statuia lui. Și nu atâta eu… cât vreo jumătate plus unu cetățenii din țara asta care acum stau ascunși, de frică să nu le fie pătată reputația… în intimitatea lor, fiecare fiind, însă, un junkie (la fel ca restul lumii, de altfel – „pe probatelea” o spun).

Îți dai seama ce „crimă”?! Să fumezi dintr-o plantă care n-a omorât pe nimeni… E plin internetul, sunt plin pereții tuturor zidurilor din toate orașele mari ale României de inscripții cu „Legalizați iarba” – tradusă în zeci de jargoane. Nu este om cu toate țiglele pe casă care să poată combate beneficiile… de altfel, banalului drog, conținut de mugurele de cannabis.

Niciun judecător care a tras în viața lui măcar câteva fumuri dintr-un joint –

și nu cred în dreptatea unui judecător care judecă asemenea fapte și care n-a tras măcar câteva fumuri dintr-un joint – nu cred că va mai semna o condamnare împotriva unui tânăr care (auzi tu ce-a făcut!) s-a drogat! „Hai, mă! – ce-a făcut?!” – te întrebă prietenul tău din Cehia… de exemplu. S-a drogat. Pe sine. Cu efecte fizice, sociale și juridice exclusiv asupra lui însuși! „Și pentru asta îl arestezi… îi distrugi viața?!

Când înșiși polițiștii tăi fac cultivare, trafic și consum… la fel ca orice altă „breaslă”, de altfel.” Cum îi explici „omologului tău dintr-o țară civilizată” paradoxurile astea? Ce te mai miră la faptul că toți tinerii cu ceva-n cap și cu drag de propriul lor viitor o taie din țara asta și nu mai sunt curioși s-o vadă nici măcar pe facebook? Pentru ce viitor te pregătești, tu, patrie? – ca s-o dăm și-n patetic.
Sau suntem niște „terminați cognitiv”? – cum ne face fata aia din intro pe toți la grămadă… și cu asta, basta!

Notă:

Fotografia principală este preluată de pe hotnews.ro și însoțește o știre din ianuarie, 2012, când doi activiști întru legalizarea marijuanei și-au pus bannerul la un protest de pensionari care cereau… „altceva”: sănătate! Au fost îmbrânciți… ca niște „dușmani de clasă” ce sunt. La 5 ani de-atunci, la același nivel am rămas, și probabil că vom fi ultima țară din UE care va legaliza „iarba”, în scop recreativ… că așa-i la farmacia de cobai – dacă înțelegi unde bat.

Later edit – 20 octombrie, 2017:

„Sigur într-o săptămână – maxim două, vom prezenta public ceea ce se numeşte foaia de parcurs – măsurile pe care le avem în vedere pentru îndeplinirea cerinţelor Hotărârii-pilot a CEDO. (…) Vom construi două noi penitenciare. Cu unul suntem deja în faza hotărârii de Guvern. Vom extinde penitenciarele existente, vom moderniza acolo unde este de modernizat”, a afirmat Tudorel Toader, la Târgu Ocna, la Festivitatea de absolvire a promoţiei 2017 şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare.

El a adăugat că, în opinia sa, o societate modernă şi democratică nu trebuie să aibă ca obiectiv construirea de penitenciare, notează Agerpres.

Articole asociate:

https://criticarad.ro/actualizare-2-iata-plantatia-de-la-iratosu-unde-cei-doi-politisti-supravegheati-timp-de-o-luna-cultivasera-cannabis-filmare-nocturna-diicot-politia-romana/

ȘORICIOAICĂ de ARAD. Maiorul Ciprian Mareș și dealerul Edi Pălincaș – „Victimele datoriei” din teatrul de RĂZBOI și URĂ jucat de capii DIICOT și SRI

 

Categorie: Editorial
Etichete: cannabis, legalizati iarba, legalize marijuana, lucian valeriu, marijuana, pledoarii, politisti
Distribuie:
Articolul anterior
Exercițiu de verificare a sistemelor de alarmare în Arad, Pecica și Nădlac
Articolul următor
A fost ZIUA SUDORULUI. Pentru că „În viaţă şi în natură nu-i nimic fără sudură!” [FOTO]

9 comentarii. Leave new

 • FELICITĂRI PENTRU ARTICOL!

  Răspunde
 • Bun articol domnule Lucian ! Felicitari ! LEGALIZAȚI !

  Răspunde
 • Foarte bun articol, domnu Lucian. Pe bune, m-a incantat! Aveti dreptate cu umplerea ,,deampulea” a puscariilor, pentru cultivarea, consumarea ori traficarea unor seminte care, ce-i drept, cu vreo 30 de ani in urma, se gaseau in toate gospodariile din zona mea natala. Se-ntorceau pestii cu burta-n sus cand ajungeau in preajma locului in care canepa era bagata-n rau la muiat. Nici dracu nu s-a gandit atunci ca-i drog! De acord cu legalizarea, care, totusi, trebuie facuta cu multa precautie.

  Răspunde
  • Bineinteles ca trebuie facuta cu precautie – exista legi clare, muncite zeci de ani in laboratoarele marilor democratii: Olanda, Spania, SUA, Canada, Uruguay, Cehia… ca sa le enumar doar pe cele mai notorii…pe care le admiram cu totii. Nu trebuie decat sa facem o traducere dupa legile respective si sa ridicam mana in parlament… ce-i asa de greu? – ai zice la prima stigare. Dificultatea, insa, rezida din coruptie. CAPUL acestui monstru sunt FARMACIILE. Marile companii ar inregistra pierderi fara precedent, iar trei sferturi dintre farmacii s-au inchide… Cine dracu le-ar mai cumpara xanaxurile, …zepamele, calmantele și opioidele la metru cub?…

   Răspunde
 • Felicitări pentru articol . Aceasta “iarba” nu face rău , sunt alte lucruri care ne fac rău și sunt legale . Așa-zișii Parlamentari sau copii acestora credeți ca nu consuma ? Hai sa fim serioși dacă mergi pe strada tot al doilea om consuma și nu moare nimeni . Dacă Polițiștii au ajuns sa cultive e clar ca trebuie legalizata ! FACEȚI O SCHIMBARE IN ȚARA ASTA ! ! !

  Răspunde
 • Articolul emană frustrare.
  Limbajul ăsta îl poți folosi pe contul personal de Facebook, nici într-un caz aici, plus că mai ai de lucrat la punctuație.

  Răspunde
 • Den…Limbaj tipic românesc pe înțelesul românului.Ce nu ai înțeles?

  Răspunde
 • Argumente pertinente si sanatoase mental. Pacat ca noi suntem exact pe invers. Cum poti discuta o tema asa de modernista in perioada in care ai interzis fumatul in birtul deschis de un privat din banii proprii?
  Cum poti fi coerent cand tu interzici ceea ce nu interzici (fumatul)?
  Ura care ne macina ne va face sa nu schimbam nimic. Bucuria de a-l vedea pe fiul vecinului la bulau pentru nimic, este ceva la care este foarte greu sa se renunte.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pandelea

Fă-te ziarist!

Cum naiba să te cobori la nivelul de a fi de acord când ești taxat drept „al patrulea” la… orice… adică primul fraier de după podium. Adică cel mai prost…