Déjà Vu cu repetiție și cacofonie obligatorie la PNL Arad: „Gheorghe Falcă continuăm…”

echipa pnl
Distribuie:

 

Așa cum anticipam noi și toată lumea curioasă de fenomenul politic arădean, Gheorghe Falcă și-a adunat azi pretorienii, i-a strâns în jurul lui la aceeași masă și i-a pus să jure pe el. Un Déjà Vu cu repetiție: „Gheorghe Falcă continuăm…”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ PNL]

Gheorghe Falcā: „Continuăm în echipă proiectele Aradului!”

La conferința de presă de astăzi președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă și-a anunțat oficial candidatura la șefia partidului:

„Împreună cu echipa care a câștigat administrativ în 2016: președintele CJ Iustin Cionca, vicepreședinții Consiliului Județean, Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea, viceprimarul Aradului Călin Bibarț și președintele organizației municipale a PNL Arad, Geanina Pistru am ales să continuăm proiectele pe care le-am supus cetățenilor. Suntem partidul care a produs schimbările mari în municipiul Arad și suntem convinși că doar în echipă putem să continuăm proiectele Aradului.

Ne dorim ca în data de 07 aprilie să avem alegerile la municipiu, urmând ca cele județene să aibă loc pe 27 aprilie” a declarat Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (15 martie, 2017) Alegeri la PNL – tactici dictatoriale pe „ultima sută”. Bravo, Ghiță – Kim Jong Un e mândru de tine!

Motto: „Dragi colegi, vă invităm la conferința de presă care va fi susținută de președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă.
Conferința va avea loc joi, 16.03.2017, la ora 11:30, la sediul PNL Arad.”

…unde Gheorghe Falcă își va anunța candidatura… mare mister! 😛 – nu înțeleg de ce e ascuns subiectul conferinței.

La ora la care citiți aceste rânduri – discutăm despre intervalul orar acum – joi, ora 11.29 și 59 de secunde, Gheorghe Falcă e înconjurat de colegi și prieteni (cei mai mulți dintre ei, imaginari) pe care încearcă să-i convingă că „mâine, la ora 11.30, vă veți prezenta  la sediul partidului și veți spune, în fața presei, că mă veți susține pe mine la alegerile pentru președinția PNL!”. „De ce am face-o?” – întreabă câțiva, timid, cu juma` de gură. „Pentru că eu v-am pus pe fiecare acolo unde sunteți!” – e, chiar dacă singurul argument, cel suprem… în lumea restrânsă, meschină, fricoasă, datoare, limitată intelectual și nulă din punct de vedere moral despre care facem vorbire.

„Greii” partidului care pot fi convinși (pentru că există și grei care nu pot fi convinși) – Cionca, Boghicevici, Bîlcea, Geanina Pistru, Glad, Bibarț – dacă vorbești cu fiecare-n parte, niciunul „nu-l suportă pe Falcă” și „îl vrea departe de Arad” – dar asta numai în particular… în foarte particular: în separeu la birt, sub plapumă sau pe rețele de telefonie criptate. Recunoștința pentru funcția din partid care te-a propulsat acolo unde ești transcende interesul general, realizările efective ale liderului, valoarea și moralitatea sa, vezi bine.

Dacă ar avea cunoștință de ele, Kim Jong Un însuși ar fi mândru de tacticile lui Ghiță de la Brad inspirate din negura cea mai crâncenă a comunismului cu față inumană: Falcă nici măcar nu trebuie să execute, din când în când, câte un opozant – opozantul se execută singur dacă nu-l votează pe Falcă.
Asta în capul lui. În capetele celorlalți, însă, a încolțit sâmburele adevărului evident că dacă îl votezi pe Ghiță acum, de mâine (cel târziu, de poimâine) te vei spăla pe cap cu rămășițele cadavrului său politic pentru tot restul carierei tale – pentru că să-l sustii public, în condițiile date, e ca și cum ai înhăma un măgar mort la o căruță cu toate roțile pe pană.
De când cu comunicatul ANI privind incompatibilitatea de ordin penal a primarului Aradului, trebuie să fii sinucigaș politic ca să îl girezi tocmai pe cel care a dus la rablagirea căruței liberale.

În termeni opuși metaforei, adică strict juridici, lucrurile stau așa: „În baza modificărilor din Statutul PNL, anul trecut s-a introdus un punct care prevede retragerea oricărui candidat la o funcție de conducere în partid care are dosar penal – de orice fel ar fi el. Așa s-a întâmplat în cazul lui Vasile Blaga, a lui Ludovic Orban și a altora – care s-au retras de la candidaturi chiar mai importante decât cea pe care o are acum în vedere Falcă. Parcursul legal al unei sesizări ANI bazată pe un dosar de verificare laborios întocmit pe o perioadă lungă este Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde i se dă un număr de înregistrare – așa încât Falcă nu mai are mult și va fi chemat la audieri, după care se va începe, oficial, urmărirea penală și trimiterea dosarului pentru corupție în fața instanței competente” – ne-au confirmat nu unul, ci doi dintre „greii” care nu mai dau doi bani pe Falcă… iar  dacă mai există pe-acolo vreun jurist cu sânge-n instalație, ar trebui să îi facă un referat-beton, care să nu-i permită nici măcar… să țină conferința de presă despre care ați citit în „Motto”.

Hai, că nu-i târziu…

Informații conexe

[ACTUALIZARE 2] Conflictul de interese penal comunicat de ANI privitor la familia Falcă a fost denunțat acum un an, la DNA… dar era „pe timpul lui Coldea”. Dilema momentului e „de mânuță și la rău” sau „despărțiți în pace”? [DOCUMENT]

Categorie: Știri
Etichete: alegeri pnl arad, dictatori, Falca, Gheorghe Falca, kim jong un
Distribuie:
Articolul anterior
Lehamite în laboratorul Satanei
Articolul următor
Colecția „Achiziții publice cu care vom intra în istoria shoppingului tâmpit”: CJA cumpără TREI MICROBUZE pentru Aeroportul „zero avioane – zero pasageri” Arad

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie