„Gașca lui Farcașiu” de la Târnova este acuzată că și-a însușit din BANII DE MÂNCARE ai pensionarilor care beneficiază de OUG 115/2020 pentru sprijinirea persoanelor defavorizate!

tarnova furt
Distribuie:

 

„Altă bombă de Târnova, confecționată și pe cale să explodeze, avându-i ca protagoniști pe viceprimarul Cătălin Oprea și doamna Viorica Vlăzan, soția unui fost polițist care a activat la Șiria și despre care se știe că a avut mai multe combinații cu țiganii de acolo: au luat cardurile /cartelele pentru mâncare, inclusiv pinurile, și s-au dus cu ele la firma de catering (una din Pâncota) și se pare că au stors banii pe luna în curs (cel puțin) ca să fie siguri de o treabă” – primim de la o sursă „loco”.

Cititorul nostru face referire la dispoziția Guvernului care a decis în iulie, prin OUG 115/2020, lansarea acestui program pentru sprijinirea persoanelor defavorizate  prin acordarea de mese calde. Câteva luni mai târziu, prin OUG 174/2020 s-a decis extinderea categoriilor care pot beneficia de aceste tichete. (amănunte despre acest program – AICI).

În 10 decembrie, imediat după încheierea scrutinului privind alegerile locale, pe grupul de susținători ai „administrației Farcașiu” a fost publicat următorul anunț:

tarnova2

Ei bine, s-a lăsat cu scrisori deschise, acuzații de fraudă și abuzuri în serviciu, pensionarii beneficiari nefiind de acord cu modul în care s-a pus în aplicare această dispoziție gestionată de cei doi funcționari ai Primăriei Târnova.

Iată una dintre acestea:

„Bună ziua doamna primar!

Am și eu câteva întrebări: viceprimarul este vice sau novice în funcția deținută…apără drepturile concetățenilor sau nu?

Mâncarea adusă pensionarilor… este mâncarea de ghetou sau meniul zilei?

Vezi foto… așa arăta azi 25.01.2021.mâncarea de ghetou adusă sărmanilor pensionari din comuna Târnova…o lingura de apă sărată cu ceva vegeta și câteva bucăți de paste făinoase…o lingură de piure de cartofi, un ciocănel pârlit + murături, toate amestecate la un loc într-o caserolă fără separatoare și 2 felii de pâine… la reducere… spun reducere, pentru că la începutul livrării meniului erau 3 felii, iar peste o lună, cine știe, va fi doar o jumătate de felie!”

tarnova1

„Acest meniu de ghetou are totuși un preț destul de rafinat, 18 lei porția… porții de care sunt curios să văd dacă în această lună își vor atinge cuantumul de 180 lei, dreptul alocat de către statul român unui pensionar.”

Programul a fost implementat în luna septembrie a anului trecut, și de el beneficiază 160 de pensionari. Totalul acestui ajutor / pensionar cu venit minim este de 18 lei ori 10 mese = 180 de lei/ lună. El trebuia să se desfășoare cam așa: fiecare om să-și primească cardul și PIN-ul aferent, iar firma de catering să treacă pe la fiecare acasă cu meniul zilei și POS-ul la purtător și să efectueze scurta operațiune.

Poate că în alte locuri așa s-a și întâmplat – Târnova, însă, nu-i „alte locuri”!

Viceprimarul și doamna Vlăzan nu au procedat așa: pur și simplu au ținut la ei cardurile, cu PIN-uri cu tot, vreme de 4 luni, operând de capul lor în ele, după ce au găsit o firmă „tovarășă și prietenă” cu care să facă „para/para”!
Scandalul a progresat, iar cu câteva zile în urmă, am primit de la altă sursă următoarea informație: „Vezi că vor să adune cardurile și să le restituie  oamenilor și apoi sunt mai greu de prins. După părerea noastră trebuie trimisă politia la firma de  catering. Contabila primăriei nu vrea să prezinte nici bilanțul și nici un fel de act primarului, ea e STAT ÎN STAT.”

…iar ieri, când, în sfârșit, s-a procedat la înmânarea cardurilor către pensionari, aceștia s-au trezit cu ele GOLITE!

„Acum am fost sunat.  CARDURILE SUNT GOLITE , iar bătrânii au rămas fără mâncare.”

chitanta refuz

Viorica Vlăzan și Oprea Cătălin sunt direct implicați în acest jaf.” – afirmă sursele noastre, iar dacă Poliția Economică, DGA sau alte organe de control și cercetare au de gând să se apuce de subiectul ăsta, n-au decât să ia la pas „comitatul familiei Farcașiu” și să documenteze ce spun oamenii ăștia  – pentru că dacă a așa, e foarte grav.
Dacă nu e așa, suntem bucuroși de pe acum să găzduim o replică a oamenilor ălora… deși dacă ea ar fi existat, scandalul nefiind „de ieri / de azi”, credem că ar fi apărut.

Am urmărit toate topic-urile legate de acest subiect și n-am găsit niciunde o apărare coerentă, o dezmințire cu probe… nici măcar pe Târnova Proiecte-Perspective – grupul „de casă” al fostului primar… de unde deducem ceea ce probabil deduceți cu toții.

[ACTUALIZARE]

Viceprimarul Cătălin Oprea se disculpă

În postarea publicată pe pagina de facebook Târnova Proiecte-Perspective în jurul orei 17.00, viceprimarul acuzat de… cealaltă jumătate de comună că (nu el personal, ci oamenii săi! – să fim bine înțeleși) a furat din banii pensionarilor arată următoarele:

 „Dragi cetateni, as vrea sa fac o scurta informare despre situatia si acuzele referitor la „furtul cardurilor” , NU ESTE ADEVARAT. Vreau sa multumesc persoanelor care au lasat din timpul lor si au identificat toti beneficiarii programului Masa Calda. Domnului Tomuta Iosif Muresan din Dud, Onigoaie Ana din Agrisu Mare, Cosmin Bulzan din Draut , Nicu Lucaci din Chier, domnul Bacis din Araneag si doamna Viorica Vlazan din Tarnova. Toate aceste persoane CONFIRMA ca nici eu si nici doamna VIORICA nu am luat cardurile, plus toti varstnicii pot confirma acest lucru. Toate acuzatile sunt FALSE si au ca SCOP DENIGRAREA IMAGINII MELE CA VICEPRIMAR, SE INTAMPLA TOATE ACESTEA PENTRU CA AM DERANJAT CATEVA „PERSOANE”.De 3 luni sunt insultat si denigrat fara incetare.
Toate aceste jigniri si insulte sunt platite cu bani grei.
Sa nu furi este una dintre cele 10 porunci, porunca pe care o respect cu strictete.
Imi cer iertare daca am deranjat pe cineva prin postarea aceasta.
Cu respect viceprimarul comunei Tarnova, Catalin Oprea.”

Postarea respectivă a generat reacții de solidaritate partinică și empatie pragmatic-conjuncturală… toți „Oamenii lui Oprea” au dat vina pe „răutatea jurnalistului care a scris pentru că a fost plătit cu bani grei”, și alte încurajări… dar și replici obiective din „partea cealaltă” – cea vătămată, la urma urmei. Iată una dintre ele:

„Meditează puțin si ai sa înțelegi, firma de caterig a golit cardurile beneficiarilor de suma de 720 lei(bani alocați pentru 4 luni ), în condițiile în care ei au primit aproximativ  20 de meniuri a 18 lei/ meniu. Si te mai intreb ceva este legal si moral sa profiti de naivitatea beneficiarilor, sa le iei CARDURILE SI PINURILE (lucru care nu își permite nici banca sa il facă) sa le tii la tine la firma si sa le folosesti dupa bunul tau plac? La ora actuală cardurile au fost restituite beneficiarilor cu sold zero,iar bani sunt in contul firmei de caterig! Ghiță,tu ma cunoști si vreau sa cred ca sti ca eu nu afirm ceea ce nu stiu si nu vad cu ochi mei, doar asa ca mi-a spus mie cineva! Si inca ceva, postarile sunt pentru informarea cetățenilor si nicidecum nu facem justitie pe fb, lăsăm pe cei abilități sa facă ceea ce au de făcut! Din postarea lui Cătălin se înțelege că ei „BUNI SAMARITENI ” sunt victime nu cei cărora li s-a luat mancarea de la gură! Consider că nu are niciun rost sa se victimizeze, pentru ca cel este cel mult victima propriei lui naivități; ar face mai bine sa se gândească cine l-a băgat pe el în combinația asta și va  înțelege mai mult!”

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: bani pensionari, catalin oprea florin farcasiu, stiri arad, tarnova, viorica vlazan
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a făcut cel mai bun meci din acest sezon și a venit cu toate punctele de la Clinceni
Articolul următor
Confiscarea banilor de la cerșetori este reglementată în Arad încă din anul 2019
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

 • Dacă nu este așa, „oamenilor ălora” poate va dau în judecată pentru calomnie.
  Cine a utilizat cardurile la comercianți, pentru că cele două chitanțe POS nu dovedesc nimic ?
  Pot fi foarte bine niste carduri oarecare, ale căror conturi asociate nu mai aveau fonduri disponibile.
  Dacă sursele „loco” si cealalta sursa sunt din opoziție, e clar.

  Răspunde
  • Și dacă e așa, vă dați cu capul de podul lu` Oprea de la Agriș?… Stați o lună mâncând exclusiv lăturile alea cu 18 lei, pe care-i plătiți tot dvs.? Vă dați demisia din funcția de slugă și vă retrageți la mănăstire?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

florin malița - condamnații

[ACTUALIZARE 14] Florin Malița este un infractor condamnat cu ROST… în sensul filosofic al termenului. Într-un interviu-eveniment, fostul „copil-problemă” al lumii interlope arădene, ne explică cum PUȘCĂRIA poate fi o FACULTATE DE AUTODISCIPLINĂ

Interviul acordat de Florin Malița – fostul „copil-problemă” al lumii interlope arădene, actualmente guru de pușcărie – jurnalistei Adriana Stoicescu pentru postul B1 TV în cardul emisiunii CONDAMNAȚII  (premiate de Asociația…