KARMA de Târnova: socrul viceprimarului-sifon Cătălin Oprea a căzut cu tractorul în „Pârâul Bolundului” de pe „podul de un miliard” sifonat de prietenul lui Iustin Cionca și a lui Cionca Iustin!

catalin oprea
Distribuie:

 

Comuna Târnova, cu satele ei Agrișu Mare, Arăneag, Chier, Drauț și Dud, însumează 207, 44 de kilometri pătrați de imbecilitate administrativă, corupție agresivă și pericole publice la tot pasul – un loc nerecomandat nimănui pentru investiții, relocare sau „simplă excursie”. Faptul că a fost condusă, vreme de 30 de ani, de unul-și-același Florin Farcașiu explică tot… inclusiv incidentul (hilar pentru extra-târnoveni – rușinos, penal și trist pentru administratori) petrecut ieri, pe „podul” din satul Agrișul Mare, când tractorul socrului viceprimarului Cătălin Oprea era să se huluie cu totul (s-a huluit doar pe jumătate, din fericire pentru toată lumea), cu socrul aflat la volan, în valea pârâului Valea Mare (numit pe unele hărţi, „Pârâul Bolundului” – (aflăm de pe „Enciclopedia Dacica”), cunoscut de localnici ca „Părău Ioșchi” și  ,,Podul la Zdremțeni”, după cum urmează:

tarnova podu oprea 3

„Chiar socrul tâmpitului de Cătălin Oprea a căzut cu tractorul. Cătălin Oprea  a semnat recepția lucrării. Nu cred că există proiect la acel pod.” – am primit, imediat ce mini-foto-reportajul a apărut pe pagina de facebook „Schimbarea în bine” (ceea ce ne dorim cu toții):

inkedtarnova1 li

„Tâmpitul ăsta a fost consilierul lui Farcașiu, iar acum  este viceprimar” – continuă, în același ton cu zecile de comentatori, genericul „contribuabilul târnovan”. Nu vom face publice numele comentatorilor și ale surselor noastre pentru că ei, spre deosebire de noi, locuiesc în Târnova – dar selectăm, cu toată responsabilitatea de care suntem capabili, opiniile câtorva. De asemenea, am fi măgari să cenzurăm apelative precum „tâmpit” – din moment ce chiar o TÂMPENIE tratăm aici… o îmbârligătură politico-administrativă NOTORIE la noi în județ – remarcabilă doar prin faptul că a fost dezvăluită în cele mai mici amănunte de către localnici (cine știe câte sute zac nedezvăluite!)…

El fiind „tâmpitul” despre care fac vorbire practic trei sferturi dintre târnovenii care au internet, iar în această fotografie este împreună atât cu Cionca Iustin cât și cu Iustin Cionca… cu construcțiile și cu Consiliul Județean cu tot… cu partidul până-n pânzele galbene:

tarnova podu oprea 2

Un „vecin cu podul” zice:  „Podul ăsta parcă l-au făcut niște ORBI (fără supărare ); când am văzut cum l-au făcut am știut că-i de-a praștia fără balustrade pe margine, mai înalte să fie.. niciun pic de protecție pentru  persoanele care trec pe el în timpul nopții! Le-am zis vecinilor mei că e un dezastru total, niște bani cheltuiți aiurea!”

Un contemporan cu „fenomenul Farcașiu” încă de la inventare clamează: „Lucrare supraevaluată și de mântuială făcută de firma „gogu”, una din realizările cu care se laudă  administratorul Cătălin Oprea prin Agrișu Mare și la care a fost președinte în comisia de recepție. Problemele acestui pod sunt majore, una din ele se vede și în poze: lipsa balustradelor care au fost la un pas de o tragedie și, altă problemă, apa se scurge pe sub tub si nu prin  tub – așa cum era normal, asta ducând în viitorul apropiat la degradarea și distrugerea lui.”

pod

 

„Un proiect există la acel pod?!” – întreabă un alt contribuabil de bună credință juridică, tot în argou local necenzurabil în circumstanțele date. „Conform legii trebuie să existe un proiect cu calcule de rezistență și, bineînțeles, un constructor care răspunde de lucrare. În caz contrar, cineva e pasibil de dosar penal. Nu poți face un pod așa cum ți se taie capul că nu-i «vramiță la ogreadă»!”

Și cică a costat 1 miliard „pe stil vechi”. „Ăsta îi podu ala de 1 miliard?!” – întreabă retoric careva care știe ceva ce noi încă n-am aflat din surse oficiale serioase (nici nu prea există în Târnova așa ceva!) – iar un altcineva vine și cu o SOLUȚIE DE AVARIE:

„În prima fază trebuie văzut dacă podul mai este în garanție, pe urmă trebuie notificat constructorul sa remedieze deficiențele. Dacă nu se prezintă în urma notificări la termenul stabilit, se contrastează alta firma care va repara podul pe cheltuiala constructorului. Simplu. Foarte simplu”

„Poate că este un semn că i s-a întâmplat tocmai în satul și în familia lui!” – concluzionează un localnic mai frumos și mai pe scurt decât o puteam face noi!

 

Categorie: Politice
Etichete: Agrişu-Mare, araneag, Cătălin Oprea, chier, draut, dud, Florin Farcasiu, Pârâul Bolundului
Distribuie:
Articolul anterior
Centrele de vaccinare – imaginea neputinței administrației locale arădene
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Omul de 61 de ani din satul Baia dat dispărut de familie pe 12 ianuarie a fost găsit la 30 km de domiciliul său, în podul unui grajd abandonat, pe un deal din Dumbrăvița

5 comentarii. Leave new

 • Cionca… vezi tu, cam așa îs realizările tale…tot așa făcute prost și parțial pe mulți bani! Sa nu îndrăznești să te mai compari cu Bihorul că ești SLAB cu litere mari. Asta se întâmplă când lucrați cu aceeași oameni dar cu firme diferite. Calitate slabă și foarte slabă! Mulțumesc!

  Răspunde
 • Schiță de Caragiale cu ilustrate cu tot ! Nu trebuia să râd când am citit articolul, dimpotrivă! Dar râsul grav e o formă și mai gravă de critică și pedeapsă (încă neprimită) pt asemenea ”hârbuituri”, vorba zoiței de la bata! Gesus Christ, saga mandatelor patronate de neopritul farcașiu au lăsat Târnova (satul lui coldea, totuși!) pustiită, roasă până sub rădăcini de corupție, o văgăună cu trăsături încă frumoase, cu părul încă bogat, dar albit, plin de păduchi și încâlcit, în care urlă ” a morțiu” glasul ucrainienilor eterni luptători anti/farcașiu, precum azi, trendul anti/covid. Grea misiune pt emilia-primărița să scoată Târnova din văgăună la lumină. Nicio șansă politică n-o paște, singurii care POT FACE și AJUTA localitatea sunt OAMENII, uniți. Farcașiu et.comp. – așa cum ar trebui să funcționeze un stat de drept – trebuie să plătească TOATE daunele materiale și morale produse în acest uriaș mandat care nu se mai termina… Dacă nu era găselnița ANI, Târnova cobora (nu mai era mult) pitecantropic. Mult spor dnei primar (biata) .. Cât despre ”tâmpitul” Oprea care era să-și deturneze propriul socru cu al său propriu tractor în bolundul pârâu, trebuie demis din funcție, din primărie și chiar din familie. Poate a vrut să scape de tata/socru și l-a pus să treacă țanțoș pe podul scump al morții – ca prostul. Așa și-a propus el de anul nou, poate.

  Răspunde
 • TARNOVA ESTE CEA MAI CORUPTA SUB TOATE FORMELE…. TOTUL ESTE POLITIC PUS ÎNCEPÂND CU CELE SFINTE ȘI TERMINÂND CU CELE LUMEȘTI!!!

  Răspunde
 • domnilor cel ce conduce primaria tarnova e lucaci

  Răspunde
 • ia veniti la gurahont sa vedeti ce mafie este cu lemnul din apuseni,dl tigan veniti la un sprit cu dl moraru

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…