Haos și în Turul Franței: Etapa de Ziua Națională le-a adus organizatorilor cea mai mare rușine din istoria ciclismului!

Distribuie:

 

Coincidențe teribile… lanț de ghinioane  care aruncă în derizoriu poliția franceză – sau de la rușinos la macabru de Ziua Națională a Franței!

Eveniment absolut jenant pe 14 iulie, la ora – care, din nefericire, poate fi văzut ca anticipare la oribilul act criminal de la Nisa – chiar pe „vârful mitic al  ciclismului”, Mont Ventoux:  ocupantul primului loc din clasamentul Turului Franței,  ciclistul englez al lui SKY, Chris Froome, a fost, pur și simplu, aruncat de pe bicicletă de un motociclist al organizatorilor care a fost nevoit să frâneze din cauza unui grup de fani care au blocat, efectiv, drumul!

Cu un kilometru înainte de finiș, după ce se debarasase de Nairo Quintana și alerga umăr la umăr cu Richie Porte și Bauke Molema, Froome a fost blocat de o motocicletă a organizatorilor. Pilotul a frânat brusc, blocat de mulțimea de pe traseu, iar cei trei s-au lovit de motor! Timp de câteva minute, toți comentatorii de pe posturile tv care transmiteau în direct au rămas, efectiv, blocați: în toată istoria ciclismului nu s-a mai întâmplat așa ceva!

„Etapa a 12-a a Turului Franţei, desfăşurată între Montpellier şi Mont Ventoux (178 km), va rămâne mult timp în memoria fanilor de ciclism. Chris Froome a cedat tricoul galben în urma unui incident pe şosea. Cu aproximativ 1 kilometru înainte de final, el a fost nevoit să o ia la fugă , după ce a rămas fără bicicletă! Astfel, a avut pierdut zeci de secunde bune la sfârşitul rundei. Etapa a fost câştigată de belgianul Thomas de Gendt, iar tricoul galben a fost preluat de un alt britanic, Adam Yates.” – scrie și prosport.ro.

Chiar dacă astăzi directorul de cursă al Turului Franţei a decis ca tricoul galben să rămână la Chris Froome (britanicul şi Porte au primit timpul lui Bauke Mollema), rușinea imensă tot rămâne, ca o pată urâtă pe obrazul organizatorilor.

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Viața din reviste a unei femei de vis
Articolul următor
Un exemplu de nepăsare… termală: Ștrandul din Curtici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie