Mutări politice mizerabile (inclusiv) la Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonț… sau cum minte Marius Göndör și când tace

liceu gurahont
Distribuie:

 

Profesorul Vesa Ciprian Nicușor, până ieri-alaltăieri director adjunct al Liceului „Ioan Buteanu”, a fost schimbat cu  profesoara Șandru Cati Neluța prin decizia Inspectoratului Școlar Județean Arad condus – eminamente pe criterii politice, mai precis de aderență / apartenență la partidul aflat la guvernare – de notoriul fost deputat PD-L (ulterior PNL)  Marius Göndör… altfel, remarcabil prin absolut nimic, precum instituția-în-sine (care, cu altceva în afară de faptul că schimbă directori și umilește cadrele didactice colorându-le politic cariera, nici nu se ocupă).
Nu-i singurul în situația asta – dar scriem despre ce știm sigur…

Într-o lume normală – sau măcar nemincinoasă intenționat -, inspectoratul lu` pește i-ar fi trimis omului o depeșă… ceva care să sune „Stimate fost domn director, prin prezenta vă anunțăm că ați fost schimbat din funcție pentru că partidul nostru a ajuns la putere, iar al dvs.  nu!” și gata bâlciul – că, oricum, asta-i practica la noi în țară de la preluarea puterii de către Partidul Comunist Român în urma loviturii de stat de la 30 decembrie 1947… dar, nu, ei dau „pe surse” explicații nedovedite gen „erori manageriale” și se ascund de „litera și spiritul legii” cu replica „Nu l-am schimbat – i s-a încheiat mandatul!” – cum i-au zis și profesorului Vesa.
Nu există, conform tuturor actelor și declarațiilor posibile, nicio eroare managerială în mandatul de director adjunct al acestui om – dacă era, puteți fi siguri că ați fi citit-o pe mai multe site-uri sub formă de comunicat de presă – iar Marius Göndör știe asta… și de aceea o dă în lambada evitând până să și numească persoanele pe care le-a înlocuit.
Adică și laș, și la putere – cum iese dacă faci un mic calcul.

Niciunde în Legea educației naționale nr. 1/2011 nefiind prevăzută înlocuirea persoanelor din conducerea unui liceu pe criterii STRICT POLITICE, profesorul are următoarea poziție față de ce i s-a întâmplat:

„Deși se vorbește tot mai des despre depolitizarea instituțiilor de învățământ, se pare că acest lucru nu se concretizează. Am deținut funcția de director adjunct al Liceului Ioan Buteanu Gurahonț ca urmare a reușitei la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct, din anul 2016, în ciuda acțiunilor mizere încercate la acea vreme de o persoană care, prin acordarea ,,vestitelor” note de 2 și 3, a dorit cu orice preț anularea reușitei mele. Însă Divinitatea a făcut dreptate. Menționez că aceeași persoană a solicitat eliberarea mea din funcție și la începutul anului școlar 2016-2017 și, probabil același lucru l-a făcut și acum.

Este regretabil pentru o persoană intelectuală și care a făcut parte din colectivul Liceului Gurahonț, să manifeste astfel de atitudini, nedemne pentru statutul și pregătirea profesională.

Ca și la alți colegi directori, din județ și din țară, la data de 09.01.2021, a încetat mandatul de director adjunct, obținut ca urmare a concursului din 2016.

În cazul meu, având în vedere faptul că ultima dată eu am deținut această funcție în unitate, calitatea de membru CNEME din anul 2012, gradul didactic I, experiența managerială de un deceniu (6 ani director adjunct al Liceului Gurahonț și 4 ani director în altă unitate),obținând calificativul Foarte Bine în toți acești ani, consider că aș fi fost îndreptățit să primesc în continuare numire prin detașare în interesul învățământului până la finele anului școlar, având în vedere și faptul că suntem în mijlocul anului școlar.”

 

Categorie: Politice
Etichete: Gurahont, Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonț, Marius Göndör, Șandru Cati Neluța, Vesa Ciprian Nicușor
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Omul de 61 de ani din satul Baia dat dispărut de familie pe 12 ianuarie a fost găsit la 30 km de domiciliul său, în podul unui grajd abandonat, pe un deal din Dumbrăvița
Articolul următor
Zăpada ca zăpada… dar primăria Arad are acum o altă prioritate: combaterea AMBROZIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie