Lord Jacob Rothschild, finanțator și membru al familiei bancare Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani

jacob rothschild
Distribuie:

Lord Jacob Rothschild – finanțatorul și membrul familiei bancare Rothschild – a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia lui astăzi. Nobilul britanic, care era de asemenea cunoscut în lumea artei și a patrimoniului, și-a început cariera în banca de familie, NM Rothschild & Sons, în 1963.


Apoi, a mers mai departe și a cofondat grupul de asigurări J Rothschild Assurance, acum St James’s Place, împreună cu Sir Mark Weinberg în 1980. Lord Rothschild – care avea patru copii, inclusiv finanțatorul Nat Rothschild – a fondat de asemenea Windmill Hill Asset Management pentru a administra portofoliul filantropic al familiei.

Pe parcursul carierei sale, a deținut funcții precum cea de vicepreședinte la televiziunea de atunci BSkyB și a fost de asemenea președinte al administratorilor la Galeria Națională. Lord Rothschild, care a fost educat la Eton College și la Christ Church Oxford, a avut de asemenea rolul de președinte al Fondului Memorial Național pentru Patrimoniul Național.

În 1992, el a devenit și președinte al Institutului de Afaceri Evreiești de atunci, acum cunoscut sub numele de Institutul pentru Cercetarea Politicilor Evreiești.

Familia a declarat astăzi: „Tatăl nostru Jacob a fost o prezență marcantă în viețile multor oameni, un finanțator deosebit de talentat, un campion al artelor și culturii, un servitor public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și în cultura evreiască, un ecologist dedicat și un prieten, tată și bunic iubit. El va fi înmormântat conform obiceiului evreiesc într-o mică ceremonie de familie și va fi organizat un memorial într-o dată ulterioară pentru a sărbători viața sa.”

Lord Rothschild – al cărui nume complet și titlu era Nathaniel Charles (Jacob), al 4-lea Lord Rothschild – a fost fiul cel mare al lui Nathaniel (Victor), al 3-lea Lord Rothschild și al Barbarei Judith, Doamna Rothschild. A fost educat la Eton College și la Christ Church Oxford, unde a obținut o diplomă de licență în istorie, fiind îndrumat de celebrul istoric Hugh Trevor-Roper.

În 1961, s-a căsătorit cu Serena Mary Dunn, nepoata finanțierului canadian Sir James Dunn. Ea a murit într-un spital din Londra în ianuarie 2019 după o boală. Lord Rothschild a devenit partener în NM Rothschild & Sons în 1963, într-o perioadă în care tatăl său era președinte. El a părăsit apoi banca în 1980 pentru a prelua controlul Trustului de Investiții Rothschild și a cofondat ceea ce este acum St James’s Place.

Lord Rothschild a devenit președinte al trustului de investiții RIT Capital Partners și al subsidiarei sale, J Rothschild Capital Management.

Din noiembrie 2003 până la retragerea sa în 2008, a fost vicepreședinte al BSkyB și până în 2008 a fost director al grupului financiar RHJ International. Lord Rothschild era cunoscut și pentru munca sa în lumea artelor, fiind președinte al administratorilor la Galeria Națională între 1985 și 1991, și apoi președinte al Fondului Memorial Național pentru Patrimoniul Național între 1992 și 1998.

Între 1994 și 1998, a fost președinte al Fondului Britanic de Loterie pentru Patrimoniul Național, supervizând distribuirea a 1,2 miliarde de lire sterline în granturi din veniturile din loterie. De asemenea, a fost administrator al Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg și al Autorității pentru Muzeele Qatarului – înainte de a se retrage din ambele roluri.

Lord Rothschild a avut, de asemenea, un rol important în restaurarea Somerset House din Londra și a efectuat restaurarea casei Spencer din secolul al XVIII-lea. În 1988, a moștenit de la mătușa sa, Dorothy de Rothschild, proprietățile Waddesdon și Eythrope din Buckinghamshire.

Waddesdon Manor a fost construit de Baronul Ferdinand de Rothschild în anii 1880 și l-a lăsat moștenire National Trust în 1957 de către vărul său, James de Rothschild. El a fost implicat în restaurarea Waddesdon Manor printr-un trust de caritate privat al familiei, iar acum site-ul este gestionat împreună cu National Trust într-o operațiune semi-independentă.

Site-ul era o locație obișnuită pentru întâlniri cu șefii de stat în vizită, inclusiv președinții americani Ronald Reagan și Bill Clinton. Margaret Thatcher a primit, de asemenea, președintele francez François Mitterrand acolo, la o summit în 1990. Lord Rothschild a fost numit Membru al Ordinului Merit de către Regina Elisabeta a II-a în 2002 și a primit Medalia Prințului de Wales pentru Filantropia în Arte în 2013.

Dickie Arbiter, fostul secretar de presă al Reginei Elisabeta a II-a, a scris pe Twitter astăzi: „Un om bun și blând – foarte trist. Viață lungă familiei sale.”


Sursa: Daily Mail


 

Categorie: Externe
Etichete: banca mondiala, deces, federal reserve, jacob rothschild
Distribuie:
Articolul anterior
Alex. Ștefănescu, o evocare
Articolul următor
Un bărbat de 51 de ani care i-a amenințat cu un cuțit și lovit cu pietre pe agenții de pază de la Atrium Mall – reținut de jandarmi pentru „lovire sau alte violențe” și „amenințare”

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie