Măcar în NUMELE, dacă nu și-n SPIRITUL lui: a fost curățat și amenajat spațiul verde din fața hotelului „Continental” și va purta numele Parcul BUJOR BUDA

WhatsApp Image 2020 05 21 at 14.04.35
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Parcul Bujor Buda – un model despre cum putem să facem Aradul mai frumos!

Parcul Bujor Buda este de acum un punct de atracţie în centrul oraşului. Cu un an în urmă, Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a lansat ideea valorificării unui spaţiu verde atunci inaccesibil arădenilor. A căutat un parteneriat cu reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri, pentru un proiect care să fie cu adevărat al comunităţii. Partenerii au venit şi au dat viaţă unui proiect frumos. Parcul va fi integrat zonei de promenadă de pe strada 1 Decembrie 1918. Autorităţile aşteaptă ultimele avize pentru a amplasa bustul lui Bujor Buda, personalitatea care a dat numele parcului.

„Bucuria unui proiect reuşit, alături de parteneri: parcul din centrul oraşului arată foarte bine şi poartă numele regretatului Bujor Buda, care şi-a dedicat eforturile valorificării patrimoniului Aradului. Acum un an era un vis, astăzi este unul dintre spaţiile cele mai frumoase din oraş. Am vorbit despre parc împreună cu cei care au muncit pentru realizarea lui – Asociaţia Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, firma Aptiv şi familia regretatului Bujor Buda. Aşa cred că trebuie să arate Aradul – cu spaţii verzi şi îngrijite, funcţionale, deschis pentru întâlnirile dintre oameni. Acest proiect este de două ori un model: arată cum putem valorifica patrimoniul oraşului şi că putem face Aradul mai frumos în parteneriat – administraţia locală, organizaţiile civice şi firmele private”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Andreea Meici, reprezentanta Aptiv, a rememorat derularea proiectului: „Acum un an am discutat despre acest proiect, în biroul domnului Sergiu Bîlcea. Aveam în minte altceva, ne doream un proiect de împădurire, dar ne-a plăcut ideea de a ne implica în renovarea parcului pentru că este un spaţiu verde, un spaţiu central, aşa am intrat în parteneriat. A fost o colaborare foarte bună, noi am venit cu sponsorizare şi buget, mulţumim celor de la Rubio, ei au pus mâna şi au făcut. Este un proiect făcut cu drag, când faci ceva cu drag se vede. Ne bucurăm de cum a ieşit, sperăm să fim implicaţi în continuare în Arad, să contribuim la dezvoltarea oraşului.”

WhatsApp Image 2020 05 21 at 14.04.36 1

Ioana Hădărean reprezintă Asociaţia Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, cei care au fost zi de zi pe şantier şi au supravegheat lucrările. „Am aşteptat cu nerăbdare acest moment, în toamnă am stat în vânt, în ploaie, în frig pentru a ajunge aici, să ne bucurăm de o oază verde în mijlocul oraşului. Era un spaţiu practic invizibil, acum este pus în valoare, sperăm ca cei care trec pe aici să se bucure şi să aibă grijă de el, pentru că noi am pus mult suflet”, a declarat Ioana Hădărean.

Proiectantul Dorin Stanca a remarcat modelul implicării comunitare: „toţi ne dorim dezvoltarea oraşului şi punerea lui în valoare. Lecţia cea mai importantă este implicarea responsabilă a tuturor, am văzut cât de important este să lucrăm împreună pentru oraş. Sper să fie doar un proiect pilot.”

Ginerele regretatului Bujor Buda, Ovidiu Criste, a mulţumit celor implicaţi în proiect: „Dragi arădeni, voi nu ştiţi ce oraş frumos aveţi – erau cuvintele pe care le folosea socrul meu în deschiderea emisiunii despre frumuseţile Aradului. Eu văd acest parc ca o concretizare a dorinţelor sale. Mulţumesc tuturor celor care au realizat parcul şi aşteptăm autorizarea pentru sculptură”.

Modelul parcului Bujor Buda va fi folosit în perioada următoare pentru a valorifica, prin parteneriat între autorităţi, societatea civilă şi mediul de afaceri şi alte spaţii din Arad.

WhatsApp Image 2020 05 21 at 14.04.36

Consiliul Județean Arad,
Biroul de presă

Categorie: Știri
Etichete: Andreea Meici, Aptiv, Asociaţia Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, Bujor Buda, Ovidiu Criste
Distribuie:
Articolul anterior
ITALIENII, PROXENETA, FRAIERUL și MINORELE TORTURATE – un DOSAR DUR despre cum e, cu adevărat, VIAȚA la noi în cartier [VIDEO și DETALII generatoare de PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL]
Articolul următor
Șantaj, abuz în serviciu și amenințări cu PUȘCĂRIA în biroul principal al Instituției Prefectului. STOIAN către un POLIȚIST LOCAL: „Doar un tefefon dau din poziția pe care o dețin și vei fi legat până deseară!”

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

spitalul judetean arad 3

Două accidente de muncă s-au petrecut astăzi în Arad. Un angajat al R.A.R a ajuns pe secția Ortopedie cu două degete de la picior zdrobite. Un angajat al unei societăți private a ajuns cu arsuri pe față și piept pe secția de Chirurgie plastică

Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost anunțat I.T.M. Arad, în vederea continuării cercetărilor și clarificarea aspectelor în care au avut loc accidentele de muncă. Primul…
Urmăriți-ne pe