O face intenționat sau e, pur și simplu, proastă?! ANI bagă ziariștii în belele, publicând pe site-ul integritate.eu informații eronate!

clasare collage all
Distribuie:

 

 

Pe data de 28 aprilie, 2016, pe site-ul Agenției Naționale de Integritate au fost aruncate, cu o dărnicie demnă de analele „iepurașului juridic”, nu mai puțin de 28 de comunicate dedesubtul unui titlu… un adevărat praznic jurnalistic pentru copy&pasteri… așa… să aibă săracii și pentru zilele libere de Paști: „Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate faptelor de corupție în cazul a 28 aleși locali (5 primari, 10 viceprimari, 12 consilieri locali și 1 consilier județean), după cum urmează…” mai lipsea o orchestră de tobe și trompete în fundal.

Habar n-avem noi, de-aici, din Aradul ăsta sub asediul „informațiilor prelucrate” ce e în spatele cazului „FÂRTAT ILIE, Primar al Orașului Horezu, județul Vâlcea” sau al totalmente anonimului pentru cititorul de presă locală ȚICALĂ ALEXA, Viceprimar al orașului Dragomirești, județul Maramureș (cum probabil și pe ăia îi doare-n bască de noi) – dar dacă și în cazul restului de 26 de aleși locali ANI se află în aceeași eroare ca și cu ai noștri BUBOIU VASILE-ADRIAN și GHEORGHIU VASILICĂ, Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Zimandu Nou, județul Arad – atunci ANI are o problemă gravă! În primul rând de credibilitate… și aici ne oprim cu considerațiile de ordin general, pentru că nu credem că ANI dă doi bani pe credibilitate, din moment ce-și permite să publice așa ceva, în mod oficial.

Iată cazul pe care l-am documentat noi, exact așa cum apare el în tabelul de pe site-ul  ANI – integritate.eu


GHEORGHIU VASILICĂ, Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Zimandu Nou, județul Arad
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local a votat o serie de Hotărâri ale Consiliului Local Zimandu Nou privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei pe anii 2011 – 2014, în baza cărora Asociația „ANDREI ȘAGUNA PRO ARAD”(asociație în cadrul căreia acesta deține calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanțare nerambursabilă de la bugetul local.

 

De asemenea, a participat la sedințele C.L. al comunei Zimandu Nou votând pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea închirierii prin licitație publică a unui spațiu, în vederea desfășurării de activități de alimentație publică, hotărâre în baza căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Primăria Comuna Zimandu Nou, în calitate de locator și S.C. SAVIO CABCO S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic), în calitate de locatar.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, dispozițiile art. 75, lit. f) și art. 77, alin. (1) și (2) din Legea 393/2004.

 

S-a clasat – deci n-a încălcat nimic -, dar în presă a apărut „ireparabilul”… și bineînțeles că niciun ziarist nu s-a mai obosit nu că să dea un telefon, dar nici măcar să bage dreptul la replică în seamă

Ziaristul are scuzele lui… plus că e acoperit juridic atunci când preia un material de pe site-ul oficial al unei autorități publice. Puțini spre deloc sunt cei care pun mâna pe telefon, dau două-trei apeluri să-i afle numărul lui Gheorghiu Vasilică de exemplu sau intră pe Facebook, să pună o întrebare pe privat.
N-a fost cazul niciunuia din Arad… și cu atât mai puțin din Vâlcea sau din Maramureș… să-i sune pe oamenii ăștia și să-i întrebe ce treabă au cu ANI, de i-or pus pe site gata infractori.
Și baiu-i nu că apari pe un site de 2-3000 de cititori… parte ai unui grup, și ei, săracii – dar de pe site-ul ANI preiau toți, frate… de zici că-i izvorul înțelepciunii site-ul ANI… infailibilul de el! Într-o oră de când a dat IT-istul „publish” absolut pe toate site-uri din lume apare că ăla de-l știai tu om ok sau relativ cinstit e cu un picior în pușcărie și umblă cu tufa de bucsuși în cap să nu-l recunoască lumea.
Degeaba s-a dat Vasile Gheorghiu din Zimandul Nou peste cap să-i trimită primului ziarist care a dat F5 pe site-ul ANI… genul celor 99% dintre noi… cum ziceam… să-i trimită fotocopii cu telefonul de pe ordonanța de casare a cazului său, adresă scrisă, cu confirmare de primire prin poștă, la ANI, a întregului dosar… nici nu l-a băgat ăla-n seamă pe om!
C-așa-i în tenis…

Coana ANI ori e leneșă, ori e coruptă, ori e pur și simplu proastă

Ei bine, printr-o adresă oficială datată 03.03.2016 și care rezumă obiectul cauzei cuprinsă în Dosarul nr. 222/ P/2015, procurorul Silvana Șoman de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara eliberează o ORDONANȚĂ DE CLASARE justificată de constatarea principală că respectivii doi consilieri, deși prezenți la ședința în care supunea la vor acordarea banilor respectivi, „s-au abținut de la vot – așa cum prevede art. 75 din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali (întrucât decizia autorității publice locale era de natură să aducă un beneficiu pentru asociația fondată de aceștia și în care dețineau calitatea de membri)” – deci nu a încălcat nimic! 
Asociația „Andrei Șaguna Pro Arad” cu sediul în Zimandul Nou este o persoană juridică fără scop lucrativ și a fost înființată pentru organizarea de activități culturale și sportive locale
copiem tot din Ordonanța de clasare a cazului… pe care consilierul Gheorghiu a trimis-o și la ANI… cu 20 de zile înainte ca informația nedocumentată să apară pe site…

gheorgiu

de unde se vede treaba că ANI ori are atâta treabă încât nu mai are timp și de citit replici care i-o desființează, ori e coruptă și lucrează interesat, ori pur și simplu, e proastă, și nu-nțelege un text juridic.

În galeria articolului, citiți întreaga Ordonanță de clasare, iar celor interesați de mai multe amănunte tehnice le punem la dispoziție dosarul, pe care consilierul Vasilică Gheorghiu ni l-a oferit în copie.

Categorie: Investigații
Etichete: ANI, eronat, incompatibilitate, integritate.eu, replica, Vasilica Gheorghiu, Zimanul Nou
Distribuie:
Articolul anterior
Curtea Constituțională s-a pronunțat: alegerile locale – un singur tur
Articolul următor
Talentul şi corupţia
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

lile - cîmpeanu

FRĂȚIA PLAGIATELOR a făcut-o pe Ramona Lile „colegă” cu Louis de Broglie, Werner Heisenberg și George Emil Palade. Rectorița cu cele mai multe furturi intelectuale dovedite este membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România… pentru că a dat „noroc” cu Sorin Cîmpeanu!

„Academia Oamenilor de Știință din România este continuatorul și unicul legatar al Academiei de Știinte din România (1935 – 1948) și al Asociației Oamenilor de Știință din România înființată prin…
bilcea

„Fără penali în funcții publice” zici?… Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea este urmărit PENAL și OFICIAL pentru Gestiune frauduloasă, Înșelăciune și Exploatare patrimonială a unei persoane vulnerabile [ACTE din DOSAR]

  Gestiune frauduloasă, înșelăciune și exploatare patrimonială a unei persoane vulnerabile sunt faptele pentru care – într-o primă fază in rem, iar în cea de a doua (actuală) – pe persoană…
gigi andor

Gigi Andor și rețeaua sa de „tâlhari de ALBA-NEAGRA” din Slovenia „aspiră”, încă, banii din portofelele celor care călătoresc cu autocarele ATLASSIB și-i „investesc” în EXECUȚII MAFIOTE. Tentativa de omor asupra lui Cristian Costea este anchetată de procurorul Dan Ilarie

  Rețeaua de tâlhari de alba-neagra nu și-a consumat, încă, resursele în toate locurile din Europa unde își derula operațiunile cu caracter eminamente infracțional vreme de mai bine de 20…