Obscurest Vinyl | Cele mai bune viniluri pe care nu le-ai auzit niciodată

obscurest vinyl featured
Distribuie:

„Niciodată nu voi posta ceva la care nu râd mai întâi”

… spune Glenn Robinson, fondatorul Obscurest Vinyl. La fel ca mulți entuziaști, pasionați de vinil pe care îi veți întâlni pe Instagram, el se laudă cu o colecție de înregistrări vechi și uitate, atât de rare încât probabil că nu le-ai auzit niciodată. De fapt, nu aveai cum să le auzi, pentru că el le-a inventat :)))

Cu câteva zile în urmă, am dat întâmplător peste profilul „Obscurest Vinyl”, un profil care adună parodii ale copertelor de vinil, evident inexistente. Născut puțin din amuzament, puțin din ironie, în februarie 2017, Obscurest Vinyl publică zilnic coperte niciodată văzute până acum, sigur cu fraze puternice, dar și cu siguranță ironice. Unele dintre ele sunt adevărate parodii ale înregistrărilor reale publicate, născute deja vechi, cu o estetică învechită chiar înainte de a fi lansate.

Altele sunt rezultatul imaginației și creativității designerilor grafici care ne încântă în fiecare zi cu frazele lor absurde. Dar uneori profilul obscur, ne permite jocul acestor jocuri de cuvinte banale, și nu economisește nici măcar marii autori și compozitori ai trecutului. Dean Martin, John Lennon și chiar marele Elvis Presley sunt și ei victimele acestor parodii amuzante.

Cu toate astea, Glenn nu s-a oprit aici, și nu cu mult timp în urmă, a dus lucrurile la un nou nivel și a început chiar să producă unele piese, chiar în stilul artiștilor folosiți pentru aceste ironizări amuzante, care se pot regăsi pe pagina sa de youtube – https://www.youtube.com/@ObscurestVinyl


SCURT AVERTISMENT: Înainte de a derula mai departe, vă rugăm să rețineți că acest articol conține limbaj vulgar, umor de baie și referințe crude, deși amuzante, la anatomia umană și situații sexuale. Discreția cititorului este recomandată.

Acum că am lămurit acest aspect, să vorbim despre Glenn.

Este muzician, designer grafic și Shakespeare-ul glumelor despre penis și flatulențe. Cu Obscurest Vinyl, poate fi toate acestea în același timp. Modificând fotografii vechi și reclame din cine știe ce epocă, își reînnoiește imaginația trecutului cu artă pentru coperte de albume cu aspect vintage pentru cele mai nepotrivite acte muzicale care nu au existat niciodată. Creațiile sale absurde au atras mai mult de o sută de mii de urmăritori pe rețelele de socializare și sunt prezentate în întregul său magazin de artiști Threadless.

La finalul articolului, vă vom lăsa și linkuri către profilele sale, menite pentru oricine vrea să iasă puțin din bula seriozității și să se spargă puțin de râs.


Obscurest Vinyl – Vinilul cel mai obscur și cel mai amuzant

Dacă vrei să râzi cu lacrimi și să te întrebi „Ce naiba am văzut?”, atunci Obscurest Vinyl este locul perfect pentru tine! Acest profil de Instagram aduce în prim-plan cele mai nebunești coperte de viniluri, care par a fi scăpate din imaginația unui artist cu o minte plină de ciudățenii.

De la parodii ale copertelor unor albume reale, până la creații complet inventate, Obscurest Vinyl ne servește zilnic o doză sănătoasă de umor și ironie. Fondatorul, Glenn Robinson, un adevărat magician al designului, ne pune să ne întrebăm ce se întâmplă cu adevărat în spatele copertelor acestor viniluri inventate.

Într-un interviu, Robinson explică că întregul concept s-a născut dintr-o dorință de a se amuza atât pe el cât și pe prietenii săi. Ideea era să creeze un cont care să parodieze entuziaștii tipici de viniluri, iar numele „Obscurest Vinyl” a fost ales pentru că suna ciudat și… bine, puțin greșit. Astfel, s-au născut coperte precum „Ascunde bananele cu Ezequiel Holzer” sau „Căcat pe chiloții mei”.

Procesul creativ al lui Robinson implică adesea folosirea unor fotografii interesante ca punct de pornire. El navighează printre zeci de imagini salvate, adesea din reclame și fotografii vechi, și le transformă în coperte de albume hilar de absurde. Titlurile și mesajele de pe coperte sunt deseori pline de umor vulgar și autoironie, dar tocmai acest lucru le conferă farmecul unic.

Cu peste o sută de mii de urmăritori pe rețelele sociale și cu designurile sale prezentate în Threadless Artist Shop, Obscurest Vinyl a devenit o sursă de amuzament pentru mulți. Despre arta lui Robinson, putem spune că este ca o călătorie într-o lume paralelă a muzicii, unde copertele de viniluri sunt mai nebunești decât ai fi crezut vreodată.

În timp ce unii se întreabă dacă o astfel de artă are vreo valoare artistică sau semnificație mai adâncă, Robinson se distrează pe seama ironiei și a absurdului, oferindu-ne ocazia să ne relaxăm și să râdem de bunăvoie.


Mai jos, vă prezentăm și un mic teaser, printr-o scurtă galerie a operelor sale:

Și ca să fim siguri că aveți o zi de Miercuri plină de soare, cel puțin pe interior dacă vremea nu ține cu noi, vă lăsăm în compania unei piese marca Glenn Robinson, o operă impecabilă intitulată „I glued my balls to my butthole AGAIN”. Enjoy 😉


Iar după cum am promis, mai jos puteți să îl urmăriți pe Glenn pe următoarele profile:

Instagram: https://www.instagram.com/obscurestvinyl/

Youtube: https://www.youtube.com/@ObscurestVinyl

Facebook: https://www.facebook.com/thegreatestrecordsyouveneverheard/

TikTok: https://www.tiktok.com/@obscurestvinyl


În concluzie,

Obscurest Vinyl este mai mult decât un simplu profil de Instagram; este o incursiune în lumea umorului absurd și a creativității fără limite, care ne aduce cel puțin zâmbetul pe buze.


 

Categorie: Recenzii
Etichete: autoironie, glenn robinson, obscurest vinyl, umor negru
Distribuie:
Articolul anterior
UTA s-a impus cu scorul de 6-0 în meciul amical de pe trerenul de la Pecica
Articolul următor
Concursul Internațional de dans „Ghiocelul de Argint” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…