PĂZEA, a intrat Ana Pauker în BIBLIOTECĂ! Claudia Boghicevici l-a înlăturat pe profesorul DIDILESCU din funcția de director, ca să joace cărți cu Miha, Ando și „Doruțu” [DOCUMENTE]

colaj boghicevici
Distribuie:

 

Luni, 24 aprilie 2017, a fost o zi grea pentru profesorul Florin Didilescu – fiind ultima dată când s-a așezat pe scaunul de director al Bibliotecii Județene Arad, pe care l-a părăsit urmare a unei tactici de mazilire tipic politică operată de Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Organizației Județene a PNL și al Consiliului Județean Arad, fost minstru al Muncii în „guvernul-cometă” a lui M.R. Ungureanu, învățătoare fără activitate la bază și absolventă de „ț” facultăți la „frecvență facultativă” (respectând ordinea firească a „meritelor”).
Cu sufletul spart, Papa Didi – fără niciun fel de exagerare, o legendă printre profesorii Aradului – toți știutorii de Limbă franceză, de teatru, de școală și de cărți din acest județ având cel puțin o poveste frumoasă cu dânsul) – a intrat în pensie forțată absolutalmente politic, nu înainte de a le citi colegilor săi cu care a împărțit același sandwich în ultimii 16 ani (4 noiembrie 2001 este data împuternicirii sale oficiale în funcție), motivele care i se impută.

În atașamentele foto puteți citi integral documentul oficial care poartă antetul CJA

intitulat  CONCLUZIILE RAPORTULUI ÎNTOCMIT DE COMISIA DE EVALUARE A MANAGERULUI BIBLIOTECII JUDEȚENE „A.D. XENOPOL” PE ANUL 2016, precum și PUNCTAJUL  pus de comisia formată din („ce să facă și ei… dacă-i ordin de la partid”) Sorina Stanca (managerul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj) și Tudor Crețu (Managerul Bibliotecii „Sorin Titel” Timiș) – prezidați de somitatea-sa Claudia Boghicevici… dacă vă imaginați umorul cenușiu, ca o viață de politician prost, de care dă seama destinul nostru… nu în ultimul rând… cultural.
N-ai ocazia să citești de multe ori în viață un document oficial care să se desființeze pe sine, de la prima la ultima propoziție… o dovadă de rea credință… o mărturisire strâmbă a acuzatorului față de acuzat, după ce a făcut o anchetă coruptă. Un scenariu de Kafka. După ce l-ai citit, chiar dacă n-ai intrat în viața ta în Biblioteca Județeană Arad… n-ai fișă de cititor, n-ai fi avut de gând în veci să-ți faci și nici nu știi ce-i aia, asemeni Claudiei… tot ți se pare lipit cu scuipat.
O blondă semialfabetizată de partid și de stat prezindând o comisie formată din niște oameni care au o viață de care ea habar n-avea că există, unde au sediu și de ce. Dacă în urmă cu un an ai fi-ntrebat-o unde e sediul  Bibliotecii Județene din Arad, n-ar fi știut să-l localizeze nici cu Google Street.
Fără s-o cheme nimeni în acel spațiu, pe o ușă pe care n-a mai deschis-o niciodată, imediat după momentul numirii sale ca vice al CJA, preluând fișa postului de la Adrian Țolea…

A intrat în Istoria Bibliotecii A.D. Xenopol Arad cu memorabilele cuvinte: „În afară de Ando și Doruțu, vă rog frumos să vă prezentați!”

In iunie, anul trecut, imediat după alegerile locale și în prefața celor centrale, pe fondul unor frustrări notorii în culisele strâmte și înguste la minte ale politicii locale, dar total necunoscute oamenilor care se ocupă strict de cultură, prințesa nesatisfăcută a defunctului, dar reîncărcatului PD-L a descins, pe „model Ana Pauker”, în Casa cu Cărți, secondată de „pretorienii galbeni” Andrei Ando și Doru Sinaci. I-a convocat anterior la ședință pe toți directorii de instituții culturale din Arad, l-a luat cu ea și pe Tifi, să-i traducă din româna de bibliotecă în româna de nișă… habar n-avea nici cum îi cheamă, nici unde anume sunt șefi oamenii ăia (despre directorul Complexului Muzeal Arad, Peter Hügel, de exemplu, știa doar că-i „domnul de la Palat”) și, cu memorabilele cuvinte „În afară de Ando și Doruțu, vă rog frumos să vă prezentați!” a intrat în istoria locală a prostiei la putere. După care a prestat un discurs de comisar-șef al poporului… pe care sper să-l aibă cineva înregistrat, pentru ca să ne dăm palme împreună.
Oamenii s-au prezentat frumos, ca niște intelectuali politicoși ce sunt… mulți dintre ei s-au făcut că ignoră aerele de „șefă venită de la centru să facă ordine”, minimalizîndu-i influența… dar exact de atunci i se trage și porecla Ana Pauker – noi am adăuga „de Micălaca”… pentru a respecta proporțiile, totuși. Claudia Boghicevici a aflat (prin turnători, desigur), că Papa Didi a făcut-o „Ana Pauker” în șoaptă… și acesta va fi fost începutul unei urâte dușmănii.

Toată lumea ține minte inepta idee țâșnită din fundurile găleților electorale numită „tramvaiul – biblioteca pe roți”

– iar rarii oameni care merg și cu tramvaiul, și la bibliotecă din orașul ăsta, au amendat-o din start… cum au putut și ei. Ei bine, Florin Didilescu nu s-a opus fățiș sau curmeziș, la sfârșitul lui iulie, anul trecut, când i-a fost „adusă la cunoștință” de doamna care n-a umblat în viața ei nici cu tramvaiul, nici la bibliotecă. A intervenit doar cu două amendamente: 1. acțiunea să se desfășoare la început, cel puțin, experimental, pe două linii lungi (cum ar fi 3 și 11), fie și pentru că Aradul are și linii de tramvai pe care cărțile din coș dispar în exact ziua în care sunt puse (cum e linia 18) și 2. să se plaseze voluntari, care să poarte semne distincte, să prezinte călătorilor acțiunea și să urmărească traseul cărților.
Niciuna dintre obiecțiile (nici măcar mediatizate) ale lui Florin Didilescu nu a fost reținută, cu atât mai puțin aplicată, în condițiile în care tocmai instituția pe care o conducea era furnizoarea „materiei” ideii blondei. Rezultatul? După două săptămâni de la implementare, Claudia Boghicevici l-a sunat pe director să-i mai ceară cărți. Cele 2.500 de  cărți pe care, timp de 4 zile, toți funcționarii bibliotecii s-au obosit să le selecteze atent și să le împacheteze în cutii, frumos, să le care până la Depoul de tramvaie, se „evaporaseră” (în sobele țiganilor de pe Mărului și în Piața Obor, pe tarabe).
A fost a doua chestie pe care Ana Pauker de Micălaca a resimțit-o ca pe o ofensă. Ficatul, oricum, îi fusese grav atacat încă din prima zi a implementării proiectului,  când – nota bene! – Florin Didilescu și-a permis „obrăznicia” de a nu dori să apară în presă în poze cu ea.

A vrut să facă „punct de lucru” al Bibliotecii dintr-o anexă a Școlii Gimnaziale „Aron Cotruș” din Grădiște

va fi fost „picătura care a umplut paharul răbdării în fața nesupunerii” directorului cu prea mult spirit critic pentru un sistem atât de încuiat. Între proiectele BJA există, de multă vreme, unul vizând înființarea unei secții de cartier – cartierul Grădiște fiind singurul care nu oferă așa ceva iubitorilor de carte împrumutată. Fosta „Generală 13” are, în arealul cuprins în CF-ul proprietate a Primăriei, o asemenea clădire – cât se poate de pretabilă la proiect, fiind necesare doar renovarea și mobilarea ei. Didilescu a etalat ideea ca renovarea să se facă din bugetul Primăriei, iar mobilarea și utilarea din cel al CJA. S-a dus cu proiectul la Boghicevici, iar politiciana a spus că „se rezolvă”. S-a „rezolvat” după cum urmează: l-a chemat pe director într-o dimineață să meargă împreună la școală. I-a prezentat, în curte, o altă anexă… un imobil improvizat, ridicol de mic, compus dintr-o singură încăpere… o anexă la anexa pe care el o propusese. „Aici facem biblioteca!” – a tunat blonda. Directorul i-a explicat că nu are cum… că o secție de bibliotecă județeană trebuie să aibe un spațiu compus măcar dintr-o încăpere cu rafturi, o cameră media, o magazie, un hol, o toaletă… na… chestii contemporane cu omul care împrumută cărți… „Nici nu discut! Dacă nu secție, atunci vom face aici un punct de lucru!”
Cu răbdare de om care a educat zeci generații de tineri în spiritul ironiei și subtilității franceze, Papa Didi a încercat să-i explice blondei că în structura unei biblioteci județene nu există noțiunea de „punct de lucru”… asta e pentru șantiere, exploatații agricole… e altfel desenată organigrama la o bibliotecă.
Degeaba. Mai rău a enervat-o!

Știm tot ce s-a întâmplat, de ce s-a ajuns la asta, care e scopul și cine îl va înlocui pe Papa Didi

În 2014, lui Florin Didilescu i s-a solicitat, chiar din partea Consiliului Județean Arad, prelungirea mandatului de director pentru încă 4 ani, iar profesorul a acceptat oferta, chiar dacă avea anii de pensie acumulați. Urma, deci, să intre în pensie anul viitor, cursul firesc al lucrurilor n-având de ce să-și tulbure traseul. Însă odată scăpată la butoanele CJA, Claudia Boghicevici  a vizat postul, ca pe un fel de celulă de partid, „punct de lucru” al partidului, ca să ne încadrăm în termenii propuși de ea. Favorita și, aproape sigur, viitoarea director a instituției este Mihaela Blaga… nimeni alta decât soția șefului de cabinet al Claudiei Boghicevici… „fată faină altfel… colegă ok”, până la proba contrarie… care nu va depinde de ea.
Cu precădere după pierderea postului de deputat în Parlamentul României la alegerile din decembrie, vicepreședinta CJA și-a vărsat toate frustrările peste sărmana bibliotecă. A făcut rost de un jurist și de doi oameni fideli partidului cărora nu le păsa de Arad nici cât de praful de pe toba mare și l-a executat de profesor urmare a unei scheme „clasice” în domeniul mazilirii, căruia nimeni, practic, nu i s-ar fi putut opune altfel decât… apărând în poze cu Claudia Boghicevici.
Concluziile auditului sunt mincinoase, formulate în limbaj de lemn, generaliste și perverse.

Ei bine, acuzațiile care i se aduc lui Florin Didilescu sunt niște perle staliniste de cea mai joasă factură morală și juridică… mai ales!

Să îl acuzi pe Florin Didilescu de lipsă de comunicare „demnă de exigențele mediatice și informatice ale cetățeanului de azi”, în condițiile în care toate ziarele, site-urile, televiziunile și radiourile locale (cel puțin) sunt pline de știri cu Biblioteca Județeană Arad e o mârșăvie. Să-l acuzi că nu a depus proiecte de manageriat, în condițiile în care prin sertarele biroului său zac „n” adrese înregistrate la CJA, multe dintre ele nici măcar citite de administratori, e o minciună. Să-l acuzi pe manager că, la întrebările tale idioate, „nu a dat răspusurile necesare”, în condițiile în care ți-a explicat din prima cum stă treaba, dar n-ai priceput tu, e prostie! Să-l întrebi, în interviul final, „ce a făcut în timpul mandatului său ca să pună Aradul pe harta culturii internaționale?” în condițiile în care însuși Ambasadorul SUA a vizitat anul trecut Biblioteca Județeană Arad, (CJA nefiind pe lista sa de interese) venind cu o donație de cărți… ca să ai tu ce să risipești în proiecte tâmpite, înseamnă să fii neinformat. Să afirmi că „managerul a prezentat evenimente fără impact”, în condițiile în care știi foarte bine că numai Festivalul AMIFRAN adună, de 25 de ani încoace, mii de copii din țările francofone e o ticăloșie.

Jocurile sunt făcute. Florin Didilescu nu a contestat decizia CJA de a-i întrerupe directoratul – nu avea de gând din start s-o facă.
„Visam să se-ntâmple altfel…” – este singurul lucru pe care-l are de declarat… posterității, vizavi de acest subiect.

…………………………………………………………….

[COMUNICAT DE PRESĂ – CONSILIUL JUDEȚEAN ARAD] (apărut pe fluxul redacțiilor la o oră după aparția articolului de mai sus)

„În conformitate cu prevederile art. 32 alin.(1) lit.a) din O.U.G. nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, contractul de management încetează în cazul în care rezultatul evaluării anuale este sub nota 7.

În perioada 09.03.2017-19.04.2017 a avut loc evaluarea managementului instituţiilor publice de cultură subordonate Consiliului Judeţean Arad. În urma evaluării  raportului de activitate întocmit de către domnul Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Judeţene «A.D. Xenopol» Arad, şi a intervievării de către comisia de evaluare, rezultatul a fost sub nota minimă prevăzută de art. 32 alin.(1) lit.a) din O.U.G. nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor art. 33 alin. (1) din același act normativ, în situaţiile de încetare a contractelor de management înainte de termen, preşedintele Consiliului Judeţean va desemna prin dispoziţie o persoană competentă, în maxim 5 zile de la data constatării încetării  contractului de management, care să asigure managementul instituţiei publice de cultură.

Cristina Duma, bibliotecar angajat al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad, din aprilie 2002, a fost numită, prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, începând cu data 26 aprilie, manager interimar până la organizarea concursului.

Numirea managerului interimar al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad s-a făcut pe o perioadă de maxim 120 zile calendaristice, timp în care Consiliul Judeţean Arad va organiza concurs de proiecte de management, în condiţiile legii.“

 

SCURT C.V. PROFESIONAL – FLORIN DIDILESCU

 

Filolog şi profesor de limba franceză, Florin Didilescu a fost directorul Bibliotecii din Arad din anul 2001. Coordonator al mai multor proiecte internaţionale, profesorul Didilescu a participat la conferinţe, colocvii şi seminarii dedicate limbii franceze şi culturii francofone, dar şi diversităţii culturale în Europa.

În 1991, Florin Didilescu a fondat şi a devenit preşedintele AMIFRAN (Asociaţia română pentru apărarea şi ilustrarea limbii franceze), care organizează proiecte importante în domeniile: pedagogie, arte, muzeologie, media, drepturile omului, administraţia locală şi Europa de mâine.

Membru fondator al Reţelei Internaţionale a Festivalurilor de Teatru Francofon, Florin Didilescu a animat, de asemenea, proiecte şi ateliere de teatru.

În 1993, a fondat Festivalul Internaţional de Teatru „Jeunes francophones”, care a devenit cea mai importantă întâlnire teatrală francofonă din România dedicată tinerilor.

Pentru activitatea sa, Florin Didilescu a fost numit în 2010 Cavaler al Ordinului Palmes Académiques.

………………………………………………….

[COMUNICAT DE PRESĂ – BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „A.D. XENOPOL” ARAD] (27 aprilie, 2017)

Începând de miercuri, Bibliocristina dumateca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” este condusă, pentru o perioadă de cel mult 120 de zile, de directorul interimar Cristina Duma. Absolventă în specializarea „Ştiinţe ale comunicării”, aceasta a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Bibliotecii.

Cristina Duma are o experienţă profesională de aproape 13 ani, timp în care a urmat mai multe cursuri de specializare:

– Curs  biblioteconomie 2005-2006;

– Curs de conservare documente, opere de artă şi monumente 2007-2009, Oradea;

– Curs formator acreditat 2010.

Directorul interimar Cristina Duma a fost implicat în proiecte importante ale instituţiei, cum ar fi Proiectul Național Biblionet 2010-2014 şi Proiectul Biblioteca de aplicații, în cadrul EIFL-PLIP, desfăşurat în  2014-2015.

„În perioada de interimat, în care se pregăteşte documentaţia pentru ocuparea funcţiei de manager, principala sarcină a conducerii interimare este asigurarea unui cadru optim pentru buna funcţionare a instituţiei” a declarat Cristina Duma, director interimar al Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

 

Articol asociat:

Transportul în comun ca sală de lectură – utopia unora care nici nu citesc, nici nu merg cu tramvaiul [RECOMANDĂRI EDITORIALE]

Articole corespondente subiectului:

https://criticarad.ro/?s=biblioteca+judeteana+arad

Categorie: Investigații
Etichete: ana pauker, Arad, biblioteca arad, biblioteca judeteana a.d. xenopol, Cristina Duma, florin didlilescu, Mihaela Blaga, papa didi, Sorina Stanca, Tudor Crețu
Distribuie:
Articolul anterior
Glad Varga (PNL): „Vă supun dezbaterii proiectul de lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din Parcurile Naționale!”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Doru Țica și Ștefan Mărunțelu au fost arestați pentru 30 de zile
Bagă un „16”

43 de comentarii. Leave new

 • avatar of ioan teudan
  Ioan Teudan
  26 aprilie 2017 16:22

  Rusine Anei Pauker de Micălaca !

  Răspunde
 • avatar of balint stefan
  balint stefan
  26 aprilie 2017 17:17

  Numai de bine Domnule Profesor Didilescu !!

  Răspunde
 • avatar of gradinaru nicoleta
  Gradinaru Nicoleta
  26 aprilie 2017 17:40

  Dupa 16 ani omu’ brusc nu-i mai bun. Papa Didi, are dreptul sa conteste!!!

  Răspunde
 • avatar of cristina matei
  Cristina Matei
  26 aprilie 2017 19:04

  Respect domnule profesor, jos palaria pentru un om ca dumneavoastra, pacat ca uneori e totul atat de marsav

  Răspunde
 • avatar of nedea iosif-sorin
  Nedea Iosif-Sorin
  26 aprilie 2017 20:18

  Stimate domn profesor „distinsa doamnă” nu merită nici măcar disprețul domniei voastre. Pot să confirm ca martor ocular că trupa de teatru pe care cu onoare o conduceți a fost nominalizată și premiată în luna noiembrie a anului trecut în cadrul evenimentului „Premiile Olimpicilor Arădeni”. Ceea ce ați lăsat în urma dumneavoastră nu poate fi contestat nici măcar de Ministerul Culturii darămite de CJA. Îmi pare rău pentru Biblioteca Județeană, îmi pare rău pentru cultura arădeană. Nu știu ce pierd. Multă sănătate și numai de bine!

  Răspunde
 • nu dau un scuipat pe țiitoarea de sereist acoperit, dar musiu francofonul ar cam trebui să-i lase și pe alții. că și-a trăit traiul și și-a mâncat destul mălaiul!

  Răspunde
 • avatar of violeta timis
  violeta timis
  26 aprilie 2017 20:22

  Domnul Didilescu Florin mi-a fost profesor in liceu, un dascal valoros si un om de cultura care a facut cinste Aradului de-a lungul multor ani. Rusine politicienilor oportunisti!! Doamna Boghicevici si multi altii ca dansa considera mosie privata orasul acesta, tara aceasta, …oameni valorosi sunt dati la o parte..si ce ramane in loc stim cu totii….din pacate!

  Răspunde
 • Domnule profesor….nu stiu daca stiti…dar in viata cam totul este cu dus-intors!
  Acum mai multi ani, ati fost intr-o comisie de concurs pentru ocuparea unui post de conducere la o institutie culturala din Arad. Cam asemanatoare cu comisia dvs.de evaluare, adica doua personalitati straine de oras -si conducatori de institutii similare- si domnia voastra, ca reprezentant al Primariei/primar falca!!!
  Desi cei doi specialisti – ” pe felie”- au avut numai cuvinte de lauda despre Proiectul de management depus la respectivul concurs, dumneavoastra, bibliotecarul, ati facut in asa fel incat notarile sa fie sub baremul stabilit, pentru ca…..”asa au vrut muschii dumneavoastra” (sau poate ai lui Falca….si atunci marlania a fost si mai mare!!!!)
  Iar acum, inteleg ca o invatatoare (sau ce o fi fiind dna Boghicevici) e mai ” specialista” in biblioteci decat doi directori de asa ceva, adica ceilalti membrii ai comisiei!!!
  Domn’ Profesor…..prin unele zone ale societatii umbla o vorba: Dumnezeu nu bate cu bâta!!!!
  Daca zonele astea nu le frecventati, exista si pe „dincolo” o vorbă: Dupa fapta, si rasplata!

  Probabil ca acum simtiti si dvs. cum e sa fiti judecat…cu politicul si nu dupa ce sti, si vrei sa faci!!!
  Sa va fie de bine, domnule Profesor, Bibliotecar si SuperManager….de toate!!

  Răspunde
 • avatar of camelia gintaru
  Camelia GINTARU
  26 aprilie 2017 22:38

  Ionel, Ionelule,…daca nu STII sa scrii corect romaneste, nu ar trebui sa indraznesti sa mentionezi numele Domnului Didilescu (iar majuscula nu este o intamplare), nici macar dupa ce te speli pe dinti!!!
  Poate, dupa o intoarcere la regulile elementare ale Gramaticii Limbii Romane (o provocare in doua volume), facem si noi ceva, dam umil din coate sa si meritam postul ala! 😉

  Răspunde
  • Camelio Camiluto, multumesc pentru corectura, data viitoare o sa fiu mai atent!
   Cat priveste spalatul pe dinti….cred ca actiunea e mai recomandabila pentru pupincuriste!

   Răspunde
 • avatar of ioan suciu--
  IOAN SUCIU--
  26 aprilie 2017 22:55

  Profesorul Didilescu a fost un real sprijin pentru toate emisiunile RADIO ROMANIA ACTUALITATI.
  Respect pentru tot ce a ti facut domnule profesor pentru cultura.

  Răspunde
 • Mai lasati-mă cu Didilescu ăsta. Parcă el a pus coada la prună.Nimeni nu este ales pe viață director. După cum scrie și în articol au fost în comisie directorii bibliotecilor din Cluj și Timișoara care au decis .

  Răspunde
 • Este foarte trist ce se intampla in Romania ! Sunt inlaturati oamenii de valoare ca sa poata jegurile sa.si faca de cap . Cum este posibil ca o personalitate cum este papa Didi ,care ne.a facut pe noi romanii cunoscuti in toata lumea si care a facut atat de multe sacrificii pentru Amifran si pentru viitorul copiilor nostri sa fie lasat la cheremul unei individe care pe fond politic taie si spanzura ? Chiar atat de mult a decazut tara asta incat toate taraturile fac ce vor ? Incredibil !!!

  Răspunde
 • avatar of bălan adrian
  Bălan Adrian
  27 aprilie 2017 0:23

  Nu pot sa imi dau seama cum poți să aduci atatea injurii unei persoane doar aşa de dragul de a scrie . Doamna Boghicevici este o persoana foarte capabilă , a fost 8 ani deputat și a fost printre primii parlamentari ca şi activitate , din Parlamentul României , avand multe inițiative legislative în folosul oamenilor.

  Răspunde
 • avatar of angelica farcaş
  Angelica Farcaş
  27 aprilie 2017 6:59

  Doamna Gintaru, dacă d-l Ion, care a făcut comentariul împotriva d-lui Didilescu a uitat un „i” sau poate nu l-a ştiut (care, de altfel a fost singura greşeală) nu înseamnă că mesajul său nu are conținut. Şi, ca o paranteză, şi marele Mihai Eminescu avea abateri ortografice, fără să-i fi ştirbit din valoare.
  Dar, dacă tot sunteți ortografia în persoană, nu uitați că limba română dispune de diacritice, iar o doamnă care corectează scrierea cuiva, e musai să o folosească. Numai bine!

  Răspunde
  • avatar of camelia gintaru
   Camelia GINTARU
   28 aprilie 2017 0:09

   Daca am fi fost mai exigente la lectura textului « plin » de continut, am fi remarcat ca nu e singura « scapare » ; am zis sa nu il aratam pe Domnul Ion cu degetul si pentru « ceilalti membrii ». Departe de mine ideea ca as fi un reper pentru scrierea corecta. Nici o doamna nu sunt : daca as fi fost, cu siguranta ca nu as fi dat curs acestor interventii 🙂 Sunt totusi suficient de onesta cat sa pot recunoaste ADEVARATELE valori si sa ma revolt in fata imposturii.
   In ceea ce il priveste pe domnul « nepupincurist », care intretine nivelul discutiei atat de sus, nu pot decat sa ma bucur ca posteriorul dumnealui nu a ocupat un post de conducere in cultura.
   Altfel, tot respectul pentru Domnul Didilescu si lucrurile remarcabile pe care reuseste sa le faca! E o reala sansa pentru Arad!

   Răspunde
 • Una-i una și două-s mai multe! Dictatura fălkistă din Arad e o realitate dureroasă și demonizarea infidelilor versus promovarea nulităților obediente ține de prezentul cotidian. În ce-l privește pe Papa Didi, a făcut multe lucruri bune pentru imaginea Aradului, iar cine-l cunoaște în particular îi știe și aspectele mai umbrite. Cert este că trebuia să se pensioneze de vreo doi ani. Nu s-a dat dus și iată că modul în care l-au scos din scenă tartorii galben-portocalii este unul rușinos. Dedesupturile le putem doar bănui.

  Răspunde
 • Papa Didi cauta de ceva timp pe cineva care sa-i continue activitatea la Amifran, dar inca nu a gasit pe nimeni care sa accepte o asemenea responsabilitate fara sa fie remunerat ,asa cum a facut-o domnia sa atatia ani .Salarul primit ca director la biblioteca i-a permis sa se ocupe de promovarea orasului nostru nu doar in Europa ci in toata lumea.Se pare ca „alesii nostri” nu au nimic in comun cu cultura ,ei au un singur scop : sa isi puna oamenii lor peste tot ,chiar daca sunt incapabili,pentru a putea dormi linistiti fara a fi deranjati. Despre aceasta doamna Boghicevici pe care unii o vad foarte „capabila” nu am auzit nimic interesant , nu o cunoaste nimeni peste hotare si probabil cu demiterea lui papa Didi vrea sa se faca cunoscuta . Este foarte grav atunci cand oamenii aud pentru prima data despre tine ca fiind un personaj negativ.

  Răspunde
 • Da adevarul ca la frumoasa varsta de aproape 70 de ani…tipul esteeee f eficient si competent la toatecapitolele

  Răspunde
 • DA foarte tare!!!masoneria infloreste!!!

  Răspunde
 • Didilescu a avut un singur copil – Amifran, Biblioteca i-a fost VITREGĂ, a înfiat-o dar n-a avut grijă de ea ci ea l-a îngrijit pe el ! Nu mai vorbiți din vorbe(sic) și din știri împopoțonate !!! În Bibliotecă, sub didilescu, totul, înafară de florile de pe hol(pe care nu el le-a îngrijit) e mortificat și pe alocuri ”martirizat” !!!… Să rămână cu meritele (care nu-s legate de bibliotecă) și cu pensia(asta e legată de bibliotecă ;și putea să se retragă liniștit din timp – are vreo 67 de ani) lui, iar Bibliotecă să fie cum trebuie !

  Răspunde
  • Cum trebuie?… Hai, sa te aud, ca esti cea mai prezenta voce critica de aici… Cum vrei tu sa fie Biblioteca?

   Răspunde
  • ia întreabă-l, când te vei întâlni cu el, de catadicsește să stea de vorbă cu tine, deși mai aduce aminte când a dat prima dată pe la p.a.c, în 96, de s-a cerut primul pe lista de consilieri, care era de mult închisă (sic!).

   Răspunde
 • Marin Preda spunea : ” Daca dragoste nu este,nimic nu este ” Eu doar adaug fara sa fiu CINEVA „Daca politic nu este ,nimic nu este „

  Răspunde
 • Didilescu a avut un singur copil – Amifran, Biblioteca i-a fost VITREGĂ, a înfiat-o dar n-a ”crescut-o” ci ea la ”crescut„ pe el ! Nu mai vorbiți din vorbe(sic) !!! În Bibliotecă, sub didilescu, totul, înafară de florile de pe hol(pe care nu el le-a îngrijit) e mortificat și pe alocuri ”martirizat” !!!… Să rămână cu meritele (care nici nu-s legate de bibliotecă!) și cu pensia(asta e legată de bibliotecă1 ;și putea să se retragă liniștit din timp – are vreo 67 de ani) lui, iar Biblioteca să fie cum trebuie !

  Răspunde
 • avatar of simona baltag
  Simona Baltag
  27 aprilie 2017 17:39

  Intrebați pe foștii angajați ai bibliotecii, ei vă vor spune de ce au plecat! Vreți picanterii, vreți un fost director cu bube???

  Răspunde
 • dictatura domnului Didilescu nu se vede?

  Răspunde
 • Da frumos tiltlu…Da de ce sa nu plece Florinel la pensie sa se joace cu nepotelul ….ca el are de mult varsta pt pensionare

  Răspunde
 • Sau se se joace cu babuta lui…carti

  Răspunde
 • Intrebare. Aceasta doamna Boghicevici ,nume romanesc nimic de zis,are vreo legatura cu Claudiu Boghicevici cercetat penal pentru frauda ? Intreb doar !

  Răspunde
 • Mihaela este un om si un bibliotecar minunat!! Multa lume o iubeste si a ajuns sa iubeasca lectura si cartile prin intermediul ei. Nu cred ca ea isi doreste sa aiba de-a face cu conducerea unei institutii percum este Biblioteca!

  Răspunde
 • Didilescu a stat prea mult la biblioteca, daca ar fi fost un mamager bun biblioteca ar fi aratat cu totul alfel. Nu e posibil ca în atâția ani de directorat sa nu faci nimic în instituție, doar Amifran -ul , l-a interesat.

  Răspunde
 • Domnul profesor a terorizat angajatii bibliotecii, stie cineva?

  Răspunde
 • avatar of david zoltan
  David Zoltan
  28 aprilie 2017 16:22

  Solicit, cu toata fermitatea, eliminarea politicului si pastrarea valorilor reale in procesul de educare a tinerilor.

  Răspunde
 • Didilescu își umilea angajații, ii amenința zilnic ca ii dă afară. Le dadea sarcini să facă mai multe lucruri în același timp tocmai pentru ca ei sa nu poată sa le facă. Multi și-au dat demisia ,  că nu au mai putut suporta. Când plecau ii punea să dea o declarație ca pleacă din cauze personale. JOS MASCA directore !

  Răspunde
 • Voi care plângeți după Didilescu trebuia sa va înscrieți la biblioteca sa aibă și el cu ce sa se laude , ca are public și sa își justifice bugetul enorm pe care l-a avut.  El a făcut  acțiuni de 2 lei cu 3 copii și cu 4 actori.  Nu asa se face cultura.
  Cati bani a sifonat asta din banii publici nu a furat nici Ghiță.A avut un buget enorm pe care l-a folosit după bunul lui plac fără sa respecte legea. Trebuie sa se sesizeze organele statului .

  Răspunde
 • avatar of titi almasan
  Titi Almasan
  29 aprilie 2017 9:54

  M-as fi bucurat ca cei care arunca aici cu tot felul de acuze sa fi văzută măcar o data capacitatea d-lui Didilescu de a ironiza,umili si jigni in special pe subalternele dansului, pe care nu de putine ori le vedeam ieșind plângând din biroul acestuia.Daca astea sunt ,,calitatile „unui om de cultura,…atunci valorile umane care ar trebui sa fie?

  Răspunde
 • avatar of titi almasan
  Titi Almasan
  29 aprilie 2017 9:58

  Daca ar fi luat nota 10 la evaluare s-ar fi spus ca este înregimentat politic si ca face jocurile nu știu cui…!Dar daca tot trebuia sa iasă de 2 ani la pensie,de ce n-a făcut-o,…din dragoste pt.Biblioteca oare?

  Răspunde
 • De ce nu întrebati femeile din subordinea dansului cum li se adresa si ce ,,epitete” folosea atunci cand erau chemate la raport?Fluctuatia uriașă de personal nu va spune nimic?

  Răspunde
 • Mai terminați cu comentariile hareriste de pe același IP, ca vi le șerg pe toate și vă fac publică identitatea!
  Indicat ar fi să scrieți unul și bun, să-l semnați, așa cum fac eu cu articolele pe care le public, eu îl voi aproba și chiar promova… după care rămânem prieteni.

  Răspunde
 • avatar of o cititoare
  O cititoare
  30 aprilie 2017 15:15

  Sincer, eu ma bucur ca a fost schimbat d-ul Didilescu si sunt sigura ca evaluarea a fost corecta.De ani de zile sunt utilizator al bibliotecii din Arad, si nu s-a schimbat nimic .Ma bucur pentru directorul interimar Cristina Duma si sper sa aplice pentru aceasta functie .Ma intreb de asemenea, de ce nici un angajat al bibliotecii nu este pro Didilescu? O fi dansul un profesor stralucit si un coordonator de teatru, dar ca si manager a lasat de dorit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

dosar1

Ce avem noi aici? Doi POTENȚIAL-PENALI în funcții publice avem: Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea sunt cercetați de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Arad în Dosarul Penal 2337/P/2018… de care, probabil, se va alege PRAFUL

  „Războiul civil” dintre fostul președinte (interimar) al CJ Arad și director executiv al ADI Deșeuri, Adrian Țolea și președintele CJA, Iustin Cionca, respectiv vicepreședintele Sergiu Bîlcea a intrat, oficial,…