S-au vorbit, s-au înțeles, s-au aliat, s-au întâlnit, au semnat… și a început scandalul. P.S.L.C. generează polemici încă din lansare, pornind de la („prea multele”) INIȚIALE

pslc1
Distribuie:

 

A fost „vis și armonie” la conferința de presă de ieri, de pe terasa Hotelului „Central” prilejuită de lansarea platformei politice P.S.L.C. – Platforma Social-Liberal Creștină -, iar dacă e să descriem într-o singură expresie atmosfera celor 30 de minute, cât au durat discursurile celor prezenți plus „apropierea socială” de după, am zice că toți zâmbeau pe sub mască… dar li se citea în ochi că nu-i zâmbetul lor.
S-au adunat politicieni de la 3 partide („grosul” formându-l… firesc… PSD), jurnaliști din absolut toată presa locală (spre cinstea lor, inclusiv „spioni” din tabăra ultraliberală)… până și viitorul cetățean de onoare al Aradul, baronul CASA Gheorghe Domșa a fost – doar că a stat cu spatele, la prima masă de lângă, și s-a făcut că nu bagă audiența în seamă, deși se vorbea despre el, la microfon, aproape în fiecare frază!

Păi și atunci cum să nu confunzi inițialele și să ți se pară prea multe!… cum se întâmplă actualmente pe facebook.

Menită să preia puterea locală din jugul pe care i l-a pus clica lui Gheorghe Falcă în urmă cu 16 ani, prin câștigarea alegerilor din toamnă, alianța electorală dintre PSD, ALDE și PNȚCD este văzută de fiecare politician la modul diferit.
Mihai Fifor o vede, cum altfel?, în termenii cei mai optimiști:

Mihai Fifor: „Platforma Social-Liberal Creștină (PSLC)este numele alianței electorale pe care am semnat-o astăzi cu liderii ALDE și PNȚCD.

O decizie pe care am luat-o în forul de conducere al PSD Arad, fiind susținut de colegii mei, deputatul Florin Tripa – președinte executiv al partidului, Eusebiu Pistru – vicepresedinte PSD și președintele organizației municipale a PSD Arad, Ilie Cheșa.

În cadrul conferinței de presă, organizate cu această ocazie, mi-am anunțat oficial candidatura pentru Primăria Arad și l-am prezentat și pe colegul nostru, Ruben Budău, care va intra în luptă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad.

De ce o alianță și nu, simplu, PSD? Pentru că e nevoie de o o echipă cât mai mare pentru a intra în luptă împotriva grupării Falcă, ce a căpușat Aradul în ultimii 16 ani.

E nevoie să fim cât mai mulți. E nevoie să fim puternici împreună, pentru Arad. Atât pentru județ, cât și pentru municipiu.

Ne dorim să nu ne mai uităm cu jind la orașele din jurul nostru, care s-au dezvoltat în ultimii ani. Ne dorim și noi un Arad modern, european și cool. Un Arad care să își recupereze valorile si sa isi recapete supranumele de „Mica Viena”, perla a Vestului Romaniei.

#puterniciimpreuna
#pentruArad
#PSLC”

https://www.facebook.com/mfifor/posts/3471470472892550

ALDE nici nu mai are rost să spunem cum o vede, pentru că știe toată lumea: cele două formațiuni au mers pe aceeași linie de tramvai… doar că în tramvaie diferite: acum s-au urcat în același tramvai.

Problema a fost (așa cum anticipam încă din prima secundă după ce am primit mesajul de invitație la conferință) cu alăturarea siglei P.N.Ț.C.D. lângă cea a P.S.D…

Țărănistul Radu Ghidău, fost (cel mai tânăr din istorie) deputat în Parlamentul României din partea formațiunii care ieri a bătut palma cu „stânga” a sărit ca ars cu țigara în timpul somnului și a postat pe facebook următoarea diatribă:

Radu Ghidău

„Rușine Octavian Miclea!
Azi filiala Arad a PNȚCD, s-a alăturat PSD-ului, făcând cea mai josnică alianță, cred că ar trebui ca d-lui Octavian Miclea, președintele acelei filiale să îi fie rușine. Îl cunosc pe Tavi, de când m-am înscris în PNTCD Arad, în 5 mai 1991, ziua în care am împlinit 18 ani, dar nu am crezut niciodată că va opta să sprijine, PSD, partidul care în 1991, ne fugărea pe străzi, ca să ne bată că lipeam afișe cu Ion Rațiu.

Sincer Tavi, cred că ar trebui să îți fie mai mult decât rușine și ar trebui să încercerci să gândești nu doar prin prisma unui „blid de resturi” pe care ți-l dă PSD. Azi, d-nule Octavian Miclea ai terfelit memoria lui Maniu, Mihalache și Coposu și ți-ai bătut joc de Ion Rațiu!

Sper ca adevărații Țărăniști din Arad să NU te urmeze și să fii singrul om (Taranist nu esti), care a ales să pupe mâna celor care în 1991, te-au batjocorit.

Cât timp eu voi fi Președinte al Țărăniștii – Alianța Național Țărănistă, NU VA EXISTA NICI O ALIANȚĂ CU PSD!”

https://www.facebook.com/ghidau.radu/posts/3702847583062061?__xts__[0]=68.ARAxQV0wnSHTeQAjH8-kE42o7vnBJslMAqyqzYvcFd06Vhn03Rl5rNzIGLw1uBtg2g7dbOj-pHi8KxpqCX3p_fby0c5TMDGCx3fVumecgEFCKRRANp3YcwCDea3KsMhz3cJJpWFtvw7YomDvmjuXGPCihoXrxvsNsBfSpbBzl5gUP5k_QEqPDyzDo152QlS5KBjfMbUL9f-q&__tn__=-R

 

Prodecanul Baroului de Avocați Arad, Alin Gherga – cel mai autentic țărănist din acest județ… fără discuții suplimentare! – este cel care a pus pus punctul pe I… iar amplul său comentariu ne scutește de a conchide noi „cum stă treaba cu politica la noi în Arad” și în general.

Alin Gherga:

„Ultimele valuri din politica locală și o întrebare pe această temă adresată mie m-au făcut să aștern următoarele rânduri.

Nu agreez în nici un fel atacurile la persoană și zeflemeaua indiferent de persoana vizată.

Văz mare vâlvă și mișto legat de agățarea ochiului țărănist la troika PSD-ALDE. Nu judec cu inima ci cu mintea. Pentru PSD este evident că încearcă să obțină toate voturile posibile fiind vorba despre un singur tur de scrutin. Aici fiecare vot contează, și chiar un consilier în plus poate schimba balanța forțelor. Pentru PNTCD rămas sub bagheta lui Aurelian Pavelescu este o ultimă șansă de a obține ceva politic. Dacă obțin ceva locuri eligibile in Arad și în județ foarte bine. Dacă doar repetă figura cu MCL când au apărut doar pe afișe fără nici un candidat, nici măcar ca rezerve atunci își merită soarta. Apropos, văd că plouă cu glumite din partea fanilor galbeni. Atunci au fost bune voturile alea cu MCL, câte au fost, acuma sunt câh? Îmi vine în minte faza când Băsescu a aruncat șapca cu PNTCD deși era bine că PNTCD i-a fost aproape și că marinarul ne-a torpilat pe unde a apucat.

Nu mă deranjează cu nimic persoana d-lui Fifor. Nici că era stabilit în Craiova. Fostul primar timp de aproape 4 mandate era venit de pe Jiu, via Brad. Să bați moneda cu viniturile este cea mai mare prostie electorală. Păi cartierele de blocuri conțin o populație numeroasă venită din alte părți. Este ca și când ai ataca electoratul neoprotestant…

Eu nu îl acuz pe Tavi Octavian Miclea de nimic. Este o persoana loială, cu bun simț, este un activist de partid care nu crâcnește în front. Își cunoaște limitele și nu are obrăznicia unora cum sunt postacii de serviciu.

Personal nu pot să accept orice în munca politică de aceea am ales altă cale. Însă realitatea este alta. Faci parte dintr-un angrenaj, dacă nu funcționezi vei fi înlocuit.

Îl înțeleg și pe prietenul Radu Ghidau. Face trimitere la principii și pățanii mai vechi și mai recente. Sunt de acord că PSD nu este frecventabil având probleme de imagine. Însă realitatea din Arad este puțin invers. Din păcate urbea noastră este mult în urma vecinilor. Clujul, Oradea au tot o administrație galbenă. Deci nu culoarea contează ci calitatea celor care defilează sub respectivele sigle. Nu am agreat o candidatură proprie a ANT la Primăria Arad deoarece era sortita eșecului și nu făcea decât să favorizeze candidatura PNL rupând niste voturi care puteau împinge în față candidatul USR ca potențial candidat cu șanse. Însă și aici (USR-PLUS) există o rigiditate care poate să îi coste.

Eu unul sunt sceptic în ce privește schimbarea de macaz promisă de actualul primar interimar. Dacă nu se schimba garnitura de consilieri și maniera de a trata administrația ca pe propria moșie, arădenii vor lua o nouă țeapă de 4 ani. Aș vrea să mă înșel.

Închei reamintind tuturor că politica este pe voturi și că ceea ce contează este ce faci după ce câștigi alegerile, nu cum le câștigi.

Mi-aș dori un alt nivel al politicii, una în slujba cetățeanului, fără mizerii, nu de alta dar nu știm ce iese din urna și poate va trebuie să lucrăm alături de cel căruia i-am aruncat rahat în cap. Poate zâmbetul de protocol reapare, însă mirosul persista mult timp.

Nu de alta dar tare ne mai place să ne mândrim cu spiritul de fair-play, cu numele de Petschovschi, cu Brătianu, Coposu, însă ne comportam ca din mahala.”

https://www.facebook.com/alin.gherga/posts/3340983242591447

Pe pagina sa de facebook – și nicăieri altundeva -, Octavian Miclea n-a zis nimic… s-a lăsat etichetat în postările de mai sus și atât… și bine a făcut.

Categorie: Politice
Etichete: alin gherga, Mihai Fifor, octavian miclea, politica arad, PSLC, radu ghidau
Distribuie:
Articolul anterior
Al doilea transfer oficial, pentru consolidarea unei echipe de Liga I: Neluț Roșu a semnat cu UTA
Articolul următor
Tragerea la sorţi a preşedinţilor Birourilor Electorale de Circumscripţie şi locţiitorilor acestora va avea loc vineri, la sediul Tribunalului Arad

2 comentarii. Leave new

 • Dar nu e pacat de mai cateva ideologii politice ramase in afara acestei aliante? Spre exemplu, pe cand un partid verde? Dar minoritatile? SPER CA LA URMATOARELE ALEGERI SA TRECETI SI PESTE ACESTE PREJUDECATI!
  Asta inseamna sa nu intelegi politica, dar scopul (furtul), scuza intotdeauna mijloacele!

  Răspunde
 • avatar of florea virgil
  florea virgil
  6 august 2020 19:28

  În pofida faptului că această alianță ar putea resuscita pe nervoșii primilor campanii electorale din ultimul deceniu al mileniului trecut, având în vedere actualitatea acestui timp, în care alți oameni compun PSD-ul, iar dușmanii PNȚCD-lui sunt cu totul alții decât cei din anul 1990, decizia de acum este una de bun simț și cu totul de acceptat. Dacă unii nu pot să treacă peste un pod în care odată s-au plimbat vipere, acum după o nouă asfaltare, n-au decât să ocolească pe drumuri secundare până când se vor dumiri că viperele au plecat demult de pe pod.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie