Trece Gheorghe Falcă la ALDE?

basil muresan
Distribuie:

 

Eu nu cred asta. Deși sunt semne, iar oamenii răi din presa arădeană, și nu numai, au început să bârfească. Așa că trebuie analizat. Dizolv Xanax în Merlotul meu, primit de la un prieten care n-are nici un prieten, și încep să cuget. Și să depăn, și să aștern.

Să luăm faptele. Vine ministrul Meleșcanu la Arad, pentru că Doctor Honoris Causa la UAV. Vine și Tăriceanu, pentru că vine. Se întâmplă o ceremonie frumoasă, la Universitate. Unde vin deputați, primar, oficialități, presă, cor ortodox, preoți cu grade înalte, înalți prelați din servicii, oameni, Flavius Ghender etcaetera. Apoi, se merge la Hotel Central, unde conferință de presă. Apoi, masă, cu membrii ALDE, cu presă, cu distinsa doamnă rector a Universității Aurel Vlaicu și cu distinși academicieni. După aperitiv, de fapt în timpul aperitivului, vin ospătarii și măresc masa, că vine și (ropot de tobe) Gheorghe Falcă, primar al urbei. Oamenii răi ar putea întreba: ce caută primarul la masă cu conducerea ALDE? Nu i-a văzut destul la aulă ? De ce e acolo? Chiar așa, în văzul mulțimii. Trece Gheorghe Falcă la ALDE ?

5eda2161 58b0 4cf6 bedd 86277a505730

Eu, unul, nu cred. Deși alți oameni, fără de Dumnezeu, ar zice că edilul simte cum corabia PNL se duce la fund, după ce a zdrăngănit din toate încheieturile, și nu poate merge direct la pesedei, că doare prea tare de la dreapta fix la stânga. Alții, mai bine informați, dar la fel de negri în suflet, pot spune că Gheorghe schimbă macazul pentru că Ludovic nu l-a trecut pe lista de europarlamentare, lăsându-l în faza de ciornă. Și am auzit chiar și părerea, neavizată, conform căreia Ghiță pleacă la ALDE tocmai ca să le facă în ciudă celor care au ajuns acolo pentru că nu îl mai puteau suporta.

Pe de altă parte, putem spune că domnul Falcă a trecut pe la o vorbă cu concitadinul Teodor Meleșcanu, amândoi fiind tot Brad (era să scriu consăteanul, dar un cititor atent mi-a reamintit că Bradul, ca și Aradul sunt, în ciuda tuturor aparențelor, orașe). Iar dorul de casă, dacă nu te roade, atunci te mănâncă. Și, dacă te mănâncă, trebuie să te scarpini, măcar printr-un dialog. Sau, unii și mai răi, că sunt oameni de ăștia, chiar prea mulți, ar zice că primarul a venit la o ciorbiță. Ceea ce e rău și inadecvat și neadevărat. Gheorghe Falcă are ce mânca, mai ales că are și de unde, dumnealui e câteodată chiar ghiftuit, însă, și asta e o aserțiune personală, nu e niciodată sătul. Și asta nu are o conotație negativă, bineînțeles, ci se referă la silueta suplă a primului cetățean al orașului, care respectă cu strictețe prima regulă a nutriției echilibrate, și anume a nesăturării.

Ceva mai aproape de adevăr ar fi faptul că primarul, aflat în zonă, a răspuns unei invitații la masă din partea rectorului, invitație emisă mergând pe ideea clasică a neapariției. Faptul că a ajuns se datorează, probabil, dorinței de a lăsa câțiva meseni cu sarmaua-n gât și, eventual, de a strica apele între universitari și ALDE. Lucru care e atât de caracteristic perenului, încât mă mir că nu l-am observat de mai demult, că nici nu mai scriam materialul acesta.

Categorie: Opinii
Etichete: ALDE, Basil Muresan, Gheorghe Falca, PNL, teodor melescanu.
Distribuie:
Articolul anterior
Marius Copil e cap de listă în echipa de Cupă DAVIS contra echipei similare din Maroc
Articolul următor
Național Sebiș a câștigat ambele jocuri pe teren propriu [REZULTATE Liga III, Seria 4, Etapa 16]

2 comentarii. Leave new

 • avatar of ioan teudan
  Ioan Teudan
  30 martie 2018 20:52

  La cat e de parsiv , ar fi in stare !

  Răspunde
 • avatar of virgil florea
  Virgil Florea
  30 martie 2018 22:58

  Nu știu de ce mă trece…Și zic: mai degrabă trece ALDE la Falcă decât invers. Pentr că oricum și ALDE s-a cam încuscrit cu prostituția politică. Așa căcinese-aseamăbă, se-adună…Deci, pe cale de consecință la Aad a venit chiar cine trebuie. Ș=apoi poate că peste vreun an va fi voi de un alt naș.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta-78

LA MULȚI ANI MAI BUNI, UTA!

UTA aniversează azi 78 de ani de când Francisc von Neuman, Baron de Végvár, probabil cel mai nobil om care a populat Aradul în toată istoria sa, ne-a dat un…
prof. gheorghe i tohăneanu

DOMNUL PROFESOR TOHĂNEANU

Mâhnirea mea este determinată de intervenția (lipsită de reverență) a lui MIRCEA MIHĂIEȘ (România literară, nr. 6 din 10 febr. A.c.), care în „contrafort” prezintă Cazul Tohăneanu, ironizând – prin…
virgil florea

Lumea nebunilor

E ușor să scriem acum în 2024 despre o lume total ieșită din circuit pentru că vedem cu ochii noștri ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Și nu putem…