U.E.: „Faceți economie de curent! Stingeți becurile chiar și noaptea!” VLAICU: „NE LEȘI?”… [GALERIE FOTO]

vlaicu-becuri
Distribuie:

Ieri, la conferința de presă de la Tribunalul Arad (pe cu totul alte teme decât economia de curent), colegul de la arq.ro l-a întrebat pe președintele Tribunalului Arad, Flavius Bradin (nici mai mult, nici mai puțin) decât „Cum încearcă conducerea Tribunalului să reducă facturile la energie”?
A ieșit și un articol din treaba asta… că ce să facă un judecător, președinte de tribunal și purtător de cuvânt – să nu-i răspundă la o întrebare unui ziarist… fie ea și perpendiculară pe subiect sau dictată de vreun interes politico-financiar?!

I-a zis așa:

„Până zilele trecute m-au certat colegii că nu am vrut să dau drumul la căldură. Acum am deschis-o câteva ore pe zi. E adevărat că trebuie să ținem cont de realitatea în care trăim, de aceea am luat măsuri de eficientizare a consumului de energie electrică. De asemenea, sperăm să reducem factura la agentul termic prin pornirea sistemului de climatizare pe care l-am instalat, investiţie care a fost finalizată în cursul acestui an care viza climatizarea Palatului de Justiţie. Pe lângă faptul că am reuşit ca pe perioada verii să facem ca atmosfera din interiorul Palatului de Justiţie să fie una normală, sperăm ca sistemul de încălzire pe bază de ventiloconvectoare să fie mai eficient decât sistemul clasic pe care-l avem, cel pe bază de radiatoare. Oricum, ambele sisteme sunt funcţionale şi ele pot fi puse în funcţiune alternativ. Vom încerca să vedem care dintre cele două sisteme este mai eficient, dar după calculele preliminare ale specialiștilor se pare că încălzirea pe bază de ventiloconvectoare ar trebui să fie mai eficientă din punct de vedere energetic”

În „Vlaicu”, însă, n-avem nicio treabă cu ventiloconvectoarele… iar cu economia cu atât mai puțin

Io v-am mai zis că „Vlaicu” o fi el pământ românesc, da-i țară separată!…
Și nu că le-aș cunoaște pe toate, dar știu, de exemplu, că la ora asta la care scriu îmi scrie un prieten din Bujac că ei n-au curent nici în casă și că au mers ai lui la cumpărături pe beznă.
No nu-i bai… că noi avem și pe străzi îl „liniștesc”- și-i trimit poza asta:

vlaicu 8.33

…iar dacă mă iei repede, nu știu ca-n Vlaicu – cel puțin în zona „Fortuna”, partea spre „Poetului” – să se fi stins vreodată becurile așa cum se sting la alții: ziua, când începe soarele să răsară sau să se reaprindă după ce se face întuneric. În „Fortuna”, becurile stradale au legea lor (nici păsările cerului, adaptate la asfalt n-o înțeleg… se vede și-n fotografia asta: cum s-o înțelegem noi?!) și vă dați seama că ultima lor grijă sunt „Recomandările U.E.” („Vlaicu” nu-i în U.E. – e deasupra U.E.!).

CICĂ:

„Pe fondul incertitudinilor privind livrările de gaz rusesc la iarnă, tot mai multe state europene iau măsuri ca să reducă consumul de energie și să facă rezerve pentru sezonul rece, arată analize Euronews și Associated Press.
Germania oprește apa caldă; în clădirile publice Franța impune închiderea ușilor în locurile unde e instalat un aparat de aer condiționat – în caz contrar, amendă; Spania: „Închideți lumina când părăsiți camera”; Italia impune temperaturi minime și maxime în clădirile publice; Țările de Jos: „Dușurile să nu dureze mai mult de 5 minute”; Program pentru schimbarea geamurilor și a sistemelor de climatizare, în Grecia” (Cf. Libertatea… prin august gen – acum e mai drastic!)

VLAICU: MĂ LEȘI?…

Și dacă mă luați că „hai, bă, că măcar îs leduri, consumă puțin, plus că-i și ceață” înseamnă că și voi sunteți din „Vlaicu” și sunteți pe-o mână cu becurile.

 

Categorie: Subversiv, Rubrici
Etichete: Cartierul „Aurel Vlaicu” Arad, economie de curent, ELBA, ENEL, U.E.
Distribuie:
Articolul anterior
Adjunctul inspectorului șef din cadrul IPJ Arad, Florin Turnagiu, implicat într-un accident auto cu rănirea ușoară a unei femei de 62 de ani. A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad
Articolul următor
ULTRAȘII UTA-ei protestează elegant la abuzurile Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara. În prima repriză a meciului cu F.C. Argeș, „jandarmii vor da tonul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie