Ziua, ca MAFIOȚII combinați cu ORGANELE! MOLOZUL „descurcăreților” poluează Mureșul și desființează habitatul natural al Aradului cu complicitatea Poliției Locale! [GALERIE FOTO]

mafia molozului arad
Distribuie:

Teoretic – adică politic, juridic, adminstrativ și în ziare – s-au triplat amenzile pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public – odată cu modificările aduse Ordonanței Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, prin Legea nr. 17/2023, „ce urmărește crearea unui sistem funcțional de gestionare a deșeurilor”, iar noile prevederi cică au intrat în vigoare începând cu data de 12.01.2023.

Practic, fotografiile pe care le prezentăm aici sunt făcute ieri și alaltăieri, în zonele din capătul Cartierului ALFA, pe drumul care duce spre Pădurea Ceala – cum intri în notoria zonă  „Mărului”, respectiv fosta (și viitoarea, în ritmul ăsta) balastieră din capătul estic al Micalăcii, în preajma și în interiorul albiilor minore și majore ale râului Mureș.
Deșeurile pe care le puteți vedea în toată oroarea lor (cele pe care nu le vedeți sunt deja îngropate) fac parte dintre cele mai periculoase pentru natură, conservarea solului, a apei – practic ce vedem încalcă TOATE articolele prevăzute și pedepsite de legile în vigoare: 80% moloz și restul gunoi nereciclabil, pe care la Centru de colectare ASA ți-l primește contra unei sume de „te rupe”… dacă ți-l primește!

Alfa-Mărului:
Micălaca – balastieră:
Îți dai seama cât de „impresionați” au fost nenii ăștia doi când (sanchi!) au citit declarațiile eco-justițiar-propagandistice ale șefului poliției locale, vechiul nostru „prieten” Adrian Toma:

„Menționăm că, după modificarea legislativă, se face distincție între abandonarea, ascunderea și aruncarea deșeurilor, ultimele două fapte fiind tratate separat, alături de abandonare (în vechea legislație, fapta de abandonare cuprindea în definiție și aruncarea). Abandonarea este definită ca fiind părăsirea/debarasarea de către o persoană fizică ori juridică a deșeurilor și/sau substanțelor ori obiectelor în locurile sau spațiile unde au fost generate. Ascunderea reprezintă așezarea deșeurilor și/sau substanțelor într-un loc în care să nu poată fi văzute și/sau găsite, alta decât îngroparea. Aruncarea este fapta unei persoane fizice ori juridice de a se debarasa de deșeuri și/sau substanțe ori obiecte în locurile sau spațiile, altele decât cele special amenajate pentru colectarea, depozitarea și tratarea acestora.”

Iată cât de impresionați:

moloz 2

moloz micalaca 5 1

Dacă te iei după limba lor de lemn, doar pentru ce avem noi aici ar fi trebuit să facă pârnaie vreo 15 autobuze de ei!

„În funcție de cantitate și de impactul asupra mediului, abandonarea, aruncarea sau incendierea deșeurilor constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă”

Orice aviz de construcție sau demolare pe care îl obțineți de la Primăria Municipiului Arad prevede un contract cu FCC Enviroment România. Astfel, FCC încheie contracte cu persoane fizice/juridice pentru depozitarea deșeurilor din construcții, ca o condiție necesară pentru obținerea Autorizației de Construcții (solicitată de Primăria Arad), în valoare de 500 de lei. Urmare a semnării acestui contract, clientul poate depozita până la 6 tone, pe o perioadă de doi ani de zile, în contul celor 500 de lei.

În cazul în care nu aveți nevoie de autorizație (nu demolaţi, de pildă), ori dacă depășiți cele 6 tone incluse în contractul încheiat, prețul practicat este: 9,5 euro + 30 lei + TVA/tonă depozitată (preț stabilit de Primăria Arad). Adică, aveți de plătit aproximativ 90 de lei pentru fiecare tonă de deșeu.” 

Aproape nimeni, pe persoană fizică sau juridică din Aradul ăsta absolut mizerabil, nu respectă bullshit-urile astea!…

Aradul va deveni, în ritmul ăsta, o imensă balastieră – și iată REȚETA MAFIOTĂ, pe înțelesul tuturor:

Fără să ne jucăm de-a cuvintele tari în vederea atragerii traficului, pe limba tuturor, explicit și pe dovezi, se întâmplă ca în acest caz – anonim dar emblematic: demolezi o clădire istorică lăsată intenționat să se dărâme zeci de ani și rezultă 200 de tone de moloz amestecat cu mobilă, aragaz, frigider, tot tacâmul – fără autorizație, fără nimic… numa` tu cu prietenii tăi. Doar nu ești prost să plătești 5000 de euro la „groapa austriacă a statului mafiot” (care nici nu ți-l primește… că n-ai nicio autorizație și niciun contract, iar dacă faci, numa-bine „te dai singur în gât”) când, cu o jumătate din banii ăștia, „toată lumea-i mulțumită”.
Din ăia 2500, „mănâncă și poliția, și șoferul, și noi, tati”. 50 de lei ia polițistul local / camioneta de 3,5 – 5 tone… depinde… te rezolvă băieții ăștia și dacă trebuie să scapi de-o rachetă. În orice caz, nu pleacă fără 100 de euro ciubuc pe tură nici dacă-i sărbătoare națională, zi sfântă sau de doliu. Pentru banii ăștia, nu trebuie decât să stea proptit de stâlpul unui birt și să-l vadă lumea dând noroc cu „șmecherii cartierului”.
De asemenea, vreo 5000 pe lună cotizezi și „sus” („sus” însemnând Garda de Mediu, Poliția economică… alți trepăduși… nu-s mulți… se-mpart ei) – dacă ești „șeful pe treaba asta”  rămâi cu 50.000 profit garantat 100%.
Cică „și Primăria își aduce  ilegal molozul tot acolo”… asta o știm de la „ilegali”, care știu cel mai bine!

moloz micalaca 9

Rețeaua e deja stabilă, bine constituită, cu coduri limpezi și etalate la orice oră

Noi am fost ziua-n amiaza mare, pe niște drumuri de-ți rupi orice mașină normală. Când dai să intri pe „Mărului” deja sar niște băieți pe tine… să-ți sară-n ajutor, nu direct cu răngile. Nu merge vrăjeala că „mă duc să fac o baie la Homoc”… că vin și ei să facă baie cu tine. Dacă băieții nu primesc telefonul care trebuie, e foarte probabil să pleci tu de-acolo fără telefonul tău. În Alfa sunt „TREI CRAI”… așa le zice lumea la „băieții cu camionetele” – unul dintre ei, cel puțin, trebuie să gireze pentru tine.
Dacă te descurci aștfel – nu știu… treaba ta cum faci – și treci de ei, ai ocazia să vezi ce s-a ales din râul care-ți străbate orașul: o viitoare exploatare de balast rezultat din molozul care, iată, sub ochii tăi și cu complicitatea exact a autorităților care trebuie să elimine fenomenul, se îngroapă în albia Mureșului, se astupă și… mai trebuie numai să vii să pui niște cruci și gata: ai un cimitir nesfârșit de imbecilitate și corupție.

moloz alfa 3

Categorie: Investigații
Etichete: Adrian Toma, bullshit, Legea nr. 17/2023, mafia molozului, moloz
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] Motociclistul accidentat pe Drumul Arad – Curtici a decedat. Este un bărbat de 33 de ani, din Macea
Articolul următor
Moarte ciudată pe cea mai ciudată stradă din centrul Aradului
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie