[ACTUALIZARE 2] „C-așa-i în tenis!” Râvnitul post de ofițer specialist II la DRPCIV Arad a fost câștigat, în urma concursului, de un subofițer din Argeș

drpciv
Distribuie:

 

N-a fost pentru cine a făcut „jocuri de culise” și nici pentru cine s-a scandalizat din cauza eludării regulamentului – sau, vorba unui comentator la acest articol, „Nu prea a fost vorba de «nepotisme nesimțite» la vârful POLIȚIEI… dacă urmăriți rezultatele examenului desfășurat ieri”…
Le-am urmărit – nu live și nici cu „sufletul la gură”… în fond ne e perfect paralel cine ocupă habar n-avem cât (și de ce?!) de râvnitul post de ofițer specialist II la  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

La concursul desfășurat ieri, 11 ianuarie, s-au prezentat nu mai puțin de 10 candidați: doi din Arad (pe care de-acum îi știți) și 8 din alte județe… printre care un subofițer din Argeș, care a și câștigat concursul.
Arădenii noștri au obținut, în urma examenului scris, notele de 5 (și-un pic) – cel „cu pile” – și 7 (și-un pic) cel fără…
„C-așa-i în tenis!” – vorba maestrului din videoclipul atașat…

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (7 ianuarie, 2021) S-a rezolvat… după ce a ieșit „tămbălău”! Polițistul căruia i s-a refuzat participarea la CONCURS a fost sunat de la „centru”, constatându-se că „e valabil CV-ul”

S-a rezolvat dintr-un telefon!… Polițistului căruia i s-a refuzat în scris participarea la CONCURS, deși a aplicat în vederea promovării cu respectarea tuturor normativelor și cerințelor în vigoare, i s-a permis… după „tămbălăul mediatic” iscat ca urmare a apariției cazului său în presă, tam-tam-ul de pe grupuri + plangerea prealabilă – „recursul grațios formulata în temeiul art. 7 din legea contenciosului administrativ, transmisă instituției la ora 11:16 de către noi la București” ( conform avocatului Bogdan Ionescu) să se „dueleze” în scris cu contracandidații săi. „Un domn din conducerea M.A.I. m-a sunat în această amiază să îmi comunice că C.V.-ul meu a fost restudiat de cei în drept să o facă și s-a constatat că e în regulă” – ne-a declarat A.F.

Consursul se va desfășura luni, 11 ianuarie – și vom fi cu ochii pe el (ca pe o partidă de șah interesantă).

………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (07 ianuarie, ora 9.00) „Nepotisme nesimțite” la vârful POLIȚIEI: REFUZAT de propriul sistem să avanseze… pentru că n-are EURO-BASCĂ!

Știm cu toții, încă din copilărie, că în Poliție (SRI, Armată, Administrația publică, Penitenciare și, în general, la orice instituție de stat), criteriul cel mai important de intrare / promovare în SISTEM este „cine vă recomandă?” – iar FAMILIA este cuvântul-cheie care deschide orice uși, anihilează concurența loială, arde toate dosarele și închide ochii la orice porcărie trecută, prezentă sau viitoare. În ceea ce ne privește, știm și de ce (vast subiect!), iar la noi în Arad, știm și cum îi cheamă pe toți (cu CV, averi,  anturaj, animale de companie și poze), știm când și cum se fac manevrele astea care trasnformă, încet-încet (aproape că și-au terminat treaba), instituțiile publice în niște celule cancerigene de tip mafiot care ucid democrația și valorile sale, descurajează intrarea în structurile statale pe criteriul competenței, sfidează meritocrația și – cel mai grav! – umplu toate straturile societății de CORUPȚIE.
FAMILIILE din Arad (și nu-i vorba nepărat de rude de gradul I… pot fi și II, III, XVII sau adoptate) sunt cele mai periculoase celule ale acestei societăți, aflate într-un război rece și pervers, încă de când există, cu „restul lumii”: cu noi, adică – restul de 70%… „pulimea”… „ăia care nu contează”.
Deja-s bătrâne adevărurile astea!…
Trăim într-o societate închisă, condusă de familii mafiote ieșite la pensie, bolnavă de covid și lovită de alzheimer, care încearcă să se resusciteze prin odrasle… iar odraslele fac numai prostii. 

Dar habar n-aveam până acum că se poate face în halul ăsta – cu atât de mult tupeu și flegmă… 

Din seria „și ei între ei, tot așa procedează”, exact ca-n bancul cu iepurașul care are / n-are bască, tot și-o ia-n freză de la urs din simplul motiv „c-așa-i în junglă”, preluăm și noi întru analiză – odată cu o parte a presei (multă-nainte!) cazul A.F. (ne limităm la a-i folosi doar inițialele din motive ce țin de GDPR și regulamentele Ministerului Afacerilor Interne).
Subofițerul e polițist la circulație, e tânăr, are doi ani de când poartă uniforma și n-a făcut-o de râs.
Îndeplinind absolut toate condițiile, subofițerul a aplicat, dând curs acestui Ordin emis de M.A.I. pe data de 8 decembrie, 2020, la punctul 2, pentru funcția de ofițer specialist II la  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV): 

anunt sursa interna

 

Omul s-a pregătit „ca la carte” pentru examen conform regulamentului (click aici pentru lecturarea integrală  celor 39714 caractere: concurs-politie-surse-interne)… a învățat „la virgulă” cum ar veni și… iată ce povestește el însuși, după ce și-a angajat avocat și e hotărât să dea în judecată DRPCIV„Pe data de 8 decembrie am văzut anunțul acestui concurs și m-am gândit să îmi depun și eu dosarul. În anunțul respectiv se transmitea faptul că este obligatoriu ca dosarele să fie depuse personal, la sediul instituției, în București, respectiv că este interzisă depunerea în format electronic. Examenul psihologic l-am efectuat tot la București, iar concursul, tot la București. Am zis că e în regulă și așa, iar în aceeași seară mi-am cumpărat un bilet de avion spre București, pentru a-mi depune dosarul. A doua zi, pe site apare un alt anunț, potrivit căruia dosarele nu se mai depun personal, la sediul instituției, ci prin e-mail – pe motiv de pandemie. Am modificat biletul de avion și l-am mutat pe 11 ianuarie, când știam că va avea loc concursul, tot la București. Apoi am verificat absolut toate cerințele lor și am depus absolut tot exact așa cum au specificat. Ulterior am primit și codul de concurs. Apoi mai apare o cerință, cum că e nevoie și de permisul de conducere. Am atașat și permisul, iar apoi am fost programat la examenul psiho, pe 21 decembrie. Zis și făcut. Am mers la București și am dat și luat și acel examen.”

…iar până aici vorbim de „mici șicane”… piedici pe care sistemul le are DIN SETĂRI.

RESPINS pentru că (n-)are bască!

„Pe 28 decembrie m-am regăsit pe site-ul DRPCIV în lista candidaților care nu îndeplinesc condițiile cerute de postul respectiv… la RESPINȘI  (pentru conformitate, nu vorbim despre o listă cu nume, ci o listă cu codurile de concurs primite la depunerea dosarelor). Am fost stupefiat de MOTIV: mențiunea că nu aveam CV-ul conform EUROPASS– continuă polițistul.

A cerut explicații… iar ele i-au parvenit, oficial și scriptic, abia alaltăieri:

f.a.

 

 

 

 

„Pur și simplu nu îmi venea să cred: dețin cont pe site-ul oficial al Uniunii Europene, am completat absolut toate datele personale cerute” – ne declară polițistul, iar ca să-și dovedească buna credință ni le încredințează și nouă (25 de pagini… acte cu caracter personal, documente în copie… pe print și în format electronic – sincer, nici nu am cunoscut până acum un polițist român mai transparent decât acest tânăr!).  „Am încercat să iau legătura telefonic cu cei de acolo, la numărul menționat în anunțul concursului: nu a răspuns nimeni. Puteți suna și voi, oricând, și o să vă convingeți că nu răspunde nimeni. Am sunat atât de pe telefonul meu cât și de pe cel de serviciu. Am sunat inclusiv la numărul de la poarta instituției. Absolut nimeni! Apoi am făcut o petiție pe site-ul MAI, petiție care încă este nerezolvată. Am făcut una și la DRPCIV, să mi se explice de ce nu este conform și cum poate fi neconform, din moment ce e făcut direct pe site-ul indicat de ei… respectiv cu datele sunt completate și aranjate automat. Nu prea ai cum să greșești sau să-l faci neconform”.

Să contești dosarul polițistului ăstuia pentru că „nu-i bun CV-ul” e ca și cum ai contesta valabilitatea unei cărți de identitate emise de tine însuți… ca-ntr-un film cu proști cu spectatori imbecilizați!

Adică – vorba lui și a tuturor ce cunosc substraturile acestui caz și nu „țin cu ursul” din banc: „Bă, frate, dacă postul era unul cu dedicație «din prima», de ce nu a venit domnul-cum-îl-cheamă (mai este cineva în orașul ăsta care nu știe cum îl cheamă pe domn?!) să-i zică asta ca de la om la om… dacă nu, măcar ca de la coleg la coleg, care-i treaba… iar ăsta știa să se orienteze pe un post «nededicat».”

…dar oare mai există în poliție vreun post „nededicat”?… băgăm și noi o „retorică”.

Vom reveni asupra acestui caz – foarte interesant cel din punct de vedere juridic și foarte important în ceea ce privește modul în care funcționează structurile de putere ale statului.

 

Categorie: Investigații
Etichete: concurs politie, nepotism, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor
Distribuie:
Articolul anterior
Calendarul de cursuri pentru anul 2021 al Camerei de Comerţ Arad
Articolul următor
„IERI NE-AȚI DECLARAT EROI / AZI VĂ BATEȚI JOC DE NOI” – este rezumatul protestului cadrelor medicale în fața Prefecturii din Arad [FOTO]
Bagă un „16”

5 comentarii. Leave new

 • avatar of sanodailanimeni
  Sanodailanimeni
  7 ianuarie 2021 12:03

  (…) ar trebui sa-si vada de arogantele lui de prost gust. Uitati-va putin la profilul de fb si intelegeti ce zic. La cat de destept se crede, desi nu e, ar fi trebuit sa treaca macar primul test, al depunerii dosarului. In plus omul e si incompatibil cu functia pe care o detine.

  Răspunde
 • Bai frustratule, care test de depunere a dosarului. Faci parte cumva din incapabili de la Resurse, pai voi nu sunteți în stare sa faceți un anunț cap coada. Unde plm scrie în omai 177 despre cv, sau ca nu e europass. Are dreptate băiatu. La-ți executat prin neputinta voastră de inapți. Rasa mamii voastre

  Răspunde
 • Nu prea a fost vorba de „nepotisme nesimțite” la vârful POLIȚIEI……daca urmariti rezultatele examenului desfasurat ieri ….

  Răspunde
 • La concursul desfășurat luni,11 ianuarie, s-au prezentat zece candidați, opt din județul Arad și doi din alte județe… printre care un subofițer din Argeș, care a și câștigat concursul….nu că ar fi foarte important…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

aeroportul arad

Stăpânii AEROPORTULUI FĂRĂ CURSE se laudă că au câștigat încă un „proiect” de 4 milioane de Euro pentru „dotări de siguranță și securitate” – dar VEI VEDEA că, de fapt, e vorba de ÎNCĂ UN TUN din FONDURI EUROPENE, deja pregătit, al unor „dealeri de scannere” extrem de dubioși!

Marți, 3 mai, 2022, șefii Consiliului Județean și Aeroportului Internațional Arad s-au întrecut în laude, de-alde Răzvan Cadar și Sergiu Bîlcea asumându-și meritele unei combinații deja demult (mai bine de…
aeroportul arad

Deși în pragul RETROGRADĂRII, Aeroportul Internațional Arad își poate reveni ACUM, pornind de la neînțelegerile dintre Blue Air și Aeroportul Timișoara… dar ideea vine „de unde nu e voie” – deci va rămâne așa: pe locul 13 din 16

  Conform datelor prezentate de Asociația Aeroporturilor din România, Aeroportul din Arad, a fost tranzitat, anul trecut, de 11.282 pasageri, fiind efectuate câte două zboruri pe săptămână, în perioada estivală,…
vlai colaj

Avocatul Adelin Vlai a fost RUPT ÎN BĂTAIE și tâlhărit de 12 deținuți în camera de tranzit a Penitenciarului Rahova. Execuție la comanda procurorului sau, pur și simplu, o întâmplare ORIBILĂ? Plângere penală împotriva a doi ofițeri de la Penitenciarul Arad

  Reținut de DNA pe 21 iunie a.c., arestat și inculpat în cauza „Corupție la Medicina Legală”, trimis în judecată odată cu formularea rechizitoriului, pe 13 iulie, 2017, avocatul Adelin…