[ACTUALIZARE 2] CJA nu minte în comunicatele de presă – doar trișează și nu spune tot. Cionca ne-a dat ORDIN DE DEZECHIPARE… pentru că VINE PRIMĂVARA. Așa că ies toate la iveală

0707cf03 ec8a 47ae 8e48 0893014f54ec
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 2]

Doar în treacăt (dar obligatoriu!) de consemnat întâlnirea dintre subsemnatul și președintele CJA, Iustin Cionca pe semnătura lui (s-o respectăm azi) de joi, de la EXPO, cu prilejul deschiderii Târgului de Construcții în care… fără absolut nicio treabă cu scopul și orarul vizitei… domnul Cionca, cum zic, a sărit pe mine cu „Subiectul INTECO-Palcu-deszăpeziri” (în ordinea importanței pentru el) cum sare o maimuță pe altă maimuță care o concurează la banane și – cum să zic mai a la Cartea Junglei? – o bombardează cu bananele ei, numai ca să-i arate că o îngroapă în banane de multe banane ce are! Se uita Gheorghe Seculici – amfitrionul evenimentului – la noi fix ca la două maimuțe de-alea, gen ce treabă are discuția asta a voastră cu deschiderea oficială a Târgului de Construcții nu-mi dau seama… și-i trecut de 11 și voi tot nu gătați, eu mă uitam la domnul Seculici cu fața aia de „nu io am început”, Cionca îl evita ca să îmi mai zică „încă una cu Palcu”… nimeni nu-nțelegea ce se-ntâmplă de nu se mai deschide târgul pentru care au venit… vă dați seama… și plin de unguri!
Cum nu prea-s genul care tace când cineva dă cu banane după el, am dat curs „meciului de box la mișto” pe care l-a început președintele, care m-a luat direct cu „Tu ții cu el!” I-am spus că am un contract cu el. A zis că știe. I-am zis că și CJA are un contract cu el – iar spre deosebire de CJA, eu îmi respect contractul cu el. Am bombănit da, bă, c-așa-i! Noi, particularii, ne respectăm contractele între noi… că altfel ne rupem singuri capu`! Voi, pw@le de la stat, n-aveți nicio treabă: plătiți sute de biroruri doar ca să-i găsească nod în papură particularului, dar s-a făcut că nu mă bagă-n seamă… „Contractul ăla e de pe timpul lui Ioțcu… doar știi cum stă treaba la fel de bine ca mine… că nici tu nu cred că ești fan Ioțcu!” Da, zic… dar e în derulare, nu?… Nu s-a reziliat oficial! Tu ai acolo niște obligații contractuale, pe care nu le respecți – respectiv îi dai comenzi cu care nu poate să-și exercite operațiunea de deszăpezire. Mă doare-n bască de Ioțcu. „Nici n-ai discutat cu mine pe subiectul ăsta!” – zice. M-am enervat și am început să dau și eu cu banane: Iustine, am discutat cu tine 28 de minute, pe ceasul de pe WhatsApp, în exact după-amiaza de sâmbătă în care ningea, despre fix subiectul ăsta. Articolul pe care ne certăm începe cu tine, titlul e cu tine… totul e cu și despre tine! Facem un interviu mai pe larg te tema asta? – deși nu cred că va interesa pe nimeni subiectul deszăpezirilor după ce se încălzește. El că „Fă cu Stoian!” Fac și cu Stoian zic!… nu-i stres... zic… atunci să vezi tu plictiseală… mormăi…
„Reiese de acolo că eu îl urăsc pe Ovidiu Palcu!” – mi-a reproșat. Păi asta reiese de peste tot, Iustine… nu faci nimic, nici acum, să disimulezi asta! Nu-ți bagă nimeni de vină că-l urăști… nu scrie niciunde că președintele CJA trebuie să-și iubească contractorii, ideea e de corectitudine reciprocă atunci când e vorba de un contract. Ce faci tu e boicot! „Ce boicot?! Nici vorbă! Ce, m-am luat de el cu drumul Sântana – Pâncota?!” Păi aveai de ce să te iei?… Ce nu-i OK la ăla?
Cu câte banane mi-au mai rămas, l-am asaltat la (în!) sfârșit, mărturisindu-i că întârzierea datorată acelui articol (partea 1 a acestuia) s-a datorat unei acuzații de  trafic de influență în acest adevărat război al deszăpezirilor în culise, pe care, însă, n-am putut-o proba din cauză că niciuna dintre părțile acuzate nu recunoaște că și-a traficat influența pentru a-l „șicana financiar” pe Palcu.
După ce s-a uitat cumva urât, dar cu zâmbetul pe buze la mine, Gheorghe Seculici mai că nu și-a luat în brațe… era să zic „maimuța”… bunul colaborator și l-a direcționat înspre „grupul care a venit aici pentru cu totul altceva”. Iustin Conca și-a luat repede în serios rolul de inspector al potențialilor investitori în Arad, dând impresia că recitalul cu care aproape că i-am șocat pe oamenii ăștia n-a fost decât un preludiu umoristic la deschiderea oficială a Târgului de Construcții ceea ce pe bune că așa a și fost!

 ***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

S-a acţionat cu 188,8 tone de material antiderapant în judeţ

Ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice cu precipitaţii sub formă de ninsoare, cu precădere în zona de sud, vest  şi centru a judeţului Arad, în vederea combaterii fenomenului de formare a poleiului şi a depunerii de zăpadă,  în noaptea de joi spre vineri, începând cu ora 03.00, s-au intervenit cu 12 autobasculante dotate cu răspânditor de material antiderapant şi lamă, respectiv cu 12 încărcătoare frontale. Cantitatea de material antiderapant folosită a fost de 188,8 tone.

 Consiliul Judeţean Arad a solicitat firmei să intervină cu utilajele din dotare şi cu materiale antiderapante. Drumurile judeţene pe care s-a acţionat cu material antiderapant sunt:

DJ 682: Arad – Felnac – lim. jud. Timiş;

DJ 682C: Vladimirescu – DJ 709C;

DJ 708B: Păuliş – Ghioroc – Covăsînţ – Şiria;

DJ 709:  Arad –Şiria – Pâncota;

DJ 792C: Pâncota – Sântana;

DJ 792C: Sântana – Curtici;

DJ 682C: Lipova – Zăbalţ – Bata – Birchiş;

DJ 682C: Lipova – Frumuşeni – Arad;

DJ 708: Slatina de Mureş – Mădrigeşti – Gurahonţ.

Consiliul Județean Arad

„N-a fost chiar așa! Dacă e să confruntăm graficele, veți vedea că e mult mai puțin decât scrie acolo!” – ne-a șoptit un buldozerist care a acționat la fața locului, după ce i-am dat să citească acest comunicat.

De asemenea, Consiliul Județean a emis ORDIN DE DEZECHIPARE pentru utilajele de deszăpezire ale SC INTECO HOLDING – ceea ce a uitat să mai atașeze în comunicat – din motive pe care „nu le cunoaștem” (de fapt le cunoaștem, dar nu avem chef azi să discutăm… că-i lung subiectul). Nu-i stres… l-am făcut noi rost repede:

inteco cionca

În concluzie, VINE PRIMĂVARA!

………………………………………………………………..

[ACTUALIZARE] (21 martie, 2018) Pentru că va fi prea mult POLEI pentru cât material antiderapant e alocat pentru curățarea drumurilor, în RĂZBOIUL DUBIOS dintre CJA și INTECO HOLDING nesimțirea a trecut la următorul nivel: e susceptibilă de intenții criminale!

E cod galben de polei, cod portocaliu de ură și cod roșu de prostie la noi în județ.

Pe tot cuprinsul județului, la noapte se vor înregistra temperaturi negative, iar acestui fapt anunțat de toate stațiile meteo și pe toate căile de comunicare (de exemplu ISU, prin aplicația pentru smartphone-uri, trimite alerte cu o frecvență mult peste orice record din această iarnă) îi va urma POLEIUL.
E ușor de anticipat – și doar dacă scoți un deget pe fereastra de la birou îți dai seama – că dimineața de joi va fi una cu GHEAȚĂ PE ȘOSELE, cu nervi mulți și alte și alte accidente inutile – dar cu un vinovat cert: administrația publică – din simplul fapt că administrația publică (în cazul drumurilor județene, Consiliul Județean Arad) le are-n patrimoniu, sub supraveghere și în administrare. Pentru asta primește CJA bani guvernamentali și fonduri europene care, adăugate taxelor și impozitelor colectate de la contribuabilii pe care-i omoară pe șoselele sale prost politizate, prost făcute și prost administrate, vă dau vouă salariile, șpăgile și după aceea pușcăriile, măi nesimțiților!

Discutăm în acești termeni pentru că, efectiv, atunci când îi trimiți „șefului suprem al drumurilor” o adresă oficială prin care-l informezi că nu ai suficient material antiderapant pentru a face față poleiului anunțat peste tot, iar vreme de mai bine de 24 de ore nu-ți trimite nici măcar un răspuns, darămite comandă de material antiderapant… „nesimțire” e chiar un termen blând, pentru că refuzul de a dialoga pe seama poleiului de pe șosele, când pui atâția oameni în pericol, e susceptibil de intenții criminale.
Aceasta fiind adresa oficială trimisă la marți, 20 martie, la ora 13.30… nici până acum soluționată de CJA:

19ff5700 b0ab 4fb5 9d2a 73f9b06e285f

 

 

VEZI AICI PROGNOZA METEO A INMH pentru perioada 22 – 28 Martie 2018

………………………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (19 martie, 2018) „POLIȚIA lui Marinel a luat la omor firma lui Ovidiu pentru că îl urăște încă de pe timpul lui Ioțcu!” În acești termeni discutăm despre contractul vizând DESZĂPEZIRILE în ARAD. Restul e „meteorologie politică”!

Am avut parte de o iarnă CUMINTE. Exceptând perioada 26 februarie – 3 martie (nici o săptămână încheiată), când s-au produs două ninsori – una „semiserioasă”, luni, 26 și marți, 27, la temperaturi negative, care a atras un „record” de – 18 grade în județ (- 16 în municipiu) generând îngheț și o alta, mai „moale”, la temperaturi pozitive, joi și vineri, care a generat noroi. Deci, fix-pix!

În schimb am avut parte de cele mai NERVOASE săptămâni din ultimele 52 cel puțin! Dacă în municipiu, Poliția s-a bătut cu RER, aplicând firmei orădene o serie de amenzi care… au încântat populația, în județ, Poliția s-a bătut cu INTECO HOLDING… neîncântând pe nimeni. Consiliul Județean Arad a aplicat o serie de amenzi (9… la ultima numărătoare) firmei care are în sarcină deszăpezirile din județ, în condițiile în care din minimul de 30 de utilaje, „numărate de lege”, a făcut Comandă scrisă doar pentru o jumătate, iar problema numărul unu a firmei condusă de omul de afaceri Ovidiu Palcu nu e cuantumul acestor amenzi (câteva zeci de mii de lei, n-au omorât pe nimeni la acel nivel),  ci problemele economico-juridice care derivă din actele rămase. Ca să nu ne încurcăm în amănunte oricum inutile cunoscătorilor (cărora le e adresat acest articol), vom conchide pe scurt că în spatele controalelor și amenzilor aplicate PRIN Consiliul Județean Arad de către Poliție stau interesele președintelui Cionca din Pecica de a scăpa de firma lui Ovidiu Palcu din Bocsig (și a o aduce… de exemplu pe cea a lui Velici) – și nu cine știe ce grijă ca arădeanul, săracul, să nu rămână înzepezit… cum de altfel, repetăm, nici nu a fost cazul.

Însuși președintele CJA își exhală (probabil că și public) antipatia față de INTECO HOLDING

Într-un lung „interviu telefonic” datat sâmbătă, 03.03.2018, și pricinuit de „valul de amenzi” aplicat de lucrătorii IPJ Arad SC Inteco Holding joi și vineri… deci ulterior zăpezilor de luni și marți, Iustin Cionca a dat-o din start cu „Eu cred că pe acest om nu-l interesează imaginea firmei sale! Nu lucrează cum trebuie! Am trimis oameni pe teren – domnul Stoian e chiar acum, cu o comisie de verificare a condițiilor în care se desfășoară activitatea de deszăpezire și e foarte-foarte dezamăgit!” – deși „la fața locului” lucrurile stăteau… nuanțat altfel! I-am atras atenția că a dat ordin de echipare doar pentru 15 utilaje, în loc de minim 30, cât ar fi necesar, conform oricărui grafic de lucrări de bun simț – în condițiile în care un utilaj nu poate face 90 de kilometri de deszăpezire pe zi nici dacă e… utilajul lui Batman! „17 – nu 15! Și dacă i-aș da ordin de echipare pentru 30 – tot ăsta ar fi rezultatul! Uitați-vă pe net, că-i plin de reclamații!” Ne-am uitat… erau numai isterii, absolut nimic serios care să merite scandalul. Avem sute de poze și filmări care pot dovedi că nu s-a înzăpezit nimeni și nimic. „Dar cum puteți ști asta?!” – am fost curioși. „Știu eu!… De fapt, contractul cu această firmă eu îl consider reziliat. Doar cunoașteți situația. .. știți de ce a obținut Palcu contractul pentru deszăpeziri, știți de perioada Ioțcu… A fost prelungit anul trecut doar pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitație, și mă laud că am reușit să-l reduc de la 5.000.000 la 900.000 de euro…. dar și așa, v-o spun eu: câștigă destul! Nu i-am dat ordin de echipare pentru mai multe utilaje în primul rând pentru că nu sunt bani de cheltuit în CJA… trebuie să strângem cureaua, pentru că, după cum știți, PSD ne-a tăiat din buget” bla-bla… a dat-o-n politică de cabinet Iustin Cionca. Și noi să le spunem cititorilor, dacă sună, că n-aveți bani, că n-are rost sau că dvs, sunteți certat cu Palcu?… dacă cumva ne sună că au rămas înzăpeziți… am cerut și noi un sfat de la un om înconjurat aproape non-stop de jurnaliști. „Știu că nimic din ce v-aș spune nu justifică drumurile blocate de zăpadă – dar vă spun că omul ăsta nu-și face treaba! În acest an vreau să propun împărțirea pe sectoare a județului și să împart contractul la 5 sau 7 firme”… și-a dezvăluit intențiile (politice – să n-o dăm noi în lambada, de data asta!) președintele CJA.

Ca și cum n-ar fi fost de-ajuns atâta dușmănie degeaba… intervine și „bârfa principală”: Cionca l-a sunat pe Tamaș!

Neconfirmată decât de o singură sursă – dintre cele trei obligatorii: în cazul nostru, IPJ, CJA și Palcu -, informația privitoare la faptul că amenzile aplicate de Poliție s-au operat ca urmare a unui telefon dat de președintele CJA, Iustin Cionca,șefului IPJ Arad, comisar-șef Ioan Tamaș nu este credibilă decât… 33% – dar dacă cineva poate să ne pună la dispoziție dovezi, suntem onorați să le facem virale.
Până atunci nu o credităm, nici n-o comentăm – limitându-ne la a o consemna.

În schimb merită să credităm intervenția Prefecturii Arad și poziția firmei amendate – din simplul fapt că avem comunicări scrise pe această temă

CĂTRE INSTITUȚIA PREFECTULUI:

Onorată Instituție,

subsemnatul Lucian Valeriu, editor coordonator al publicatiei online www.criticarad.ro, prin prezenta vă rog ca, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public să faceti diligentele pentru a mi se raspunde oficial la urmatoarele întrebari / solicitări vizând „campania de deszăpezire” aferentă temporal perioadei 26 februarie – 3 martie, 2018.

– Câte rapoarte au fost întocmite de către Prefectura Arad (pozitive sau negative) la adresa activității firmei responsabile de deszăpezirea celor 980 de kilometri de drum județean în județul nostru?
– Dacă s-au constatat blocaje, evenimente majore în trafic cauzate de lipsa utilajelor firmei Inteco Holding sau de slaba activitate a acesteia, vă rugăm să ni le puneți la dispoziție.
– Conform normelor MAI, de câte utilaje este nevoie pentru ca 980 de kilometri de drum județean să fie deszăpezit în condiții optime în cazul unor căderi masive de zăpadă?

RĂSPUNS:

Având în vedere solicitarea dvs., înregistrată la Instituția Prefectului – Județul Arad, sub nr. de înregistrare 2148/ 14.03.2018, vă informăm, punctual:

– Nu au fost întocmite rapoarte de către Instituția Prefectului – Județul Arad, privind activitatea firmei responsabile de deszăpezirea celor 980 de kilometri de drum județean existenți în județul Arad; atunci însă când situația existentă în teren a cerut-o, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în două ședințe pe probleme de deszăpezire, în cadrul cărora s-au ridicat și analizat problemele existente la nivelul județului;

– Au fost înregistrate mai multe întârzieri în punerea în mișcare a utilajelor pe perioada vremii nefavorabile, acestea conducând la îngreunarea traficului, drept care firma Inteco Holding a primit patru sancțiuni de la Serviciul Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – instituție abilitată să aplice astfel de sancțiuni – în valoare totală de 19.140 de lei.

– Modalitatea prin care se intervine în teren pentru efectuarea de acțiuni de deszăpezire în cazul unor căderi masive de zăpadă este reglementată expres de prevederile Ordinului nr. 289/ 2013, al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cu deosebită consideraţie, Pt. P R E F E C T
SUBPREFECT Vasilică Damian.

POZIȚIA INTECO HOLDING:

Opinia mea referitor la desfasurarea activitatii de deszapezire a durmurilor judetene pe raza judetului Arad, sarcina care ne revine noua SC Inteco Holding SRL prin contractele semnate cu administratorul drumurilor judetene Consiliul Judetean Arad, este urmatoarea:

Din punct de vedere tehnic anul acesta, si ma refer aici la iarna 2017-2018 a fost imposibil sa ne desfasuram activitatea in conditii optime si sa actionam cu promtitudinea pe care o asteapta fiecare localitate sau comuna, sau in final, pe care fiecare cetatean al judetului o asteapta si o si merita.
Motivul principal este (sau cel putin eu ca si director tehnic al societatii, il consider) lipsa suportului, si practic lipsa de colaborare din partea beneficiarului, Consiliul Judetean Arad. Consider ca se impunea ca in urma informarilor meteorologice care anuntau pentru perioada 26.02.2018-02.03.2018 ninsori abundente, beneficiarul sa emita ordin de echipare pentru toate utilajele de deszapezire pe care avem contract, insa acest lucru nu s-a intamplat fiind nevoiti sa actionam cu 19 utilaje cu lama si sararita din cele 30 care sunt prevazute in documentele contractului. Astfel am fost pusi in situatia de a prioritiza actionarea pe anumite drumuri sau sectoare de drum in detrimentul altora. Bineinteles ca acest lucru este mai putin cunoscut despre autoritatile locale afectate (ma refer aici la anumite primarii) sau despre toate sectiile de politie locale. Ca sa fiu mai bine inteles tin sa precizez ca datorita faptului ca am primit acceptul / ordinul de echipare pentru doar 63% din utilajele pe care le-am fi putut utiliza, practic un utilaj ar fi trebuit sa asigure actionarea pe doua sau trei drumuri diferite in acelasi timp, in directii diferite si cu lungimi care depasesc lungimea normata prin caietele de sarcini. Chiar si in aceste conditii nu s-au inregistrat evenimente nefericite care sa se soldeze cu avarii ale autovehicolelor majore sau mai important cu victime. Sunt inregistrate la sediul societatii pana astazi 09.03.2018 patru procese verbale pentru amenzi emise de politia rutiera Chisineu Cris, Zadareni si Peregu Mare pentru neasigurarea circulatiei in conditii optime, un numar mic raportat la numarul mare de kilometri de drum ce a trebuit sa ii mentinem practicabili aproximativ 1000 km cu doar 19 utilaje. Bineinteles ca in cazul in care am fi primit ordine de echipare pentru toate utilaje cu siguranta si aceste evenimente ar fi fost evitate.

Director Tehnic SC Inteco Holding SRL

Ing. Dipl. Drob Olivian-Constantin

ULTIMA ORĂ:

Pentru astăzi, 19 martie, 2018, deși ninsorile sunt anunțate de trei zile prin toate mijloacele posibile și ninge abundent în tot județul iar, conform tuturor previziunilor meteo, va ninge și în următoarele zile, Consiliul Județean Arad a emis Ordin de echipare pentru doar 12 echipaje, după cum urmează:

be3b4b97 5370 4129 9352 ca51650a2f21

Articol asociat

[ACTUALIZARE] PENTRU CĂ NINGE – Scandalului cauzat de CONTRACTUL de DESZPPEZIRE dintre Consiliul Județean și Inteco Holding în cad victime – „LOGIC”! – contribuabilii

Categorie: Investigații
Etichete: drob olivian, Inteco Holding, Ioan Tamas, Iustin Cionca, Ovidiu Palcu, vasilica damian
Distribuie:
Articolul anterior
Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad – pregătit de vreme bună de „Ziua Mondială a Meteorologiei” [FOTO]
Articolul următor
A 7-a ediție a MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ a adunat sute de ORTODOCȘI în municipiu și în 10 localități mari din Arad [FOTO]
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

medical

Un nou caz de CORUPȚIE CRIMINALĂ la Spitalul Județean Arad: o infirmieră de 37 de ani a suferit un Accident Vascular Cerebral duminică, în timp ce se afla și la SERVICIU, și în CONCEDIU MEDICAL… „pe barba asistentei-șef de la CHIRURGIE”

  Seria ororilor de la Spitalul Județean Arad funcționează ca un ceas perpetuum-mobile acționat de corupția din interior: nu se oprește decât dacă-l distrugi. Încerci să iei o „pauză informațională”…