[ACTUALIZARE 3] GARDA DE MEDIU a amendat RETIM cu 100.000 de lei și a dat firmei de salubrizare un ULTIMATUM de „revenire la normalitate” până în seara de 1 MAI

garda de mediu arad
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 3]

Garda de Mediu – Comisaritul Judetean Arad a amendat astăzi firma SC RETIM Ecologic Service SA, după o serie de controale, verificări și inspecții care s-au derulat pe parcursul a trei zile (26 – 29 aprilie) pe tematica GUNOULUI necolectat din municipiu.

Cuantumul celor două amenzi se ridică la suma de 100.000 de lei. Garda de Mediu a dat RETIM-ului un ultim „termen de revenire la normalitate” pentru data de 1 mai, ora 20.00.

 

 

retim 1

……………………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] (27 aprilie, 2017) Primăria Arad a mai tras o tură de amenzi inutile RETIM-ului și l-a delegat pe „finuțul” Bibarț să se-ncoarde, inutil, la NAȘ: „Vom continua să sancţionăm operatorul de salubrizare până la rezolvarea completă a problemei. Aradul nu este bătaia de joc a nimănui!”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Curg amenzile împotriva Retim-ului

Primăria Municipiului Arad prin Direcţia Generală Poliţia Locală a continuat să sancţioneze operatorul Retim pentru modul defectuos în care asigură serviciul de salubrizare a oraşului. În ultimele 24 de ore, celor 20 de procese verbale încheiate de la debutul situaţiei de criză, li s-au adăugat alte 18, astfel că sancţiunile Retim-ului se ridică în prezent la aproape 40.000 de lei.

„Vom continua să sancţionăm operatorul de salubrizare până la rezolvarea completă a problemei.  Aradul nu este bătaia de joc a nimănui!”, a fost mesajul viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Facem un apel în acest sens către cetăţeni de a ni se alătura în demersul nostru de rezolvare a acestei situaţii inadmisibile şi fără precedent înegistrate la nivelul Municipiului Arad.  Îi rugăm să  comunice prin intermediul dispeceratului Poliţiei Locale, zonele unde gunoiul încă nu a fost ridicat. Vă rugăm să apelaţi numărul de telefon 0257-939 şi să indicaţi locaţiile exacte unde se înregistreză probleme.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

……………………………………………………….

[ACTUALIZARE] (26 aprilie, 2018) S-au speriat de reacțiile arădenilor, s-au întâlnit și au PROMIS că până de 1 Mai vor face orașul „lună”. RETIM: „Se vor aloca mai multe maşini decât era necesar pentru a face faţă volumului mare de deşeuri, mai mare decât era planificat”

INFOMARE DE PRESĂ – Salubrizarea Aradului, prioritate 0 pentru Retim

Joi, 26 aprilie, ora 12, la Primăria Municipiului Arad a avut loc o întâlnire între reprezentanţii autorităţilor locale cu cei ai Retim şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor. La întâlnire au  fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Poliţia Locală şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Arad.  Situaţia alarmantă generată de noul operator de salubritate la nivelul municipiului a impus organizarea acestei întâlniri în regim de urgenţă.

Reprezentanţii administraţiei locale au încercat pe de o parte să afle ce anume a generat această situaţie inadmisibilă, dar au fost şi mai interesaţi de modul în care operatorul Retim va acţiona în perioada următoare pentru a o rezolva.

„Discuţia a fost cât se poate de scurtă şi de clară: au o singură misiune: să adune gunoiul din oraş! N-au decât să-şi suplimenteze numărul de maşini şi de personal. Au la dispoziţie câteva zile în care să aducă oraşul la forma care era, adică curat. Noi vom continua cu amnezile. Nu au decât să respecte Aradul şi cetăţenii care au semnat contracte şi  plătesc pentru aceste serviciu “, a declarant viceprimul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

„Suntem într-o situaţie specială, e nevoie de o mobilizare maximă pentru operatorul câştigător pentru a ieşi din această criză. Operatorul şi-a asumat azi în faţa noatră a tuturor ca va rezolva situaţia pentru a avea un oraş curat în cel mai scurt timp ”, a declarat directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor,  Adrian Ţolea

„Am avut azi o întâlnire constructivă în care am găsit soluţiile necesare. Se vor aloca  mai multe maşini decât era necesar pentru a face faţă volumului mare de deşeuri, mai mare decât era planificat,  astfel încât până la 1 mai să se revină la o normalitate ”, a declarat directorul Retim,  Dan Pascu.

În acest sens operatorul de salubritate  va suplimenta  numărul autoutilitarelor care vor interveni în municipiu, se va lucra în două schimburi fără să se ţină cont că urmează minivacanţa de 1 mai. În plus, Primăria municipiului Arad s-a asigurat că groapa de gunoi este deschisă până cel puţin la miezul nopţii.

Vă reamintim faptul că Primăria municipiului Arad prin intermediul Direcţiei Generale Poliţia Locală a sancţionat deja operatorul Retim. Ieri seara au fost încheiate primele procese verbale, sancţiunile însumate ridicându-se la 20.600 lei. În continuare Primăria Arad va fi cu ochii pe operatorul de salubritate şi se va asigura că acesta a înţeles care sunt obligaţiile contractuale în ceea ce priveşte municipiul Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

……………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] Aradul se îneacă în GUNOI. Gunoaiele se amendează între ele. Falcă le dă câte-un cap în gură „siamezilor” RETIM și ADI. În semn de protest, arădenii sunt chemați să lase câte un sac de gunoi fața Primăriei

Nu există tomberon gol în Arad, la această oră!

Tehnic vorbind, la trei zile după ce a preluat oficial contractul privind salubrizarea de la POLARIS, RETIM-ul n-a executat nimic din ceea ce trebuia să facă. E greu de explicat de ce… dar nefiind toți „proștii lor”, nu e imposibil.

Ca de la informat la informat vorbind, după părerea noastră (proprie, dar și a mai multor specialiști, mult mai documentați decât noi din culise), ceea ce face acum RETIM este un exercițiu de forță. Un exercițiu de forță de căcat – iată, la propriu! -, menit să inducă arădenilor un „vedeți, bă, *ulelor, că aveți nevoie de contract cu noi?… Semnați-l rapid, veniți după pubele, papagalilor, că se termină! Fără noi, vă mănâncă șobolanii!”

Nahh… „domnul Florian Style”, iar asta combinată cu „yes, men”-ismul lui Bibarț, care execută ordinele generalului și dacă-s transmise prin beșini, ce naiba vrei să iasă din tomberoanele noastre?!

Dacă până și Falcă a ieșit din rând și, cu cenușa care i-a mai rămas neturnată-n cap după bețiile de la „Brucslles”, i-a dat un cap în gură (ăla cu care i-a rămas dator lui Adi Todor probabil) RETIM-ului, cu ADI lui cu tot, de s-a auzit până la Oradea cum a zbierat el: SĂ NU NE CONFUNDAȚI!
Nicio grijă, Ghiță, din punctul ăsta de vedere: ești absolut inconfundabil!

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primăria Arad va sancţiona Retim-ul!

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a catalogat drept dezastruos modul în care Retim a intervenit în primele două zile de la preluarea activităţii de  salubrizare în municipiul Arad.
„Este inadmisibil ce se întâmplă zilele acestea în Arad. Am cerut Direcţiei Generale Poliţia Locală prin compartimentul de specialitate să identifice locaţiile unde RETIM nu şi-a făcut datoria şi să aplice sancţiuni. Retim-ului vreau să-i tansmit doar atât: să nu ne confunde!”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.
RETIM Ecologic Service SA este începând de marţi, 24 aprilie, noul operator de salubrizare în municipiul Arad, câștigând licitația organizată de ADI SIGD ARAD,   agenție care reprezintă toate primăriile din Arad, având în responsabilitate gestionarea deșeurilor în județ.
„Este un contract semnat de ADI SIGD ARAD, nu de municipalitate. Ieri a fost semnat, ieri a fost practic prima zi în care Retim trebuia deja să intervină. În acest moment se face transferul între companii,  lucru care trebuia făcut în umă cu o săptămână. Ne cerem scuze noi în faţa cetăţenilor, deşi responsabilitatea este a companiei  şi evident a  ADI Deşeuri. Sperăm ca în maxim două zile să reglementăm această situaţie. În plus, ţin să le transmit arădenilor că am convenit  ca toate pubelele să fie distribuite la domiciliu”, a mai spus primarul Falcă.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Din Micălaca, Podgoria, Vlaicu, ARED-uri, Centru, Pârneava, nemaivorbind de Gai sau de Bujac, Aradu Nou sau Sânicolau, nu s-a mai ridicat gunoiul de aproape o săptămână.

Iar gunoaiele se amendează între ele:

„În urma verificărilor din teren ale polițistilor locali, operatorul Retim a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale. În mai puţin de două ore, un număr de 20 de procese verbale  au fost încheiate, sancțiunile însumate ridicându-se la 20.600 lei. Acțiunea Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad va continua și în zilele următoare” – își bate joc de inteligența dumneavoastră Primăria lui Falcă (inclusiv) cu acest comunicat.

Pentru această seară, arădenii cu un spirit civic mai agresiv au pregătit un PROTEST DE MASĂ

L-au intitulat (sugestiv)Cărăm gunoiul la gunoaie. Pardon!La primarie!” și îl găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. 

85619498 2429 4905 bd75 62620fb079c5

„Primaria Arad împreună cu Retim SA își bat joc de noi. Pe lângă faptul că pubelele trebuie ridicate de fiecare cetățean în parte, inculpata RETIM SA (cu acceptul primăriei Arad) ne îngroapă în gunoaie.
Propun ca mâine, 26 Aprilie 2018, ora 19:00 să aducem fiecare câte un sac de gunoi și să-l lăsăm pe platoul din fața primăriei”! –
este descrierea organizatorilor.  

Categorie: Investigații
Etichete: bradicean petru sorin, Florian Coldea, garda de mediu arad, gunoaie, gunoi, Polaris, RETIM, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Ancuța Stoenescu – unica și greu egalabila stea care a strălucit la Arad – și-a adjudecat al 12-lea titlu de CAMPIOANĂ
Articolul următor
Un reportaj întârziat despre GUNOI, NIMENI și NIMIC în fața Primăriei
Bagă un „16”

3 comentarii. Leave new

 • avatar of daniel faur
  Daniel faur
  26 aprilie 2018 15:25

  Nu îmi place cum arată aradul si se mai spune ca va fi in anul 2022 capital european când o zbura porcii.

  Răspunde
 • avatar of karikas olga
  Karikas olga
  26 aprilie 2018 22:02

  Când se vor goli tomberoanele de pe str Abatorului? N

  Răspunde
 • Daca nu era articolele din presa totul era bine la Garda de Mediu. Ieri am venit de la Brad si am alimentat la peco inainte de Buteni, un miros insuportabil. Intreb niste oameni care beau cafea pe o banca la peco de unde vine mirosul. Toti se uita unul la altul si nimic, dupa ce mai intreb o data primesc un raspuns sec: de la primarul de peste drum. Era o parcela plina cu gunoi de grajd. Altul cu jumatate de gura: NU PUTEM VORBI CA….!
  La intrare pe centura la Ineu pe partea dreapta dezastru. Garda nu merge prin judet sa verifice gropile de gunoi. O sa constate gunoi in localitati in fata primariilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie