[ACTUALIZARE 6] Caius Parpală a fost condamnat de Tribunalul Arad la 3 ani închisoare cu suspendare în dosarul ȘPAGĂ DE LA MAMBO

caius parpala
Distribuie:

Având în vedere acordul de recunoaștere a vinovăției pe care Caius Parpală l-a încheiat cu procurorul DNA Timișoara (vezi ACTUALIZARE 5 de mai jos)  nu a fost greu de deliberat, iar Hotărârea de condamnare dată de Tribunalul Arad în urmă cu 10 zile, nu este decât o formalitate. Pentru mita în formă continuată (2 acte materiale, atât au putut fi dovedite de-a lungul carierei sale de notorietate), acesta a fost condamnat aproape simbolic la:

 • 3 (trei) ani închisoare cu suspendare
 • termen de supraveghere a executării pedepsei 4 ani
 • să frecventeze un program de reintegrare socială
 • muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local al municipiului Arad sau în cadrul Consiliului Local al comunei Vladimirescu, jud. Arad, pe o perioadă de 100 de zile.
 • pedeapsa complementară și accesorie a interzicerii unor drepturi
 • măsuri de supraveghere
 • confiscarea sumei de 8.000 de lei primite cu titlu de mită 
 • 3500 de lei cheltuieli judiciare

Cu siguranță condamnarea va rămâne definitivă, nefiind atacată cu apel în termenul de 10 zile care s-a împlinit luni, 15.05.2023.


Tip soluție: Condamnare cu acord de recunoaștere

Soluția pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a Cod procedură penală admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 22 februarie 2023 în dosar nr. 18/P/2023, între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara şi inculpatul Parpală Caius Mihai, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000, rap. la art. 35 alin.1 C.pen. (2 acte materiale).

În baza art.289 alin. (1) Cod Penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 480 alin. (4) din Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Parpală Caius Mihai, la o pedeapsă de:  3 (trei) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În baza art. 67 alin. (2) şi art. 269 al.1 Cod penal Cod penal, interzice inculpatului Parpală Caius Mihai cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) și g) Cod penal, respectiv:

 • dreptul de a fi ales în autoritățile publice și în orice alte funcții publice,
 • dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat
 • și dreptul de a ocupa funcția și de a exercita profesia în exercitarea cărora se afla la momentul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii, potrivit art. 68 alin. (1) lit. b) Cod penal.
În baza art. 65 alin. (1) Cod penal interzice inculpatului Parpală Caius Mihai cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) și g) Cod penal, respectiv
 • dreptul de a fi ales în autoritățile publice și în orice alte funcții publice,
 • dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și
 • dreptul de a ocupa funcția și de a exercita profesia în exercitarea cărora se afla la momentul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, ce se va executa în măsura anulării sau revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul dispozițiilor art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care se admite acordul de recunoaștere a vinovăției.

În baza art. 93 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul va fi obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Arad, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existentă.

În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Parpală Caius Mihai este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Arad sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Parpală Caius Mihai este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local al municipiului Arad sau în cadrul Consiliului Local al comunei Vladimirescu, jud. Arad, pe o perioadă de 100 de zile.

În baza art. 94 alin. (2) Cod penal, dispune ca supravegherea executării măsurilor și obligațiilor stabilite în sarcina inculpatului să se efectueze de Serviciul de Probațiune Arad, care va sesiza instanța de judecată în cazurile prevăzute de art. 94 alin. (4) Cod penal.

În baza art. 91 alin. (4) Cod penal, atrage atenția inculpatului Parpală Caius Mihai asupra dispozițiilor art. 96 Cod penal, referitoare la revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în situaţia nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse precum şi a săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere.

În baza art. 404 alin. (4) lit. a) Cod procedură penală, raportat la art. 72 alin. (1) Cod penal, deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reținerii, din data de 25.10.2022, ora 15.00, până la data de 26.10.2022, ora 15.00.

În baza art. 404 alin. (4) lit. b) Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar privind pe inculpatul Parpală Caius Mihai, pe care o menţine, urmând ca verificarea legalităţii şi temeiniciei acestei măsuri să fie efectuată periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

În baza art. 404 alin. (1) lit. c Cod procedură penală, raportat la art. 20 din Legea 78/2000 şi art.250 ind.2 Cod Proc. Penală, constată că temeiurile care au determinat luarea măsurii asiguratorii prin Ordonanța din data de 28.10.2022 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara subzidă în continuare, astfel că menţine măsura asiguratorie asupra sumei de 8000 lei depusă de inculpatul Parpală Caius Mihai la sediul DNA – ST Timișoara, în data de 27.10.2022, conform procesului verbal, din aceeași dată, aflat la dosar (f.99 vol.I d.u.p).

În baza art. 289 alin. (3) Cod penal, dispune confiscarea de la inculpatul PARPALĂ CAIUS MIHAI a sumei de 8.000 de lei primite cu titlu de mită de la inculpatul Costea Gheorghe Marius.

În baza art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, obligă inculpatul Parpală Caius Mihai la plata sumei 3.500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare față de stat, din care 3000 lei în cursul urmăririi penale.

În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei de 200 lei reprezentând onorariu parțial avocat din oficiu.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată, redactată și motivată în data de 05.05.2023, prin punerea hotărârii la dispoziția participanților prin mijlocirea grefei instanței.

Document: Hotărâre  181/2023  05.05.2023.


[ACTUALIZARE 5] (14.03.2023): Parpală a mers pe „recunoaștere” și iese din scenă la fel cum a intrat: urât
Caius Parpală și-a recunoscut vinovăția în dosarul de luare de mită instrumentat de DNA

Reținut de DNA în 25 octombrie 2022 (vezi titlul inițial de mai jos) pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, Caius Parpală (fostul director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș) a mers pe „scurtătura juridică” a acordului de recunoaștere. 

Astfel, pe rolul Tribunalului Arad a fost înregistrat luni, 13 martie, dosarul 855/108/2023, având ca obiect „sesizarea cu acordul de recunoaștere a vinovăţiei (art.483 NCPP)”, cu primul termen de judecată stabilit pentru data de 30.03.2023.

acord parpala


Adică, DNA este pe cale să obțină condamnarea lui Caius Parpală pentru luare de mită, fără să asistăm la un proces de durată.

În mod firesc juridic, Caius Parpală urmează să fie condamnat conform înțelegerii cu procurorii la o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere. Ca o consecință imediată, odată cu rămânerea definitivă a Hotărârii de condamnare, Caius Parpală își va pierde definitiv funcția publică deținută și nici nu va putea să mai dețină o alta.

[COMUNICAT DNA]:
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 912/VIII/3 din 25 octombrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului

PARPALĂ CAIUS MIHAI, cercetat sub control judiciar, la data faptei director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, inculpatul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar și în mod direct, de la administratorul unei societăți comerciale care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa, de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective, în sensul de:

 • a nu dispune controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile presupus ilegale, efectuate de aceasta;
 • a împiedica rezilierea contractelor de exploatare pe care societatea respectivă le avea în derulare.
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa,

acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani și interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Arad.

Anterior, prin rechizitoriul din data de 21 ianuarie 2023, omul de afaceri care ar fi remis suma de 8.000 lei, cu titlu de mită, inculpatului Parpală Caius Mihai, a fost trimis în judecată sub control judiciar, în sarcina acestuia fiind reținută infracțiunea de dare de mită, în formă continuată.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


[ACTUALIZARE 4] (10.02.2023): Mambo a fost trimis în judecată pentru mita la Parpală

parpala mambo

Începând din 09 februarie, Costea Gheorghe Marius are calitatea oficială de inculpat pentru dare de mită. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Arad, conform datelor de pe portalul instanțelor.

Fapta pentru care a fost trimis în judecată

În 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, Costea Marius Gheorghe zis Mambo i-a dat lui Parpală Caius Mihai (la acea vreme director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș) suma totală de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv în mod direct, pentru ca, în calitatea sa de director, să sprijine activitatea societății comerciale administrate de el prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta.


[ACTUALIZARE 3] (09.11.2022): Tribunalul Arad a respins contestația formulată de Mambo și menține măsura preventivă a controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile

Judecarea plângerii formulate de Costea Gheorghe Marius ( zis Mambo), împotriva ordonanței procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile a fost amânată la termenul de luni, 07 noiembrie, pe motiv de imposibilitate a apărătorului ales de a participa la ședința de judecată. A fost stabilit termen pentru miercuri, 09 noiembrie.

Astăzi, Tribunalul Arad a respins contestația formulată de Mambo și menține măsura preventivă a controlului judiciar în ceea ce-l privește pentru următoarele 60 de zile.

Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 213 Cod procedură penală, respinge plângerea formulată de inculpatul COSTEA GHEORGHE MARIUS, împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din data de 01.11.2022, dată în dosar nr. 47/P/2022 al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara.

Respinge solicitarea de aplicare a amenzii judiciare prevăzute de art. 283 alin. 3 Cod procedură penală, apărătorului ales al inculpatului. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din 09 noiembrie 2022.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  127/2022  09.11.2022


[ACTUALIZARE 2] (07.11.2022): Mambo, care dă vina pe Mladin că el le-a spus procurorilor DNA că-i dă șpagă lui Parpală, transmite… de nicăieri mesaje gen „eu n-o să torn pe nimeni… dar vin când sunt citat de Instanță.” Azi e citat!

mladin mambo parpala

Ultimul status de pe Facebook-ul lui Mambo-Mambo este datat 18 octombrie, 2022 – cu o săptămână înainte de a-l lua DNA-ul pe Parpală – și-i despre o casă cu etaj din Nădlac, pe care vrea s-o vândă. E la stadiul la care ar vinde orice, cu prezent, trecut și viitor cu tot numai să scape de basculanta de probleme care i s-a rostogolit în cap odată cu „darea-n primire” a unuia dintre cei mai puternici foști pe care i-a avut Aradul ăsta în ultimii 20 de ani.
Așa-i când te lovește Dumnezeu când ai distrus natura și te-ai îmbogățit furând `j de mii de tone de nisip cu basculanta (lasă-le naibii de țigări, că de fumat fumăm toți): cu basculanta ți-o dă.

Nu ne mai luați (chiar dacă exact așa a fost) cu argumentul că nu Mambo l-a turnat pe Parpală, ci Mladin a făcut un „16”

povestind procurorilor că Mambo îi dă câte 8.000 de lei pe lună directorului de la „Ape” ca să-l lase să sape, iar ăsta n-a mai avut ce face și s-a executat, fiind „strâns de *oaie” cu restul dosarelor, deci Mladin e primul vinovat – că ăsta-i argument de turnător la rându-i: între oameni de caracter, blaturile făcute nu se vând procurorilor nici măcar în schimbul libertății! (Știu c-o să râdeți de romantismul de care mai că dau dovadă, că „unde ai văzut tu oameni de caracter în Aradul ăsta?!… dar chiar și-așa.)

Chiar dacă nu cu prilejul ei, dar de „Ziua Armatei Române”, Mambo tot fuge și se laudă pe unde mai e crezut că „eu n-o să dau în gât pe nimeni. Când mă citează, vin la proces și gata!”

Unii zic că de prin Italia lansează mesajele astea, alții că „dă pă Anglea”, dar din partea unor surse cu legitimații oficiale ni se garantează că-i în țară.
Poate chiar în casa aia din Nădlac pe care a pus-o pe OLX (eu așa aș arde-o dacă, Doamne-feri, aș fi în locul lui:))
Vedem noi astăzi dacă vine, iar dacă vine, unde se duce după ce vine.

Costea Gheorghe Marius (Mambo pentru restul lumii în afară de judecători) a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pentru 60 de zile. Evident, Mambo a contestat măsura iar azi, 7 noiembrie, contestația va fi judecată la Tribunalul Arad

Azi, la ora 12, o instanță a Tribunalului Arad îi judecă contestația la plângerea împotriva măsurii de plasare sub control judiciar dispusă în cauză – căci, spre surprinderea multora, Mambo n-a scăpat de dosare cu turnătoria asta (cum n-o să scape nici Mladin), ci dimpotrivă: s-a mai ales cu cel puțin două!
Ăsta fiind doar altul nou:

mambo


Vezi și acest articol pentru punerea în context al cazului Parpală cu cel al traficului de țigări:

[ACTUALIZARE 6] „Ordinul de zi pe unitate” – LEGAȚI CAZUL CRIȘAN de TRAFICUL DE ȚIGĂRI – îi disperă pe polițiștii din Arad, îi prostește pe cei din București și jignește inteligența cunoscătorilor. Între timp, Mladin plimbă un stick pe cine știe ce plajă din Caraibe și face mișto de „oamenii domnului general”


[ACTUALIZARE] (26 OCTOMBRIE, 2022) Aceasta este o DEREGLARE DE CONTURI: Mambo va rămâne în ISTORIA MAFIEI ARĂDENE drept „ăla care l-a făcut pe Parpală!”

Alineatul (3) al Art. 290 (Darea de mită) din Codul penal prevede că „Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta.”

Iată „chichița juridică” de care se agață (și scapă!) majoritatea protagoniștilor din dosarele de corupție și crimă organizată – Pier Luca Canino, directorul general al ASTALDI România fiind, de departe, „campionul pe țară” al acestei probe – și astfel se explică „de ce nu e pedepsit și mituitorul în asemenea cauze?”, „cum poate cineva să facă o viață-ntreagă asemenea fapte penale și să rămână nepedepsit de justiție?” și alte întrebări ce derivă din știri precum aceasta, cea despre recenta arestare a „rechinului” Florea Dascălu de la CNAIR și multe altele din același registru (inclusiv la traficul de droguri).

Pentru cei care înțeleg contextul și știu să citească background-ul de sub rândurile comunicatului de ieri al DNA,

era clar încă de la Breaking „unul dintre cei trei (ne)cunoscuți: Italianu, Bihoreanu sau Mambo l-au făcut pe Parpală. Toți au dosare grele și oricare ar putea fi”. Între orele 17.30 și 19.00 se făceau pariuri în draci, cotele întocmite de profesioniști îi dădeau pe primii doi cu 15-20 la sută șanse… după care Mambo le-a dat cu balastiera-n cap: dintr-o tranșă de 8.000 de lei (cotizația lunară per bagabont… taxă de protecție îi zicea pe stil vechi, când măcar era pe față) a scos mai multă spumă politico-mediatică decât nisip pe nașpa în toată cariera lui!
Plus că d.p.d.v. juridic s-a scos pe încă un sfert de viață… deja poate să se laude peste tot că lucrează la DNA și, vreo câțiva ani, s-o ardă metodic… numai din ce economisește pentru că nu mai dă șpagă își mai cumpără două balastiere-ntr-un an (începe cu a lu Bihoreanu și cu a lu Italianu, ca să fie filmul rotund).
Unii-l vedeau ca terminat după ce l-au băgat în „Lotul Mladin” dar… ni, mă, el: cariera lui Mambo Mambo de-abia acum începe!

Cel care se autorecomandă Mambo Mambo

– Mambo (care numai că nu purta șapcă cu „TRAFICANT DE ȚIGĂRI – LEVEL BALASIERĂ”, de-i curgeau pachetele din bene pe străzile cu gropi din județ ca-n Hansel și Gretel) – scriam în ACEST ARTICOL despre CAZUL CRIȘAN deturnat înspre MAFIA ȚIGĂRARILOR – este, deci, ALESUL LUI DUMNEZEU… căci aceasta nu poate fi o piesă pusă-n scenă de niște simpli muritori, fără ajutor divin (sau olandez?)… nu poate DNA-ul să producă, de una singură, o asemenea capodoperă, oricât de upgradat ar fi în ultima vreme!
Căci apropo: Mambo Mambo era, și până acum, conștient de valoare lui și foarte mândru de asta! (Noi nu eram conștienți… dar asta e din cauza proastei noastre informări).
Mambo are și tricou brodat cu el însuși – tu ai așa ceva?!

mambo mambo mambo

Nici Parpală n-are!

Chiar avertiza, pentru cercul său de prieteni dar vizibil pentru oricine, că… nu mai durează mult și EL VA FI STĂPÂNUL APELOR:

mambo mambo
Pe de altă parte, auzi tu, moșule: să fii Caius Parpală și să te facă Mambo Mambo!
E clar: se schimbă ierarhiile – nu doar în ANTIMAFIE, ci și în MAFIE.
Deja discutăm despre O DEREGLARE DE CONTURI și ne place acest episod… așteptăm cu nerăbdare continuarea.
Dar și dacă rămâne doar asta: Mambo va rămâne în istoria mafiei arădene drept „ăla care l-a făcut pe Parpală!” Cine-ar fi crezut așa ceva… până ieri?! – că alatăieri dacă puneai pariul ăsta făceai bani de-ți luai o insulă pe Mureș cu tot cu pești!


[TITLUL INIȚIAL] (25 octombrie, 2022) [BREAKING NEWS] Caius Parpală – ridicat de DNA pentru o „șpăguță” de 8.000 de lei!
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 octombrie 2022, a suspectului PARPALĂ CAIUS MIHAI, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, suspectul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv în mod direct, de la un administrator de societate comercială care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Biroul de presă al DNA


Articol asociat:

Caius Parpală preia conducerea Administrației Bazinale de Ape Banat


 

Categorie: Culise, Știri
Etichete: Administrația Bazinala de Apă Mureș, control judiciar, cosmin mladin, Costea Gheorghe Marius, DEREGLARE DE CONTURI, DNA - Serviciul teritorial Timișoara, ISTORIA MAFIEI ARADENE, Mambo Mambo, PARPALĂ CAIUS MIHAI, reținere 24 de ore, Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cea de-a 19-a ediție a Nopții Muzeelor – o ediție maraton care a adunat 6000 de vizitatori la Arad
Articolul următor
AUR a prezentat Programul de guvernare în 15 puncte
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cretu george sorin

DREPTATE POST-MORTEM își dorește Sorin, tată a 6 copii, după ce SISTEMUL i-a îngropat MAMA cu dosar cu tot: o „doamnă de la partid” a spulberat-o pe trecerea de pietoni de „Ziua Femeii”, un agent de poliție a tergiversat ancheta, o procuroare a admis falsuri ca probe, iar legiștii sugerează că „poate a murit de Covid”

George Sorin Crețu este unul dintre foarte puținii dintre noi care, deși au pierdut bătălia cu justiția oamenilor, continuă lupta pentru dreptatea divină (dreptatea-în-sine pentru agnostici). Cauza sa este, probabil,…
dosar1

Ce avem noi aici? Doi POTENȚIAL-PENALI în funcții publice avem: Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea sunt cercetați de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Arad în Dosarul Penal 2337/P/2018… de care, probabil, se va alege PRAFUL

  „Războiul civil” dintre fostul președinte (interimar) al CJ Arad și director executiv al ADI Deșeuri, Adrian Țolea și președintele CJA, Iustin Cionca, respectiv vicepreședintele Sergiu Bîlcea a intrat, oficial,…