[ACTUALIZARE 7] După 5 ani de proces în care aproape nimeni nu mai spera la o rezolvare, pedofilul din Sântana SEMIDREAN Marcel A FOST CONDAMNAT la 7 ANI și 8 luni de închisoare și plata a 30.000 de euro către victima pe care a batjocorit-o în fosta Casă de tip familial „VERA”

casa vera
Distribuie:

Semidrean Marcel (55 de ani), din Sântana, (fost) lucrător al Companiei de Apă Arad, a fost condamnat la pedeapsa de 7 ani și 8 luni de detenție pentru infracțiunile de „viol” și „corupere sexuală a minorilor” asupra unei minore care se afla instituționalizată în „Casa de tip familial” VERA , din aceeași localitate (desființată imediat după începerea anchetei, pe la începutul lunii iulie, 2019), și plata către victimă a 30.000 de euro cu titlul de daune materiale și morale. De asemenea, asupra averii sale Instanța a pus sechestru asigurator în vederea garantării reparării pagubelor materiale datorate victimei.
Sentința poate fi atacată cu apel în 1o  zile, nefiind definitivă.
Celălalt pedofil, jandarmul, actualmente pensionar, Adrian Hodrilă… a scăpat de justiția umană, fiind „spălat” de Tribunalul Militar Timișoara – nu și de cea divină, fiind cu un picior amputat din motive medicale (diabet).


Ultimele două pagini (14 și 15) ale sentinței pronunțate pe fond, de instanța Judecătoriei Arad desemnată în cauză:

14

 

15


[ACTUALIZARE 3] (6 iulie, 2023) S-au împlinit 4 ani de când „Protecția Copilului” a închis CASA ORORILOR din Sântana, iar JUSTIȚIA continuă să dea cu flit cauzei de „corupere sexuală și viol asupra minorilor” în care mai e inculpat doar un „pedofil șmecher” de la Compania de Apă! VEZI RECHIZITORIUL

Pe „prădătorii rurali” care au făcut din Casa de tip familial „VERA” un cuib de pedofili i-a bătut Justiția Divină, însă cea umană mai are datorii mari față de minorii abuzați, de la naștere până la majorat, în văgăuna penală de pe Strada Bistriței, nr. 65, din Sântana (probabil cel mai bătut de soartă din punct de vedere infracțional orășel din acest județ).

Fost jandarm, Adrian Hordilă, a fost dat afară de la poarta Tribunalui Arad (pe care a umplut-o de căcat ani mulți) în exact ziua în care a apărut articolul nostru, după care i s-a deschis Dosarul Penal nr. 66/P/2019 la Tribunalul Militar Timișoara... după care s-a pensionat.

În actualizarea precedentă (5 iulie, 2019) eram optimiști în ceea ce privește dreptatea pe care o va face Justiția în acest caz, care, numai după ce-i citești sterilul rechizitoriu te motivează să te muți… undeva în pustietate.

Hordilă a fost spălat de Tribunalul Militar Timișoara by default (pentru că, din punct de vedere juridic cel puțin, respectivul așezământ guvernamental este o glumă kafkiană la adresa sistemului) – în schimb l-a bătut Dumnezeu: are diabet, a rămas fără un picior… mă rog… fiecăruia după ce a făcut.

Speța privindu-l pe Semidrean Marcel s-a dus… cu viteza unui melc pe haloperidol… dar barem s-a dus în Instanță. Pe el nu l-a dat nimeni afară de la Compania de Apă… și probabil de aia a avut bani de Bretoteanu – acest închizător de drumuri în meandrele dreptului de a-ți turna aproapele ca să scapi de orice ticăloșie.

Trei ani i-au trebuit fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad Ovidiu Miclea (pensionat cu data de 1 august 2022), ca să finalizeze  Rechizitoriul (ultimul al carierei sale)

rechizitoriu1 scaled


Cițiți aici esența sa epică și găsiți-ne un motiv coerent, corect, din care acest act de 11 pagini (dintre care 7, date personale) a așteptat să intre în instanță la TREI ANI DUPĂ ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE!

 


Legea – nimeni nu are nevoie de linkuri ajutătoare care să întătrească asta – prevede ca intracțiunile de viol, abuz și corupere sexuală a minorilor din partea majorilor să fie judecate cu CELERITATE… în Germania (țară care are mulți cetățeni nativi în Sântana, plus copii adoptați din CTF-urile alea „de stat” – în fond, niște afaceri private… am mai scris și vom mai scrie despre asta), nu doar Semidrean și Hordilă, dar și administratorul, tot personalul și toți angajatorii lor care măcar bănuiau ce se întâmplă acolo, pur și simplu n-ar mai fi existat d.p.d.v. social! Ar fi fost închiși, la grămadă, din prima zi, odată cu casa aia oribilă, în locul căreia s-ar fi făcut o parcare – și nu era nevoie ca presa locală să semnaleze acest fapt: s-ar fi considerat o cuircumstanță agravantă acest aspect!

La noi se lălăie în continuare: fapta de „corupere sexuală a minorilor (art. 221 alin.1 C. pen) deja E PRESCRISĂ, iar anul viitor, pe vremea asta s-ar prescrie și cea de viol!

Asta, în fond, se și dorește – iar dacă faptul că se dorește din partea apărării e firesc, la rigoare, ei bine, evidența că magistrații desemnați în cauză să judece tergiversează procesul este IMPARDONABIL!

Aceasta este Încheierea penală a Ședinței publice din 20 aprilie, 2023, prin care judecătoarea Izabella Reka Țărău-Radvanski, de la Judecătoria Chișineu-Criș amână înfățișarea pentru 29 iunie, 2023:

„Pe 29 iunie am mers la Chișineu-Criș, plini de speranță, înarmați cu probe, pregătiți de pledoarii… bucuroși că începe procesul, în sfârșit. Am întrezărit o rază de speranță când am văzut că, măcar, s-a pus sechestru pe bunurile inculpatului, s-au emis mandate de aducere. I-am cerut doamnei judecător un termen cât mai apropiat… i-am sugerat data de 13 iulie – la care știam că are fixate cauze. Doamna judecător ne-a comunicat că e în concediu la acea dată… că e greva magistraților și că se judecă doar cauze urgente – de parcă o cauză precum a noastră nu era pretabilă definiției…
Am prins-o… cu minciuna. Pe 13 iulie a fixat termen pentru fostul primar al Zărandului, într-un dosar din 2021… asta da urgență”:

mot proces scaled

E bine, dacă așa înțelege doamna judecător celeritatea, ne vom folosi de dreptul e a face o adresă către Consiliul Superior al Magistraturii, în care vom reclama această tergiversare  care chiar pare INTENȚIONATĂ!” – este rezumatul discuției pe care am purtat-o în cabinetul avocaților aleși Bianca Popa și Răzvan Stanciu.

Vom urmări cu atenție acest proces… în toată sordiditatea lui.


[ACTUALIZARE 2] (5 iulie, 2019) Un capitol POZITIV din „Miniapocalipsa” unui SISTEM PUTRED: Casa VERA din Sântana – DESFIINȚATĂ! Copiii, „martori supraviețuitori” ai ororilor de acolo, se mută la Zăbrani sub tutela D.G.A.S.P.C.

casa vera

TOATE „Casele de Tip Familial” merită un sfârșit urât ca și cel al CASEI VERA: DESFIINȚAREA!

– acest gest reprezentând inclusiv o răsplată binemeritată a faptelor oribile petrecute acolo de-a lungul a mulți ani. Generațiile întregi de copii distruse de însăși PUTREZICIUNEA SISTEMULUI au, astfel, parte măcar de șocul pozitiv al finalității pușcăriei care le-a distrus copilăria, și-a bătut joc de  educația lor și i-a aruncat, la majorat, în stradă… fără nicio vină în afară de cea că s-au născut într-un sistem putred. 
Niciun copil nu iese normal dintr-o asemenea casă… N-ARE CUM: nici măcar statisticile nu înregistrează vreun „caz reușit” în demersul statului de a-și proteja copiii rezultați de pe urma „ratei natalității necontrolate”… excepțiile apar o dată la trei decenii și sunt inexplicabile, deci nici nu trebuie discutat despre ele. 

Bucuria pe care au trăit-o prizonierii din lagărele de concentrare naziste când au văzut tancurile rusești la porți o trăiesc copiii cazați în Casa VERA – 15 iulie 

fiind data oficială a decesului văgăunii penale de pe Strada Bistriței, nr. 65, din Sântana. Informația ne-a fost confirmată de directorul general al D.G.A.S.P.C. Arad, Erika Stark, care a motivat-o, diplomatic, prin aceea că „nu mai sunt copii… de aceea închidem”…dar cel puțin noi și cititorii noștri știm care este cauza REALĂ a desființării Casei VERA. „Copiii care mai sunt acum în Casa VERA vor fi mutați la Zăbrani… le-a fost făcută introducerea… au fost de câteva ori acolo.”

Ancheta (care parcă nu se mai termină!) asupra personajelor acuzate de abuzuri asupra copiilor, în care sunt cercetați jandarmul Adrian Hordilă și lucrătorul la Compania de Apă Marcel Semidrean împreună cu soțiile lor care făceau parte din personalul Casei VERA e în derulare – iar prea multe detalii care vizează direct părțile nu am avea voie, chiar dacă le-am cunoaște, să le facem publice. Ceea ce putem însă să deducem fără nici cea mai mică teamă că ne înșelăm e că desființarea Casei VERA s-a produs datorită dezvăluirilor apărute în mass-media locale și  preluate de naționale.
Fapt care ne dă o satisfacție profesională aparte – dar care ne și obligă să nu lăsăm să ne scape evoluția cazului de la care a pornit „iureșul” desființării CTF-urilor în Arad.


[ACTUALIZARE 1] (2 iunie, 2019) Avocatul Poporului a fost la CASA VERA din Sântana, a anunțat că și-a FINALIZAT ANCHETA privind abuzurile sexuale comise acolo și a dat RECOMANDĂRI… fără să găsească pe nimeni „acasă”

Avocatul Poporului a anunţat, vineri, 31 mai, că a finalizat ancheta cu privire la presupusele abuzuri sexuale săvârșite la Casa Vera, lăcaș aflat în subordinea DGASPC. Cazul e anchetat în continuare de către procurorii militari și de cei civili.

Avocatul Poporului a cerut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad să instituie reguli concrete privind accesul persoanelor străine în casele de tip familial şi să comunice rezultatul cercetării disciplinare a angajaţilor.

La începutul lunii aprilie, Parchetul Militar Timişoara şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au admis că fac cercetări cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra unor minore aflate într-o casă de tip familial din oraşul arădean Sântana, după ce au fost reclamaţi un jandarm şi un alt bărbat, ale căror soţii erau angajate ale centrului respectiv. Conform anchetei de presă pe care o puteți citi integral mai jos, o minoră în vârstă de 14 ani a sesizat că ar fi fost abuzată sexual de către cei doi bărbaţi, ani la rând.

Recomandările Avocatului Poporului

Într-un comunicat de presă, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului arată că a recomandat DGASPC Arad „efectuarea unor instruiri ale personalului din Compartimentul de case de tip familial Sântana, cu privire la accesul persoanelor străine în casele respective”.

Instituţia a mai cerut să i se comunice rezultatul cercetării disciplinare a celor şase angajaţi ai CCTF Santana – Casa Vera, dar și stabilirea unor reguli concrete privind accesul persoanelor străine în casele de tip familial, prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al acestora sau emiterea unor decizii ale directorului DGASPC Arad pentru stabilirea unei proceduri stricte de verificare şi control a persoanelor străine, în vederea asigurării ordinii, siguranţei, demnităţii şi integrităţii copiilor din centrele de plasament aflate în subordine.

În timpul cercetărilor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că „cinci din cei şase foşti angajaţi ai Casei Vera Sântana se aflau la momentul anchetei în concediu medical, fiind prezent pentru audieri la sediul DGASPC Arad doar responsabilul de la Casa Vera”.

Acesta a precizat faptul că în urmă cu aproximativ 5 ani, una dintre angajate, în timpul turelor de noapte permitea uneori soţului ei să doarmă în casă, întrucât suferea de „atacuri de panică’” De asemenea, prezenţa soţilor celor două angajate în casă nu a fost considerată neobişnuită, în condiţiile în care aceştia mai ajutau la repararea micilor defecţiuni ale instalaţiilor sanitare sau electrice din casă. Apoi, în urmă cu aproximativ 2 ani a fost interzisă prezenţa oricăror persoane străine în casă, ca urmare a unui incident petrecut cu o familie aflată în vizită la unul din copiii din casă. Responsabilul de la Casa Vera a declarat în final că nu a avut niciodată motive să suspecteze pe soţii celor două angajate de eventuale abuzuri sexuale asupra minorelor din casă sau a altui gen de abuz”, se mai arată în comunicat.

…………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (2 aprilie, 2019) ÎNFIORĂTOARE plângeri din registrul PEDOFILIEI la „Casa VERA” din Sântana! Un JANDARM și un lucrător la Compania de Apă sunt acuzați că au maltratat emoțional și supus la perversiuni sexuale, ani în șir, fetițele găzduite în „Casa de Tip Familial”

casa vera

Sunt foarte multe persoane – nepublice, publice și foarte publice – implicate în acest caz, care ar trebui să facă istorie (mai ales că nu suntem singura publicație care se ocupă de el) – și să provoace  „acel cutremur de care e nevoie” în sistemul Caselor de Tip Familial (C.T.F.), care sunt nimic altceva decât NIȘTE ORORI… aproape toate! Cel puțin în formula în care funcționează acum. Toți directorii Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului le urăsc (la cei care își merită această funcție ne referim)… le e frică să recunoască asta public, pentru că-și pierd funcțiile și se ceartă cu sindicatele, dar le-ar vrea desființate ieri.
Pentru că n-ai cum, de exemplu, să controlezi ce se întâmplă dincolo de zidurile unei asemenea „CTF”, nici dacă ai la dispoziție logistica SRI: DĂ CLICK PE LISTA CU CENTRELE DGASPC Arad și e suficientă o excursie virtuală ca să realizezi că e, practic, imposibil să ai „harta vieții de zi cu zi” a unui copil astfel instituționalizat, să știi ce se întâmplă cu sufletele alea noapte de noapte, cum sunt educate mințile inocenților ălora de cei care se ocupă de momentele vieții lor! La grămadă… câte 4-5 băieți într-o cameră, 4-5 fete în următoarea… diferiți ca personalitate și cu preocupări uneori diametral opuse, născuți din tată „natural” și mamă „aiurea” sau abandonați ca urmare a cine știe cărei tragedii, cresc, toți deodată, la cheremul unor funcționari ai statului, de cele mai multe ori terorizați de aceștia la modul cel mai oribil pe care vi-l puteți imagina.
Aceasta fiind singura circumstanță atenuantă care se poate găsi în apărarea conducerii – dar o realitate imposibil de „reproșat” cuiva anume, fără o „forțare a subiectului”… ceea ce chiar nu e cazul! Vinovații, în primul rând – și e bine s-o luăm de la primul rând când citim… orice – sunt cei care au săvârșit faptele care urmează.


„CTF”urile sunt, deci, niște lagăre de copii – iar Casa VERA din Sântana, dacă dai crezare declarațiilor câtorva dintre victime, e un LAGĂR de „inițiere sexuală”

Din punct de vedere personal, sunt dispus să recunosc (cu greață, totuși) că am documentat, în 20 de ani de presă cotidiană, multe porcării, am intrat într-o grămadă de cuiburi de viespi și am bântuit multe labirinturi de zdrențe – dar ceea ce am auzit și citit că se petrece acolo depășește până și capacitatea de a povesti a cuiva pasionat / obligat să o facă.

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara a fost înregistrată, în urmă cu trei săptămâni, plângerea unui copil însoțit de tutorele său din municipiul Arad care a adoptat o fetiță de la Casa de Tip Familial VERA din Sântana, procuror de caz fiind însuși magistratul-colonel Radu Ilina, șeful instituției – probabil cea mai opacă dintre cele de gen, încremenită în timp undeva prin deceniul `50 -`60.
Adoptată după un lung (și cumva normal) parcurs birocratic pe care îl cunoaște toată lumea care a trecut prin așa ceva, de aproximativ un an și jumătate, fetița a stat „închisă în ea însăși” mai bine de un an, având dese accese de plâns isteric, nejustificat de starea prezentă, coșmaruri groaznice și tăceri lungi, nedecelabile de un nespecialist. A fost dusă de noua sa familie la psiholog, i s-au efectuat mai multe examene și ședințe lungi, până când psihologul calificat a descoperit sursa traumelor: abuzarea sa sexuală, în dese rânduri, de către chiar rudele apropiate ale îngrijitorilor săi – în cazul ei, jandarmul Hordilă.
Plângerea a ajuns la Parchetul Militar după ce polițiștii arădeni de la S.I.C. și Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș și-au declinat competența, în cauză fiind vorba despre un jandarm. Cu acel prilej, a fost constituit Dosarul Penal nr. 66/P/2019 împotriva jandarmului Adrian Hordilă – cunoscut de orice justițiabil care a intrat în Palatul de Justiție Arad ca „jandarmul de la poarta Tribunalului”

hordila adrian

– a cărui soție, Nicoleta Hordilă, este angajata DGASPC, Casa VERA, Sântana.
Nu se poate povesti, nici din punct de vedere al prevederii legilor în vigoare, nici moral, nici deontologic… nu se poate povesti nici măcar la un pahar de băutură tare ce scrie fetița aia acolo: e un parcurs scriptic greu până și de citit, despre ani de teroare, în care copilul a fost abuzat în cele mai abjecte moduri cu putință nu atâta de personalul angajat al DGASPC Arad, cât de soții acestora (!!!) – în afară de „jandarmul de la tribunal” fiind implicat Marcel Semidrean – angajat la Compania de Apă Arad

marcel semidrean

– soția acestuia, Stela Semidrean, fiind, de asemenea angajata DGASPC, Casa VERA, Sântana.


Ce caută soții angajatelor într-o casă de copii instituționalizați… e o discuție ce nu mai ține de „administrativ”, ci de „penal”

Am discutat, în afară de tutorele copilei maltratate, cu toți cu care s-a putut discuta, în ziua de 1 aprilie, când am intrat în Casa VERA cu acordul directorului DGASPC Arad, Erika Stark (căreia îi mulțumim pentru transparență și felicităm promptitudinea cu care a acționat când a aflat despre acest caz – abia joi, 28 martie, conform propriei mărturisiri). Administratorul Casei VERA a fost cel care ne-a primit, ne-a plimbat prin toate încăperile și ne-a prezentat „partea vizibilă și pozitivă a situației” în absența copiilor instituționalizați acolo, aceștia fiind la școală. Desigur că știa toată lumea pentru ce am venit, neștiind exact „ce știm” și interesată  fiind mai degrabă de CINE a făcut reclamațiile care ne-au adus acolo și DE CE le-a făcut… cum se întâmplă aproape regulat în orice documentare.

La discuția care s-a derulat vreme de o oră în anexa Casei VERA au fost prezente,  pe lângă cele două doamne angajate, Hordilă și Semidrean, soțul celei din urmă, administratorul Puia

harcaian casavera

și încă o doamnă care nu s-a recomandat decât prin… atitudinea oripilată și provocatoare de hipertensiune și hiperglicemie.

Vom încerca să comprimăm apărarea acestora într-un paragraf, având în vedere că nu ni s-a permis înregistrarea discuției (nici nu am insistat, pentru că detaliile, oricum, sunt ireproductibile).

„Nu e vorba de niciun abuz, iar fata care a reclamat minte… sau trăiește o realitate paralelă ulterior rupturii suferite, dorind să se răzbune cine știe pe cine. Noi nu abuzăm copii, soții noștri sunt oameni serioși, care au venit aici să ajute – să pună faianță și gresie, să repare conducte -, iar domnul Semidrean a mai dormit aici când treceam prin atacuri de panică.” Soția sa spune asta – iar ca și argument de tip emoțional ne prezintă un dosar cu corespondențele pe rețelele de socializare purtate cu copiii care, acum, încep să vorbească cu anchetatorii din DGASPC, Poliție și Parchet. Nici acestea nu se pot reproduce – dar e destul de ușor de înțeles despre ce discutăm: o comunicare pe linie sentimentală între niște copii și „mama lor imaginară”, în probleme ce țin de vârsta adolescenței târzii… venită prea devreme.
Totul e „prea devreme” în aceste CTF-uri…

„Ne vom apăra, dacă acest caz ajunge în fața judecătorilor, și vom demonstra că nu e nici pe departe așa cum spun copiii” – pentru că discutăm despre, deja, patru persoane (două minore și două majore) care au fost audiate de organele în drept. „Ne puteți spune, însă, ce se va întâmpla dacă nu e așa?… dacă nu se confirmă acuzațiile, după o lungă perioadă în care vom suferi un oprobiu public nemeritat?!” – este „retorica îndreptățită” a celor de la Casa VERA.

Tot ce le-am putut promite e că vom „ține pe prima pagină” acest caz, că vom consemna toate luările de poziție ale celor implicați și că nu vom fi părtinitori decât în ceea ce privește ADEVĂRUL despre ce s-a întâmplat acolo… doar că declarațiile, înregistrările audio trimise de patru persoane distincte și fără legături „de culise” una cu cealaltă, nu sunt, deloc, de partea administratorilor CTF din Sântana – înregistrări pe care, desigur, le vom prezenta și instanței, dacă va fi cazul… numai să se trezească domnul magistrat-colonel Radu Ilina și să cheme la audieri oamenii care trebuie chemați la audieri!


[ACTUALIZARE] – ora 13.00

Conducerea Tribunalului Arad a dispus, în regim de urgență, punerea la dispoziția Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad a lui Adrian Hordilă – respectiv i-a dat interdicție până și la a mai călca în Tribunal, în afara calității sale de „simplu justițiabil”. Președintele Tribunalului Arad, Otto Șandor Szep a sunat, îndată după apariția acestui articol, la comandamentul I.J.J. Arad și a solicitat punerea jandarmului Hordilă la dispoziția inspectoratului și înlocuirea sa cu alt lucrător, până la finalizarea cercetărilor deschise împotriva sa cel puțin.


[COMUNICAT DE PRESĂ] – ora 14.00

Având în vedere gravitatea celor semnalate în mass-media cu privire la evenimente și acte, presupus a fi petrecute în urmă cu aproximativ 4-5 ani, în Casa Vera din cadrul Compartimentului de Case de Tip Familial Sântana, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad informează că în acest caz, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, au fost luate următoarele măsuri administrative și disciplinare: toți cei 6 angajați ai Casei Vera din Sântana sunt cercetați disciplinar, iar până la definitivarea cercetărilor întreg personalul a fost delegat în centre pentru persoane adulte cu handicap din subordinea DGASPC Arad. În paralel, echipe mixte de psihologi și asistenți sociali realizează o evaluare a tuturor copiilor din casele de tip familial și centrele din subordine.

De asemenea, DGASPC Arad informează că sistemul caselor de tip familial din subordinea instituției va fi reevaluat și restructurat ca urmare a oportunității de consolidare a rețelei de asistenți maternali. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a fost cooptată ca partener în proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor,  depus de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în cadrul apelului non-competitiv „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad precizează că nu tolerează ca prin orice formă sau mijloc copiii ocrotiți în centrele din subordine să devină victime ale oricăror forme de abuz psihic, emoțional sau sexual și că va întreprinde toate măsurile necesare care să ducă la lămurirea acestor acuzații cu privire la faptele petrecute în Casa Vera din cadrul Compartimentului Case de Tip Familial Sântana.

Cu considerație,

Director general / ​​​​​Responsabil relații mass-media

Erika Stark​​​​​​ / Diana Vogel


Datele vor fi stocate și utilizate în scopuri strict legate de finalizarea activităților pentru care sunt solicitate, conform Regulamentului UE 679/2016 al Parlamentului European. Proprietatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad; nu poate fi difuzat sau reprodus fără autorizare.

Nr. 13425/ 02.04.2019


 

Categorie: Investigații
Etichete: CASA ORORILOR, casa vera santana, colonel radu ilina, daniel harcaian, DGASPC Arad, jandarmul Adrian Hordilă, pedofilie, santana, Semidrean Marcel
Distribuie:
Articolul anterior
Arădenii pot dormi liniștiți: Aradul va avea cel mai performant și avansat tehnologic sistem de supraveghere video din România!
Articolul următor
Se va deschide circulației șoseaua de viteză dintre centura Oradea și Autostrada Transilvania
Bagă un „16”

13 comentarii. Leave new

 • Din păcate asta este realitatea în România, sigur au fost abuzuri acolo, nu avea un copil cum sa se răzbune și să spună așa ceva, cu atât mai mult cu cât nu este singura care spune aceste lucruri ci sunt mai multi din câte înțeleg. Rușine justiției că încerca să mușamalizeze așa ceva.
  PS. Cei doi merita pușcărie pe viață că au distrus viața unor copii nevinovati

  Răspunde
 • Să-i ardă flăcările iadului!
  Multe,multe…se întâmplă în casele de copii, însă copiilor le e teamă să vorbească, iar dacă vorbesc, nu-i iau nimeni în seamă, sunt amenințați și…terorizați.
  Sunt curioasă dacă se va ajunge undeva cu acest caz,căci sistemul ăsta ușor influențabil e de partea infractorilor.

  Răspunde
 • avatar of rusine sa va fie!
  Rusine sa va fie!
  2 aprilie 2019 14:59

  Ilina de la Parchetul Militar Tm e un procuror a carui activitate profesionala e mai mult decat dubioasa.
  Probabil, va tine partea jandarmului suspectat de aceste fapte abominabile, la fel cum a facut si in alte dosare pe care le-a clasat, desi probele existente indicau o alta stare de fapt.

  Cat despre cei doi nenorociti…sper sa le rupa detinutii „gaoaza” si sa arda in iad pentru ca au nenorocit niste suflete nevinovate!!!

  Răspunde
 • Felicitari DGASPC Arad si suitei din conducere care arata inca o data competenta lor cu prevenirea abuzurilor si toate proiectele pe care le desfasoara pentru prevenire, inca o data arata cum se spala pe maini aceasta institutie malefica cu o conducere derizorie prin masurile pe care le pun in aplicare.Unde sunt persoanele calificate cu rapoartele intocmite la aceste centre pe parcursul anilor si cu evaluarile facute tinerilor institutionalizati in aceste case desigur evaluarile facut din pix in birou fara a avea contact cu beneficiarii institutionalizati! Cum se poate ajunge la asa ceva din moment ce institutia DGASPC impreuna cu directoarele acesteia apar in nenumarate articole de presa cu fel si fel de actiuni pentru preventia abuzurilor???!!!Rusine conducerii DGASPC Arad pentru incompetenta de care da dovada!!!!

  Răspunde
 • Pai pentru activitatile astea nu se dau bani din fonduri europene ca si in cazul „femeilor abuzate” din anii trecuti!

  Răspunde
 • Intreb de ce nu sunt suspendati din functie angajatii DGASPC pe perioada cercetarii disciplinare, de ce sunt mutati, ca sa existe timp pentru a musamaliza cazul astfel incat acestia sa isi pastreze functiile?
  Credeti ca suntem prosti, sunteti niste mizerii care nu stiu cum sa isi mai ascunda rahatul sub pres, un director de toata jena, Erika Stark oricat incearca sa para transparenta, in situatia in care exista la indemana si suspendarea acestora.

  Răspunde
 • Pușcărie pt ambi asa ceva chiar se intampla dar copii fără putere tot ei sunt vinovati..Ce fac ei acum musamaliziaza tot ..ce oameni seriosi si alte cacaturi omorati futuva Dumnezeu de milogi sper sa se ia atitudine de nu eu ii caut sii ii spânzur morti lor de prefăcuti asa ar trebui facut cu nevestele si copii lor ..o sa ramana uitat tot si martalogi o sa scape..fututi si ei morti lor de martepani

  Răspunde
 • avatar of a.rădeanu
  A.Rădeanu
  6 iulie 2019 10:00

  Tipic românesc: desființăm! De ce să desființezi un adăpost pentru orfani? Unde se vor duce ei, nu tot într-o instituție a aceluiași sistem putred? Chiar nu se înțelege că nu casa/instituția e de vină, ci (ne)oamenii care lucrează/bântuie pe-acolo? Soluția este să se țină permanent lupa pe angajați – de la director până la femeia de servici, de la angajare până la pensionare. Doar în felul ăsta se previn abuzurile și corupția. Dar cine s-o facă?

  Răspunde
  • Ai dreptate, dar si procedeul de adoptie cum e? Bineinteles asta daca nu esti cetatean strain, neo-protestant sau etc? Romania is a dirty business

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

sabin bodea

[NEWS ALERT] Sabin Bodea, cunoscutul hărțuitor de minori și de poezie, este cercetat pentru fraude economice… și îi cară pe toți cei care i-au dat bani să dea declarații la Poliție

Periodicele locale ale editurii „Viața arădeană”, intrată de trei ani în faliment, respectiv revistele  „Viața arădeană”, „Viața de pretutindeni”, „Ochiul vesel”, „Vdp-Rebus”, „Vdp-Sănătate”, „Vdp-S.F. Paranormal”,  „Vdp-Mini Jurnal” – publicații obscure, de…
liceul german 1

CORUPȚII care ne conduc ascund o VINĂ COLECTIVĂ: INFECTAREA ÎN MASĂ a copiilor de Liceul German a fost comisă de niște imbecili care au folosit un BIOCID NEAUTORIZAT SANITAR! „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 este INTERZIS din mai, 2019” – conform unui raport ȚINUT SECRET până acum

În opinia leprelor care conduc acest județ și oraș (cu școli, contracte și șobolani cu tot) vizavi de INFECȚIILE ÎN MASĂ produse la Liceul German, „presa exagerează, părinții sunt manipulați și…