[ACTUALIZARE] Închis din lipsă de pacienți, Spitalul COVID din Grădiște se mândrește cu 16 noi internați și își redeschide tuburile în așteptarea următorilor… Nedeschis din lipsă de pacienți, pseudospitalul de la EXPO se desființează oficial și își mută jucăriile acolo (linoleumul de 300.000 de euro rămâne)

covid 21 li
Distribuie:

 

În sfârșit avem o recunoaștere voalată, cât de cât oficială, a faptului că Spitalul COVID de Campanie de la EXPO va rămâne în istoria pandemiei ca SCUMPA dar MAREA INUTILITATE! Din punct de vedere medical, evident:

[Informare SCJU Arad, 18.08.2021]

La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth, sunt amenajate 19 paturi pentru pacienții infectați cu virusul SARS Cov-2 și 12 paturi pentru pacienții care necesită terapie intensivă.

„La această oră avem 16 pacienți internați pe secția COVID-19. Am decis astăzi, în cadrul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, ca în cazul în care, în perioada următoare va crește numărul pacienților cu infecție SARS CoV-2 să redeschidem, în funcție de necesitate, și celelalte secții din strada Stephan Ludwig Roth care au funcționat până la începutul verii în regim de secții COVID-19 și unde sunt disponibile încă 66 de paturi. Pentru început vom suplimenta numărul de paturi pentru pacienți COVID-19 – cu zece – într-una dintre secțiile de la etajul clădirii”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad.

spital covid

În continuare, cetățenii care se adresează Unității Primire Urgențe cu simptome specifice COVID-19 sau cu alte afecțiuni medicale trec inițial printru-un triaj epidemiologic, efectuat de către personalul medical din urgențe la intrarea în incinta spitalului, iar mai apoi sunt redirecționați în spital, în funcție de simptomatologie.

„Pacienții care se prezintă la spital cu simptome de COVID-19 nu mai sunt nevoiți să fie transferați în zone pentru suspecți deoarece sunt testați cu test antigen, efectuat în laborator și al cărui rezultat este eliberat într-un timp mult mai scurt decât în cazul testelor RT-PCR. Astfel pacienții rămân în Unitatea Primire Urgențe pentru efectuarea analizelor medicale iar până la finalizarea acestora primesc și rezultatul testului. Drept urmare am renunțat la contractul cu PROMAGISTICA SRL unde, pe parcursul anului 2020 și până în această primăvară, erau internați – până la venirea rezultatului RT-PCR – pacienții suspecți de infecție SARS CoV-2.

Totodată, am decis să efectuăm triajul epidemiologic precum și investigațiile medicale necesare în Unitatea Primire Urgențe și să renunțăm la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional. Am luat această decizie deoarece în valul trei ne-am confruntat cu cazuri mai grave care aveau nevoie de internare, fapt care ne-a determinat să nu mai efectuăm investigații medicale în regim de spitalizare de zi ci doar în regim de urgență în cadrul Unității Primire Urgențe. Astfel, în perioada următoare vom elibera pavilioanele puse la dispoziție de Expo Arad iar structurile mobile și echipamentele care erau funcționale acolo le vom utiliza în incinta spitalului. Le mulțumim pe această cale pentru tot suportul acordat și sperăm totodată să nu mai fie nevoie de redeschiderea spitalului de campanie”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

expospital 1

……………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (30 iulie, 2020) [NEWS ALERT] „Spitalul” de la EXPO este pregătit să întâmpine bolnavii de COVID începând cu 1 august. Infirmierele au făcut azi curățenie

expo spital 640x360 1

Cu prilejul împlinirii celor 1008 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, pe care, cu un efort, ce-i drept, de tot rahatul, autoritățile arădene le-au raportat astăzi, deocamdată neoficial (probabil pentru că nu au reușit să prelucreze pozele pe care noi le-am primit imediat după ce au fost trimise pe „grupurile interne”, probabil de rușine), pseudospitalul suport-covid amenajat la în halele EXPO Arad își deschide porțile pentru pacienți începând cu 1 august, iar în comunicatul de presă pe care, cu siguranță, îl vom primi mâine însoțit de fotografii cu Iustin Cionca (care a plătit masa și a încasat darurile) și Cătălin Hreniuc (care va fi directorul acestei anomalii) va scrie că „un spital modern, construit rapid, își deschide porțile pentru pacienții cu forme ușoare are bolii”…

Astăzi, până la această oră, infirmierele Spitalui Județean Arad au făcut curățenie în hale și au aranjat paturile așa cum vedeți fotografii, iar cadrele medicale care vor lucra acolo sunt mai sceptice până și decât noi în ceea ce privește buna funcționare a acestei improvizații, făcând un mișto amar de situație în termeni de „ne vom plimba cu bicicletele de la un pacient la altul”, „ne vom spăla când plouă”, îndoindu-se că Sanepidul și DSP-ul vor  elibera autorizații de funcționare pentru acel spațiu ca spital.

Noi nu ne îndoim că le va elibera, pentru că acolo nu vor fi tratați nici Cionca, nici Hreniuc, nici Timiș, ci „sărăciile” prinse fără mască, adversarii regimului, oamenii fără adăpost… în fine, cei care, găsiți infectați cu (deja vechiul) coronavirus, n-au bani ca să se trateze acasă, cum au făcut și fac „vedetele” din CJA, de exemplu…

Vom reveni asupra acestui NEWS ALERT… pentru că ALERTĂ se numește această tentativă de deschidere a tentativei de spital.

Nota bene: Oficial, „la nivelul Județului Arad sunt înregistrate 290 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2”, iar Spitalul Clinic Județean de Urgență are, în total, aproximativ 800 de paturi – nu cunoaștem câte ditre ele ocupate.

cc39a99e c123 4f76 b2a7 4f7f32ba1557

4d9a82a4 724c 4148 8932 36187581578c

 

Articole asociate:

O să avem EXPO-SPITAL „în câteva zile”… Deocamdată avem EXPO-Domșa, EXPO-Cionca și EXPO-Bîlcea, care au alocat „4.907.000 lei pentru amenajarea spitalului de campanie de 250 de paturi” la ideea unui om de afaceri

Dr. Virgil MUSTA a evitat să pronunțe cuvântul SPITAL când a văzut cum arată halele EXPO Arad, dar a apreciat că „Este un spațiu mare, generos, e bine!”

[ACTUALIZARE] A venit TĂTARU cu elicopterul la Arad, l-au înghesuit RECHINII în „hala pentru săracii cu COVID de la EXPO” și a plecat… doar Nelu! [VIDEO]

TUPEU de COVID! Cionca & co. vor să facă PARANDĂRĂT cu U.E.: 4,5 MILIOANE DE EURO pentru „investițiile făcute” în linoleumul de la EXPO, desființarea INFECȚIOASELOR și… LENJERIE CONSUMABILĂ cere C.J.Arad „înapoi”. Totodată, ne informează OFICIAL că SPITALUL e în CRIZĂ DE PACIENȚI CORONAVIRUSAȚI – în compensare construind două PSIHIATRII: TOT ACOLO!

Categorie: Știri
Etichete: coronavirus arad, director medical interimar SCJU Arad, Lenuța Timiș, spital covid arad, spital expo, stitri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Bilete pentru meciul cu FC Voluntari
Articolul următor
Alexandra Rotariu rămâne alături de FCC Baschet UAV Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie