[ACTUALIZARE] Replica Centrului Medical Laser System raportată la CAZUL I.Ț. – internat în Spitalul de îngrijiri paliative din „Via Carmina” și externat după o săptămână

laser1
Distribuie:

Am fost sunați de conducerea centrului chiar în seara zilei de marți, când am publicat articolul de față, solicitându-ni-se o prezență la fața locului și, totodată, un drept la replică, în baza principiului audiatur et altera pars.
Am avut o discuție decentă și am vizitat centrul… așa cum scriam, impecabil din punct de vedere organizatoric al utilităților, igienei, cu tarifele și acreditările afișate la vedere.

Urmare a acestei întâlniri centrate pe cazul d-lui I.Ț., cei de la Laser System au redactat următorul drept la replică, pe care îl publicăm fără nicio intervenție în text.


In urma articolului publicat de dumneavoastra, conducerea Centrului Medical Laser System vine cu urmatoarele precizari:

In primul rand in Vladimirescu nu este Centru de varstnici, ci este Spital de ingrijiri paliative, adica unitate sanitara cu pacienti internati avand afectiuni cronice incurabile si in stare terminala.

Referitor la cazul prezentat, am fost contactati de fiica pacientului I.T. in varsta de 74 de ani pentru internarea acestuia, deoarece nu mai putea fi asigurata ingrijirea la domiciliu de catre sotia acestuia.

Inainte de a fi internat, fiul pacientului (un cunoscut om politic) a dorit sa viziteze spitalul. In urma vizitei familia a decis sa-l interneze in momentul in care aveam loc disponibil. La internare in data de 17.11.2023, apartinatorii nu au prezentat toate documentele medicale ale pacientului, si nici situatia reala. Pacientul era foarte agresiv, a inceput sa ameninte, sa incerce sa loveasca personalul medical  cu diverse obiecte (telefon, furculita, scaun cu rotile). De asemenea a terorizat si colegul de salon, facand necesitatile in salon in fata acestuia si aruncand asternuturile de pe acesta. Am contactat apartinatorii si am prezentat incidentele care au avut loc. Am incercat administrarea unor calmante, cu ajutorul fiicei care a venit la spital si dimineata si seara, dar fara nici un efect. In conditiile in care starea de agitatie psihomotorie nu se ameliora am recomandat apartinatorilor sa il duca acasa sau sa fie evaluat de catre un medic psihiatru pentru a-i prescrie un tratament, ni s-a confirmat ca pacientul era luat deja in evidenta si avea tratament prescris. Am solicitat sa ni se aduca o scrisoare medicala eliberata de medicul la care era in evidenta cu schema de tratament recomandat. In data de 22.11.2023 fiica pacientului ne-a adus scrisoarea medicala, referat si Raportul de psihodiagnostic si evaluare clinica de la psiholog (prezentat si de dumneavoastra). Scorurile MMSE (9) si GAFS (11) inseamna DEFICIENŢĂ GRAVĂ (uitarea numelor celor apropiați și a datelor personale, incapacitate de memorare, deteriorarea judecății, a controlului pulsional, lipsa capacității de autodeterminare și autoservire, necesitand asistare institutionalizata). In seara zilei de 22.11.2023 am inceput administrarea tratamentului conform schemei recomandate in aceste documente. Pe perioada internarii pacientul a fost alimentat, hidratat, monitorizat si perfuzat. In data de 25.11.2023 familia a decis sa-l externeze. In momentul externarii pacientul nu a fost in coma. 

CONDUCEREA Centrului Medical Laser System


[TITLUL INIȚIAL] (28 noiembrie, 2023) Centrul de vârstnici LASER SYSTEM VLADIMIRESCU – încă un caz SCANDALOS: unui pacient de 74 de ani i-au dat un TUN DE SEDATIVE care nu-l mai scot din comă de 6 zile!

Centrul de vârstnici LASER SYSTEM VLADIMIRESCU scrie despre sine însuși că este locul pe care şi-l dorește orice persoană în vârstă chiar şi pentru tot restul vieții”, asigurându-i pe aparținătorii care au ajuns la capitolul trist din viață în care trebuie să-și trimită tatăl, mama sau bunicii într-un asemenea loc că  „conceptul nostru de îngrijiri paliative este de a veni în întâmpinarea nevoilor individuale ale fiecărui vârstnic.”


Recenziile / feedbackurile pacienților (câți mai apucă să le emită), dar mai ales ale aparținătorilor sunt, însă… fix invers: azilul de bătrâni din Via Carmina este o aniticameră a capelei mortuare… o prefață, de cele mai multe ori mult mai scurtă decât cea la care te așteptai, a oficiilor funerare! Lumea știe că așa stau lucrurile, dar nu are de ales, „Laser”-ul fiind singura opțiune „loco” a arădenilor care au buget pentru așa ceva – alternativa Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice de pe „Bodrogului” fiind exclusă pentru cei cu tulburări psihice majore…


La „Laser” ți-i internează aproape indiferent de afecțiune… cu banii să stai bine: o zi de cazare costă cam cât la un hotel de 5 stele, dar în suma asta, cei de acolo îți garantează nu doar „cele mai bune condiții”, ci și − foarte important, mai ales după recentul SCANDAL al AZILELOR GROAZEI  de la Voluntari − că „nu își sedează pacienții!”

În portretul domnului I.Ț., așa cum îl prezintă familia, psihiatrul și psihologul, s-ar putea regăsi oricare dintre dintre noi… în caz că avem noroc (sau ghinion?) să apucăm anii ăia. L-au prins cei 74 de ani cu un „alzheimer cuminte”, o demență senilă non-agresivă… bacoviană ai zice dacă auzi descrierea comportamentului din gura fiului său: „Demența senilă cu care a fost diagnosticat se manifestă aproape exclusiv prin insomnii. Nu pleacă de acasă… maxim face, noaptea, câțiva pași pe lângă casă. Nu ia antidepresive… Își ia medicamentele prescrise minimal, iar cu familia nu e conflictual. Însă chiar dacă e nonagresiv și inteligent, nu-l poți lăsa mai multe zile singur. Am fost nevoiți să-l internăm pentru cîteva zile pentru că trebuia să plecăm de acasă, cu familia, iar alt loc, în Arad, mai ales că noi locuim în Vladimirescu… n-ai unde… știți. Mărturisesc că am citit recenzii, inclusiv pe paginile lor, negative, care m-au îngrijorat, dar am crezut că… în fine…”

Ca să înțelegem exact – și mai mult decât am putea-o face „live”, despre ce fel de pacient discutăm, să citim ultimul Raport de psihodiagnostic și evaluare clinică, efectuat la un cabinet individual de psihologie de către un psiholog clinic care chiar merită să aibă parafă:

cazul laser 5

cazul laser 3

(Off-topic… dar nu neapărat: dvs., dacă nu suferiți de altă  boală – inversul demenței senile fiind paranoia de care se bucură politicienii, nu vă îndoiți de faptul că lucurile vor merge mai bine în viitor și această atitudine nevagivă va duce la exagerarea pretențiilor… la refuzarea unor compromisuri rezonabile?)


„Aici nu suntem cu sedative!…

Povestea pacientului, așa cum ne-a fost relatată de familia sa.

„L-am dus pe tata la Clinică în data de 17 noiembrie, pe picioarele lui, împreună cu sora mea, și am avut o discuție cu doamna dr. Mariana Doroghi, ca din partea clinicii. M-a asigurat  că «aici ne bazăm pe socializarea bătrânilor… avem un living special pentru așa ceva, o sală de sport unde fiecare pacient poate face activități sportive… că totul va fi bine!”

„L-am vizitat zilnic, începând de atunci, și, în primele trei zile, am avut impresia că totul este ok. În a cincia zi l-am vizitat din nou, având un șoc când am văzut că nu mai reacționează la aproape niciun gest familial! Am întrebat una din asistente ce se întâmplă cu tata, iar aceasta mi-a spus că a fost foarte agitat azi-noapte și a vrut să plece din clinică, iar doamna doctor i-a administrat un sedativ. Înțelegând situația, am mai stat puțin, fără să pot discuta cu el… Am observat că mâncarea care i-a fost adusă de către clinică nu era atinsă.


Am revenit a doua zi… și din nou am constatat că tata era la fel. L-am întrebat pe colegul de cameră dacă s-a putut comunica cu tata, iar el a spus că doarme de două zile, nu a mâncat nimic și nu a putut vorbi nimeni cu el. În acel moment m-am îngrijorat și am întrebat-o pe d-na asistentă ce se întâmplă cu tata, iar aceasta mi-a spus că este într-un stadiu de somnolență, dar, cu siguranță, se va trezi. Având încredere în ceea ce mi s-a spus, am plecat, revenind
a treia zi, când am fost pur și simplu șocat vâzând că tata e la fel de inert și într-o stare de somnolență continuă!


Am hotărât să chem asistenta, să-mi explice clar despre ce e vorba, iar aceasta mi-a spus că «L-AM TUNAT – PENTRU CĂ AȘA AM PRIMIT ORDIN DE LA D-NA DOCTOR». Am întrebat ce înseamnă această expresie. Mi-a zis că l-au sedat.
În acel moment am luat decizia de a interveni cumva și am hotârât să nu-l mai las în acea clinică în care pacienții sunt tratați într-un asemenea mod! L-am întrebat pe colegul de cameră dacă în aceste trei zile i s-a adus de mâncare și dacă s-a trezit, acesta spunându-mi că nimeni nu i-a făcut nimic din punct de vedere medical, sanitar, fiziologic…


Doamna doctor Gerocs auzind  de la asistente că vreau să îl iau pe tata, m-a abordat spunându-mi că nu mi-l dă acasă până luni
(la momentul sâmbătă după-amiaza). S-a dus să discute cu conducerea, eu am insistat să îl iau și, până la urmă, am primit aprobarea de a-l lua. L-am dus acasă și, imediat după aceea, am sunat la ambulanță, care a venit imediat cu un echipaj”.

salvare


„După un consult urgent, ambulanțierii mi-au recomandat transportul de urgentă la UPU a Spitalului Județean, spunându-mi, după ce au încercat să îl trezească, că tata este peste 80% deshidratat și într-o stare de comă din cauza unor sedative foarte puternice.
Am procedat întocmai, l-am dus la spital, iar după câteva investigații la UPU s-a decis internarea sa pe secția Neurologie, unde se află și acum, medicii făcând eforturi uriașe pentru a-l salva.” 

Azi, marți, 28 noiembrie, domnul I.Ț. nu este încă trezit din starea de comă, medicii neputând să stabilească exact ce combinație de medicamente sau ce sedativ puternic i-a fost dat, încât a ajuns în această stare!


În perioada 17 – 25 noiembrie, 2023, conform Biletului de ieșire din spital emis de Clinică, tratamentul recomandat  de medicul Gabriela Irina Gerocs a fost următorul

laser11

…și-i lăsăm pe specialiști – medici și avocați… pentru că acest caz este cu un pas în Instanțele de judecată – să-și facă treaba, iar pe cititorii „de rând” să tragă singuri concluzille, asigurându-i că vom urmări desfășurarea acestui caz până la capăt!


 

Categorie: Investigații
Etichete: batrani sedați, Centrul de vârstnici, LASER SYSTEM VLADIMIRESCU, medicul Gabriela Irina Gerocs, sedative
Distribuie:
Articolul anterior
Cionca și Predoiu au tăiat panglica la Oncologie. Predoiu: „E prima dată când fac asta”
Articolul următor
[email protected] (3) | Finding Pecica
Bagă un „16”

22 de comentarii. Leave new

 • Articolul este decent, sunt nominalizate două doamne doctor fără însă a preciza cine este medicul curant, cine este medicul care a dat ordinul să fie sedat?! Ar fi interesant de cercetat câtă libertate au infirmierele și asistentele în aceste „tunări” ale pacienților? Revoltător este că unui pacient care nu se atinge de o masă nu i se administrează automat perfuzii pentru hidratare, cel puțin, dacă nu hrănirea parenterala.
  Ar fi bine însă să corectați titlul, este extrem de grav ca un site de presă să aibă greșeli încă din titlul articolului, dă impresia de lipsă de profesionalism.

  Răspunde
  • Greșeala din titlu fiind?…

   Răspunde
   • „i-au dau”

    Răspunde
   • „i-au dau un TUN DE SEDATIVE care nu-l mai scot din comă de 6 zile!” corect cred că se scrie i-au dat un TUN DE SEDATIVE drept care nu-l mai scot din comă de 6 zile… Nici nu ar avea cum să îl scoată din comă atâta timp cât nu îi fac nimic, nu îl hidratează și nu îl hrănesc parenteral. Din externare se vede că l-au sedat la greu: Rispen, Carbamazepină, Tritico și Tiapridal sunt toate medicamente psihotrope cu efecte sedative.

    Răspunde
  • In primul rand doamna Mariana Doroghi nu este inca medic. Anul acesta a terminat medicina fara sa aiba drept de practica pina in anul 5 de rezidentiat pe care il face la dermatologie. Nu sint medici de garda nici la spitalul de Paleative si nici la recupare de pe Saguna desi ordinul M.S obliga CASA de sanatate sa incheie contracte doar daca exista garda.

   Răspunde
   • Toate ilegalitătile sunt făcute de doamna asa zisă doctor Doroghi Mariana cu acordul doamnei directoare Nona Lazar si a administratoarei Maricica Motoi.Dai doua sute de euro si esti rezolvat de doamna Maricica sa gasesti loc si tot ce doresti.Doamna Doctor Mariana Doroghi sa afle si ea ca exista si mallpraxis si dosar penal pentru fals intelectual.Dar cum toata politia are nevoie de serviciile arabului va fi un caz inchis.Domnul Bibart are si el drumuri dese la Laser si la doamna Lazar.Politia oare vedeti ce se intamplă sau mita luată de unii nu vă permite sa mai fiți rationali.

    Răspunde
 • avatar of agrisumijlociu
  agrisumijlociu
  28 noiembrie 2023 18:56

  Laser Sistem este recunoscutã în Arad ca anti camera lui KUKI,întro sãptãmânã ,douã ,livreazã pacientii la KUKI,se stie la DSP,Prefecturã,POLIŢIE,Procuraturà…si Mai ales Politicul stie de deco area de la Laser…..de ce îl condamnãm pe Ceascã…Trist

  Răspunde
 • Legea nu este pentru toti!

  Răspunde
 • Cum asa numita doamna mariana doroghi care este medic rezident anul 1 specialitatea dermatologie poate face internari.Rezidentiatul se face la spitalul Judetean nu la Laser.Coordonatorii de stagii de la Rezidentiat nu fac prezenta rezidentilor?Sub indrumarea carui medic doamna Mariana face internari.Sub indrumarea si la ordinul cui este la Laser si nu la stagiile din specialitatea de rezidentiat.Daca Arabu iși tine acolo toate asa zisele doctorite sa iși asume răspunderea.Medicul sef de sectie stie tot ce este la Vladimirescu.nu poate lua atitudine pentru ca administratoarea maricica motoi nu permite.au mai fost verificati de politie dar a murit dosarul la Domnii politisti si procurori in sertar.Unii politisti care si au internat rudele la Laser sau pensionat unii sunt prieteni cu prietenii Arabului si nu pot sa iși faca meseria.si cei care incearca si vor sunt opriti de sefii lor.Oricum nu este ceva nestiut ce se intamplă in Laser.Se stie ca sunt doctori fara drept de practica ce lucreaza in laser.Se stie ca nu sunt medici de garda pe Saguna dar nimeni nu merge sa verifice.alooooo politia parchetul….si celelalte institutii …

  Răspunde
 • avatar of gruia constantin
  Gruia constantin
  29 noiembrie 2023 8:33

  NU EXISTĂ BOLI, EXISTĂ BOLNAVI.EU AM RENUNȚAT COMPLET LA MEDICAMENNTE,PROBABIL CĂ SÎNT O CURIOZITATE BIOLOGICĂCU REȚETA MEDICALĂ PE 2 PAGINI.NU ESTE PERFECTĂ CLINICA LASER SYSTEM DAR ESTE PROBABIIL SINGURA CLINICĂ DECENTĂ ȘI CU COSTURI SUPORTABILE PENTRU BĂTRÎNII NETRATABILI,CATEGORIE DIN CARE FAC ȘI EU PARTE.

  Răspunde
 • Conducera de la laser cum poate argumenta ca a lasat un medic fara experintă si drept de practica rezidentă de 3 luni in specialitatea dermatologie sa se ocupe de un bolnav pe sectia de paliatie asa zisa doamna doctor Doroghi Mariana?Apartinătorii cred ca nu au auzit de malpraxis si furt intelectual.Să verifice stagiile din curicula de dermatologie si prezenta la stagii asa zisei doamnei doctor Doroghi si sa vada ca nu avea ce cauta la a face internări si sa administreze tunuri.Sa raspundă si medicul sef de sectie că el permite medici incompetenti in subordinea lui..Cum explica asta conducerea laser?

  Răspunde
  • Simplu explica conducerea ,o fi doctorita Doroghi una din doctoritele aflate in Haremul arabului.Poate acum invată anatomia pe viu.Saracii pacienti.Oare daca ar fi tatal doamnei asa zise doctor ar fi incantată de ,,tunul ,dat.Ce atitudine ar avea?

   Răspunde
 • Cu niste banuti se rezolva.Totul are un pret.Mai ales daca este politic se face o sponsorizare si
  caz inchis. Arabul plăteste pentru doctoritele incompentente.

  Răspunde
 • De la vladimirescu de la Laser ajungi direct la kuki.Este stiut in Arad.Aici fiind caz politic vine Bibi care este de al casei si rezolva.Arabu sponsorizeaza.Caz inchis.

  Răspunde
 • Se stie ca se drogheaza pacientii la vladimirescu la laser.Nu au suficient personal si este singura varianta ca o singura infirmiera si o singura asistentă pe tura de noapte sa poata pazii 100 de bolnavi.Medic de garda nu au.Se folosesc de cel de la permanentă ca sa aibe arabu mai multi bani.economiseste minim 3 salarii de medici.Multe ilegalitati sint dar cum toti au un pret nu va fi nici o rezolvare.

  Răspunde
 • Poate sa fie curat ,pot fi afisate ca este spital acreditat daca doctorii de acolo nu sunt doctori si fac experimente pe saracii bolnavi in faza terminală.Este usor sa ii sedezi in loc sa ii tratezi.Tot timpul sau sedat bolnavii la laser pentru ca nu au suficient personal mai ales pe tura de noapte.Am avut o pe mama internată acolo si stiu ca o sedau o gaseam a doua zi ametită incoerenta ,depindea de tura de asistente.Medic de gardă nu aveau.
  Deci sa nu mai mintă conducerea laser ca nu sedeaza.Administreaza sedative pe care nici nu le noteaza in foile de observatie doar sa doarma pacientii.Nu poate o infirmieră si o asistentă noaptea sa se ocupe de peste 100 de bolnavi si preturile nu sunt la vedere nu coincide coplata la fiecare pacient.In fiecare lună se modica in functie de cum vrea doamna maricica.nu primim un contract de la ei pentru ce plătim.Daca nu plătesti iti dau bolnavul afara.Atunci pentru ce se ia biletul cu CAS daca tot plătim.Pe langa coplată in fiecare luna doua zile is pe privat sa putem merge dupa retetă la medicul de familie sa ducem medicamentele lor la spital.Ei doar scriu ca le administreaza dar noi le ducem.daca nu au ceva creme ne trimit sa cumparam.Dar nefiind alt spital in zonă nu avem ce sa facem dansăm cum canta ei.

  Răspunde
 • Unde sunt afisate preturile?acolo preturile difera de la om la om sau cum are chef Maricica.Si locuri in sistem cu Cas gasesti doar daca o feliciti cu 200 de euro pe maricica .In fiecare luna este o alta coplata.As vrea sa vad unde sunt afisate preturile.

  Răspunde
  • „Prețul este de 2400/luna cu bilet de trimitere prin CAS si include cazare in salon de doua persoane, asistenta medicala 24/24 de ore asigurata de medici si asistente, ingrijire, 4 mese/zi.” Dacă pacientul nu e asigurat, tariful e de 240 de lei pe zi- scrie peste tot… în a 4-a poză din galerie vezi că sunt afișate vizavi de recepție. Dacă sunt probleme, asta nu e printre ele.

   Răspunde
   • Asistentă medicala 24/24 dar fara medic de garda.Garda o asigură medicul de la permanentă.Este o struto-camila.In orice spital trebuie medic de gardă .Garda de la centrul de permanentă este platita de Cas de sanatate.Cea de la paliatie ar trebui de centru Laser.Nu este nici un tarif de 2400 pe lună.O fi doar afisul.Pe mama eu am avuto internata si trebuia sa o tină si pe privat 3 zile sa pot sa ii scot medicamentele.deci 240 ×3 plus 2400 si alta data era 6 zile pe privat cum avea doamna Maricica chef sau nevoie de incasari.Adevarul este ca primeam bon dar nu stiam nici o dată ce platesc.sau cat va fi tariful luna viitoare.

    Răspunde
   • Este o fabrica de facut bani din suferinta pacientilor si chinul apartinatorilor.Oameni fara Dumnezeu.Fara scrupule si caracter.

    Răspunde
 • Oare nimeni nu citeste medicatia administrata…diazepan si haloperidol.Clar a fost drogat.Plus la recomandari ce mai are Carbamazepină.rispen tritico etc….cu asa tratament adormi si un elefant.Cine stie ce droguri ascunse mai au.Oricum nu se scrie in foaie tot ce se administreaza.Nici la medicina legala sau anatomie patologică nu vor descoperii ce droguri a primit batranelul.Asistentele de la Laser vladimirescu la ordinul asa zisei doamne doctor Doroghi care a fost si ea asistenta au in buzunare Gerodorm si dau bolnavilor fară al nota undeva.90 %din bolnavi sunt zombi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

falca-meszar-uta

Mafia FALCĂ-MESZAR își autotransmite de pe-acum „un an nou fericit”, publicând un comunicat semnat de NIMENI în care se laudă ce an vechi fericit a avut… inclusiv din punctul de vedere financiar al „Nașilor de la Federație”

MONITORIZAREA FINANCIARĂ S-A ÎNCHEIAT LA UTA – ne comunică NIMENI „Având în vedere lipsa datoriilor financiare restante către cluburile de fotbal, lipsa datoriilor financiare restante către angajați, lipsa datoriilor financiare…
b.m.

E cineva în mailul meu

  Mă întâlnesc cu o cunoştinţă în oraş. Se uită aşa, ciudat, la mine, şi-mi zice cu un zâmbet complice: ştii, cred că mi-e ascultat telefonul. Şi privirea aia mândră,…