[ACTUALIZARE] Sergiu Bîlcea – criticându-se pe sine: „Dacă «actorii» care au iscat acest «război al zăpezii» tăceau, filosofi rămâneau!”

balceacp
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

Unul dintre „regizorii” care au vrut să pună în scenă piesa inexistentă „Războiul zăpezii la Arad” după un scenariu care nu s-a scris – respectiv Sergiu Bîlcea – a atacat astăzi, într-o conferință de presă, încă o dată, firma căreia-i poartă sâmbetele… din motive asupra cărora vom reveni în detaliu și care nici măcar n-au „respirat” de sub imaginarii nămeți… de cinstite ce sunt!
După răspunsul destul de complex al INTECO HOLDING de ieri – care, într-0 lume normală, trebuia să arunce scandalul la gunoi – vicele CJA a ieșit astăzi cu următoarea… „lopată ilogică”, menită să amețească cu totul spectatorul de presă incocent:

***

Sergiu Bîlcea: „Dacă «actorii» care au iscat acest «război al zăpezii» tăceau, filosofi rămâneau!”

O conferință de presă referitoare la deszăpezire a avut loc, astăzi, la Consiliul Județean. Vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a fost flancat de administratorul public, Gheorghe Stoian, în explicarea detaliilor legate de contractul de deszăpezire a județului Arad.

Vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a  făcut câteva precizări și a prezentat cele două bibliorafturi de documente referitoare la contractul de deszăpezire. „Uităm de multe ori că cetățeanul este cel care beneficiază de serviciile prestate. O singură firmă pe 1200 km de drum județean este foarte greu să acopere tot necesarul. Nu aș coborî discuția atât de jos, să spun cine a încheiat contractul. Dar anul viitor situația trebuie să fie alta, îmi doresc ca locuitorii Aradului să nu mai aibă problemele pe care le-au avut anul acesta! Nu mă interesează cine a încheiat contractul de deszăpezire, ci cum a funcționat. Noi am sesizat inadvertențe, lipsuri, probleme legate de caietul de sarcini, de personalul care realizează deszăpezirea”.

CJ are nevoie de un alt contract de deszăpezire, pentru că cel de anul acesta nu a funcționat, a accentuat vicepreședintele Consiliului Județean. Un exemplu îl reprezintă situaţia drumului Julița-Mădrigești, care a trebuit să fie închis, asta în condiții de ninsoare ușoară. „Ce s-ar fi întâmplat dacă aveam o zăpadă de 30 de centimetri? Am fost cu președintele Consiliului Județean pe teren, am fost cu echipele Consiliului Județean și am constatat că firma de deszăpezire nu poate face față singură pe toate drumurile județene. Vrem un contract mult mai bun, poate ar fi bine ca fiecare tronson să fie deservit de câte o firmă. Aș dori ca arădenii să beneficieze de servicii corecte de deszăpezire. Cu tot cu această iarnă blândă, din punct de vedere al precipitațiilor, au fost probleme. Dar asta deja ține de trecut, iar eu vreau să privesc înspre viitor”.

Administratorul public al județului Arad, Gheorghe Stoian, a precizat că rezilierea contractului de deszăpezire se va realiza „numai în primăvară”, ca urmare a discuției purtate cu reprezentantul companiei Inteco Holding.

„Dacă «actorii» care au iscat acest «război al zăpezii» tăceau, filosofi rămâneau”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean.

………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (17 ianuarie, 2017) La Arad a nins de-un deget, dar s-a declanșat un inutil „război al zăpezii”. Inteco Holding n-are nimic împotrivă să rezilieze Contractul de deszăpezire cu CJA, după atacurile lui Cionca, Bâlcea și Țolea

Acum trei zile, respectiv sâmbătă, 14 ianuarie, 2017, pe fondul unei… plictiseli generale, dar profitând de căderea primilor fulgi a uneia dintre ninsorile banale ale acestei ierni ca de o avalanșă, președintele CJA, Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bâlcea au transmis presei următorul comunicat (cu titlu inclus), însoțit de preambulul aproape familial „Stimați colegi, vă transmitem un comunicat de presă cu privire la deszăpezirea din județul Arad. Ne cerem scuze pentru forma în care îl transmitem, dar suntem pe teren.”

***

Iustin Cionca: Reziliem contractul cu firma de deszăpezire, suntem foarte nemulțumiți!

Mai multe echipe ale Consiliului Județean, coordonate de președintele Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea, au inspectat, astăzi, starea drumurilor județene, ca urmare a ninsorilor din ultimele ore. Au fost inspectate tronsoane de drum din toate zonele județului. La ora transmiterii acestui comunicat, echipele sunt încă pe teren.

„Suntem foarte nemulțumiți de ceea ce am constatat în teren! Am cerut colegilor din Consiliul Județean să demareze procedurile de reziliere a contractului cu firma care asigură deszăpezirea, pentru că nu se achită corespunzător de ceea ce și-a asumat”, a declarat președintele Iustin Cionca.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a precizat că rezilierea contractului nu poate fi făcută de îndată, pentru că potrivit contractului multianual cu firma care a câștigat licitația nu există o variantă de rezervă care să asigure deszpăpezirea județului. „Contractul nu l-am făcut noi, ci l-am moștenit. Așa cum spunea și dl. Cionca, suntem foarte nemulțumiți de felul cum se realizează deszăpezirea, deci nu se pune problema să mai continuăm cu această firmă. Suntem pe teren din această dimineață, utilajele sunt puține sau chiar inexistente pe anumite tronsoane. Am întâlnit și utilaje care circulă fără material antiderapant, deci și acolo unde mașinile circulă, nu fac nimic. Am încercat să iau legătura cu proprietarul firmei, să îi sesizez că utilajele se plimbă fără să facă nimic, dar are telefonul închis. Așa ceva este nepermis!”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a accentuat că în această iarnă au fost transmise firmei de deszăpezire mai multe puncte de vedere oficiale, din partea Consiliului Județean, prin care i se solicita intrarea în normalitate. „Ultima oară, le-am cerut săptămâna trecută, în urma unei discuții cu primarul de la Târnova, să își întețească prezența pe teren. Nu constatăm că s-ar fi întâmplat, deci acest contract nu are de ce să mai meargă mai departe!” – a declarat președintele CJ Arad.

Astăzi, mai mulți angajați ai Consiliului Județean au fost trimiși în județ pentru a constata felul în care sunt deszăpezite drumurile. Președintele și vicepreședintele CJ Arad au mers împreună pe mai multe trasee, iar unii dintre directorii executivi și șefii de servicii au primit sarcina de a inspecta drumurile județene și felul cum se realizează deszăpezirea.

***

Ei bine, comunicatul a fost preluat de toată presa locală fără altă documentare și fără nicio verificare a informațiilor în teren sau la sursă (firma incriminată)… iar de aici încolo n-a fost decât un pas mic până la alunecarea într-un „pseudo-război al pseudo-zăpezii”, din care a scăpat tocmai esențialul: nu a nins – deci n-a fost nimeni și nimic înzăpezit.

După o intervenție… după părerea noastră, la fel de neispirată ca și comunicatul în sine, a fostului președinte al CJA, Nicolae Ioțcu (pe care o ignorăm din simplu fapt că nu ne-a fost trimisă, dar și pentru că e relativ paralelă la subiect), a urmat o alta, menită să „flambeze” și mai artificial nimicul din care s-a iscat, a urmașului de facto a lui Nicolae Ioțcu, Adrian Țolea.
Iat-o și pe aceasta:

***

Drăgan, omul lui Ioţcu, a aprobat referatul de necesitate al contractului de deszăpezire

Pentru a clarifica toate aspectele legate de controversele privind semnarea contractului de deszăpezire, consilierul judeţean Adrian Ţolea face unele precizări.

„Aşa cum reiese din referatul de necesitate nr. 93941/01.07.2015 – când preşedinte încă era Nicolae Ioţcu, act semnat de către administratorul public Cristian Drăgan şi de către directorul tehnic Adrian Nedelciu – caietul de sarcini pentru servicii, lista cuprinzând cantităţile pentru întreaga perioadă până în 2019, dar şi nota privind determinarea valorii estimate – adică sumele puse la dispoziţie pentru serviciul de deszăpezire –, toate acestea au fost stabilite de preşedintele de atunci, Nicolae Ioţcu, în strânsă colaborare cu prietenul său Cristian Drăgan.

Ceea ce a urmat după publicarea anunţului pe SEAP, în 24 iulie 2015, chiar ziua când Nicolae Ioţcu a fost arestat, reprezintă paşi procedurali, logici şi necesari pentru finalizarea achiziţiei.

Faptul că licitaţia putea fi anulată, de către mine, arată o lipsă de informare a domnului Ioţcu. Licitaţia nu putea fi anulată decât de comisia de licitaţia, şi asta în cazul în care s-ar fi semnalat neregularităţi sau ilegalităţi. Semnarea contractului de către preşedinte, după ce acest contract a întrunit toate condiţiile legale, a fost un act administrativ obligatoriu”, a precizat Adrian Ţolea.

„Nicolae Ioţcu, prin ceea ce face, dă dovadă de ipocrizie maximă şi de tupeu de inculpat. Faptul că parte din semnatarii referatului sus-menţionat – Ioţcu, Drăgan, Nedelciu – se regăsesc şi în dosarul fostului preşedinte, judecat pentru corupţie, nu trebuie să mai mire pe nimeni”, a completat Adrian Ţolea.

***

Ei bine, după relativ abundenta „ninsoare de informații anapoda”, a sosit, cu puțin timp în urmă, și poziția societății incriminate pentru… nimic.

***

Poziția SC INTECO HOLDING privind așa-zisul „război al zăpezii”

Deoarece în data de 14.01.2016, atât președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca Arghir Marinel cât și vicepreședintele, dl.Sergiu Bâlcea, au afirmat printr-un comunicat de presă ca sunt nemultumiti de activitatea presatată de către compania noastră, fără însă a specifica concret articolele din contracte pe care le-am fi încălcat, cât și a faptului că am așteptat o zi pentru a fi convocați să ni se aducă la cunoștință nemulțumirile dumnealor – lucru care nu s-a intâmplat – dorim să aducem spre informare, prin acest comunicat, tuturor celor interesați și opiniei publice câteva precizări care se impun.

Întrucât contractul de prestări servicii dintre compania noastră și Consiliul Județean Arad nu conține nicio clauză de confidențialitate, vă prezentăm pe scurt conținutul lui, precum și cronologia demersurilor juridice derulate între societatea noastră și CJA.

În 08.09.2015 am participat la selecția de oferte, organizată pe platforma SEAP, și potrivit criteriului de atribuire – prețul cel mai scăzut, cu respectarea documentației de atribuire, am fost declarați câștigători ai procesului de selecție pentru servicii privind protecția drumurilor publice pe timp de iarnă, combaterea lunecușului și înzăpezirii Lot 1-Sector ARAD, Lot 2-Sector CHIȘINEU CRIȘ, Lot 3-Sector INEU, Lot 4-Sector SEBIȘ, Lot 5-Sector LIPOVA, Cod CPV: 90620000-9.

Acordurile cadru fiind semnate în 07.10.2015, iar contractele subsecvente în 27.10.2015. Semnatar din partea CJA, p.PREȘEDINTE-ADRIAN-FLORIN ȚOLEA.

CAIETELE DE SARCINI  impuse de CJA stabilesc următoarele :

2.2. Intervențiile pentru combatere polei se fac de două ori pe zi , între orele 3,00-5,00 și 15,00-17,00, în funcție de condițiile climatice ale zilei respective,iar pentru deszăpezire, când stratul de zăpadă pereclitează siguranța circulației, ori de câte ori este nevoie.

2.14. Intervalele de timp admise intervențiilor pe drumuri:

Nivel de intervenție N.I.2.

12 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite- Deszăpezire drum pe min.1 bandă de circulație pe sens.

36 ore după încetarea viscolului sau a ninsorii viscolite- Deszăpezire drum pe toată partea carosabilă.

Maxim 3 zile –Curățarea zăpezii pe platforma drumului( asig.circ. pe toată partea carosabilă )

Nivel de intervenție N.I.3.

16 ore – Deszăpezire drum pe min.1 bandă de circulație pe sens.

48 ore – Deszăpezire drum pe toată partea carosabilă.

Maxim 4 zile- Curățarea zăpezii pe platforma drumului( asig.circ. pe toată partea carosabilă )

Cu o norma de timp 15km/ h ( Art.2.11 din Caietul de sarcini) .

Referitor la faptul că „utilajele erau pe drum dar nu aveau încărcate cu materiale antiderapante”, vă rugăm să verificați Planul de deszăpeziri prin care contractorul a stabilit puncte de sprijin la distanțe de peste 35 de km , când capacitatea de încărcare a unui utilaj poate acoperi maxim 20 km, acesta fiind practic obligat să parcurgă de două ori drumul retur la baza de încărcare.

Nu considerăm că reputația companiei noastre, o societate din domeniul construcțiilor  apreciată și premiată la nivel național , cu experiență în deszăpeziri de drumuri naționale și autostrăzi , poate fi atacată doar pentru că ne-am îndeplinit cu succes obligațiile contractuale în relația cu o instituție publică, indiferent cine o conduce.

E reprobabil asemenea contracte să fie reduse la comentarii evazive și acuze atât de eronate.

Credem că după informarea corectă și faptul că în anii: 2015, 2016 și începutul anului 2017, pe drumurile județene la care a acționat cu servicii de deszăpezire compania noastră, nu au existat incidente , puteți trage concluziile potrivite cu privire la serviciile prestate pentru Consiliul Județean Arad.

Totodată, cerem public domnului preșdeinte al CJA și domnului vicepreședinte să ne comunice clauzele contractuale încălcate, amintindu-le faptul că noi am fost primii care am pus în discuție cu administratorul CJ, dl. Gheorge Stoian  rezilierea contractelor de deszăpeziri din primăvară, datorită faptului că Planul de deszăpeziri Caietele de sarcini sunt prost făcute!

Întrucât poziția domnilor Iustin Cionca și Sergiu Bâlcea expusă în acel comunicat care a  degenerat într-un inutil și fals „război al zăpezii” ni se pare a fi parte dintr-o campanie murdară, vă rugăm respectuos să luați în considerare acest comunicat ca pe un drept la replică oficial din partea societății noastre și, considerându-ne lezați din punct de vedere al imaginii publice și a relației cu restul colaboratilor, informăm, la rândul nostru, că suntem de acord cu rezilierea tuturor contractelor cu Consiliul Județean Arad, la zi, în conformitate cu legile în vigoare.

Vă mulțumim,
Conducerea INTECO HOLDING SRL

Categorie: Investigații
Etichete: CJA, contract, deszapeziri, inteco holding srl, replica
Distribuie:
Articolul anterior
Bizon recidivist, de patru cerculețe, pe spațiul verde al Patronatului Român – ca să-ți reamintești cum stă treaba! [FOTO]
Articolul următor
Lui Florin Remețan i se pregătește „debarcarea” din PMP Arad! Vezi cine vrea „dizolvarea conducerii”
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

dosar1

Ce avem noi aici? Doi POTENȚIAL-PENALI în funcții publice avem: Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea sunt cercetați de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Arad în Dosarul Penal 2337/P/2018… de care, probabil, se va alege PRAFUL

  „Războiul civil” dintre fostul președinte (interimar) al CJ Arad și director executiv al ADI Deșeuri, Adrian Țolea și președintele CJA, Iustin Cionca, respectiv vicepreședintele Sergiu Bîlcea a intrat, oficial,…