[ACTUALIZARE] Un alt „PAMFLET ADMINISTRATIV marca Nuțu”: TĂMBĂLĂU la Moneasa, după ce primarul i-a mutat biroul viceprimarului în „buda din curte”, în timp ce acesta se afla în concediu

moneasa - tambalau
Distribuie:

„Tămbălău la Moneasa” e un pleonasm împământenit demult și devenit viral mai ales din decembrie 2020, de când primarul (PSD) Ioan Nuțu Herbei împarte același acoperiș – administrativ vorbind… că-n rest, cei doi nu împart nicio „valoare comună” – cu viceprimarul (PNL) Doru Miron. Degeaba, peiorativ vorbind, politic și la nivel național vorbind, partidele lor „au căzut la pace” – Moneasa nu-i pe „pace”, indiferent cine și de la ce partid ar conduce-o!
Aproximativ la fel era și înainte de asta… dar acum e mai altfel: mai evident, mai gălăgios, mai păgubos și din ce în ce mai isteric – știm foarte bine despre ce vorbim când etichetăm fenomenul astfel, pentru că am discutat vreme de zeci de ani față în față, telefonic și la aceeași masă și aceeași casă cu… milioane de cuvinte; subiecte pentru exploatarea cărora ar trebui inventat un gen de presă separat – să scrii CURAT ȘI CINSTIT despre Moneasa e un gen literar aparte.

Ieri, 18 august, 2022, dimineața, vicele a revenit la birou după 5 zile de Spania și s-a trezit că… nu mai are birou!…

Adică are, dar nu în locul în care se afla, lângă Ofițerul de Stare civilă – imediat după ăsta cum te uiți dreapta

birou1

(unde acum e un colț gol) -, ci aici

…adică unde e arhiva… în „buda din fundul curții” la casele normale cum ar veni… Adică l-a exilat… l-a retrogradat logistic… l-a pus la colț… i-a bruiat contactele. I-a copt-o Nuțu probabil îndelung și după consultări prealabile (inclusiv cu șefi din partidul lui Miron) privind încălcarea unor legi în acest sens.
Și noi ne-am scărpinat și-n cap, și-n Google și n-am găsit vreo dispoziție cuprinsă în Legea 215/2001, a administrației publice locale care să interzică asta. E o „bagabonțeală”, dar nu o ilegalitate ce să presupună nu-știu-ce faptă pasibilă de cercetare penală, de competența D.G.A. sau alte insistuții abilitate să… să ce?!

E un „pamflet marca Nuțu” – iar „Nuțu știe!” – ăsta ar putea fi sloganul Monesei –

și, după cum probabil v-ați dat deja seama, avem filmarea, am vizionat clipurile conținând o jumătate de oră de „constatare la fața locului” (De ce nu le încărcăm pe YouTube? întreabă doar cei care nu știu cum stă treaba cu „ce are voie presa să publice pe net”, cu GDPR-ul și cu „legile pentru protecția funcționarilor de stat”…) pe cât de plictisiți de subiect, pe atât de curioși asupra aspectului „ia să vedem cum și-au făcut treaba polițiștii chemați să intervină”.

Căci „ăsta micu”, ce să facă și el când s-a trezit cu un loc gol în loc de birou? A sunat la 112 – firesc!

Polițiștii din Moneasa au venit imediat; la vreo jumătate de oră după apel, au venit și cei de la „centru” (Ineu?, Arad? Criminaliști? – nu mai contează). Și-au făcut corect – neutru, tehnic „pe lege” treaba – urmare căreia a rezultat următorul Proces-verbal:

p.v.1

p.v.2

No, l-ați citit?…
Ați înțeles cum stă treaba la Moneasa și de ce?
Noi da – dar facem eforturi în acest sens de când eram mici… iar într-o anchetă de presă pe care o vom publica săptămâna viitoare vă vom arăta ce ne-a ieșit de pe urma documentării unui subiect mult mai serios, mai amplu și cu „bătaie” infinit mai lungă: HOTEL MONEASA.
Acolo să vezi tu „țircus de milioane”… la propriu – nu așa, la figurat, cum e acest „pamflet marca Nuțu” – pentru că singura pagubă materială suferită cu prilejul acestei mutări intempestive de birouri la mișto (20 de lei, rotund) e „un stick negru, pe care se aflau documente ce urmau a fi trimise spre DGA” – doar că Doru Miron are documentele alea și pe alte stickuri și, după ce o să facă DGA nimic cu ele, o să ni le trimită și nouă, și vouă… tuturor.

„Că este o prevedere legală” – cică – „care stipulează că Ofițerul de Stare civilă trebuie să ocupe un birou în care să fie numai el” (se va „scoate” Nuțu)… și „doar nu era să mute Ofițerul de Stare civilă-n buda din fundul curții?!”

[ACTUALIZARE] – ora 12.30, la 3 ore după apariția articolului în spațiul public

Ne-a sunat Nuțu Herbei (și cum să nu-i răspunzi cu încântare lui Nuțu la tefeon după un asemenea articol?!) 

S-a scos mult mai amplu și la fel de fermecător pe cât ne așteptam:

„Vă rog să retractați chestia aia cu «BUDA-N CURTE»… că aia nu-i o budă-n curte! Inspectorul de la Curtea de Conturi a stat în acel birou vreo 3 luni… acolo e și arhiva Primăriei; are internet, căldură, apă… tot ce-i trebuie!” – a ținut musai să precizeze primarul… la care noi „ne-am scos” cu duma (onestă, jur!) că „dacă nu băgam buda din curte, aritcolul nu făcea trafic! Cu ce dreaq vrei să atragi cititorii – cu DGA?!… mă leși?! ”

Sau cu „Festivalul clătitelor”?! Da` ce suntem noi, Radio Europa Liberă, să-l confundăm pe Nuțu cu Pistru?!

europa libera

În rest, am mințit cu ceva? – l-am întrebat pe primarul Monesei. „Nu… dar o să vedeți că de abia de aici încolo începe cu adevărat războiul! Omul ăsta nu e cu toate țiglele pe casă: acuma, de  exemplu, și-a mutat biroul pe holul Primăriei și încurcă pe toată lumea!

miron vice moneasa

(Foto: glsa.ro)

Ca și de când a venit, de altfel – nu face decât să-și filmeze colegii, să copieze acte și – cum a declarat pentru un ziar – să dea informații la DGA! Păi ce facem aici?! Astea-s atribuțiile unui viceprimar?! O să fac și eu plângeri pentru asta, de acum încolo!

De când a venit, din decembrie 2020, a cerut să aibă birou singur… dar eu nu am birou singur pentru el… toate birourile din Primărie sunt ocupate… și chiar m-am gândit ca, măcar pentru liniștea colegilor, să-i fac un birou singur… și iată, acum i-am găsit și zice că-i budă aia… nici acolo nu-i place!”

Nouă, însă, ne place acest subiect, așa că trebuie, neapărat, să stăm cu ochii pe acest teatru de operațiuni războinice care este (Primăria) Moneasa.
Sigur revenim!

Categorie: Pamflete
Etichete: Doru Miron, ioan nutu herbei, PAMFLET ADMINISTRATIV marca Nuțu, primaria Moneasa, „Tămbălău la Moneasa” e un pleonasm
Distribuie:
Articolul anterior
ACCIDENT în Pâncota, la intersecția cu Sântana, între un autoturism și un camion. Au rezultat două victime, iar o femeie a fost transportată la spital
Articolul următor
Conducerea Glasspandoor aduce precizări în urma unor recenzii care nu reflectă realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…