Alegeri ANTICIPATE și la BRAZII. Primarul Ioan VESA a pierdut definitiv procesul cu ANI la Înalta Curte și a fost declarat, irevocabil, INCOMPATIBIL cu funcția

vesa ioan
Distribuie:

 

Cam 3-4 ani durează asemenea procese, conform statisticilor (depinde de abilitățile avocaților angajați în a obține amânări) – și aproape toate au același final: respingerea recursului declarat de reclamant împotriva sentinței prime, de către Instanța Supremă a Î.C.C.J. Recentul caz al primarului de Sebiș – unde a durat ceva mai mult pentru că… Gheorghe Feieș – e aproape o „matrice”. Imediat după  pronunțarea sentinței definitive (termenul fiind de maxim 30 de zile), Prefectura emite un ordin de încetare a mandatului și, dacă timpul rămas până la alegerile „normale” este mai mare de un an și jumătate, se organizează alegeri aniticipate în localitatea respectivă.
Așa se va întâmpla și în comuna Brazii, unde primarul ales pe listele PNL, Ioan Vesa, va fi revocat din funcție cât de curând.

Parcursul procesului

În octombrie, 2014, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul primarului (și fost viceprimar) comunei Brazii, Ioan Vesa, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități. Conform ANI, Ioan Vesa s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 20 iunie 2008 – 25 martie 2014, a deținut, simultan cu funcția de viceprimar/primar, și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul „VESA IOAN” ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Procesul și-a derulat toate etapele pe fond, lui Ioan Vesa admițându-i-se (…„în principiu”) recursul împotriva sentinței de primă instanță, dar dându-i-se un termen scurt și aproape iongnorându-i-se apărarea… pentru că Ioan Vesa din Brazii.

14b17f53 b07b 47a7 9965 a8469b0633b1

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: alegeri anticipate, brazii, inalta curte, incompatibil, ioan vesa, primar brazii, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cum să omori BĂTRÂNI în numele eficienței
Articolul următor
[NEWS ALERT] Control „de SUS” la toate PARCHETELE DIN ARAD. Vor fi verificate toate „cazurile punctuale, situaţiile în care sunt mediatizate aspecte negative ce pun în discuţie integritatea şi capacitatea procurorilor de a-şi îndeplini atribuţiile legale”
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie