Asistăm, complici sau blazați, la operațiunea „RUPEȚI MALUL MUREȘULUI!” Azi contemplăm ce se întâmplă la CICIR „cu autorizația și sub supravegherea autorităților”…

balastieră cicir
Distribuie:

Orice imbecil înzestrat cu un pic de talent în a corupe autoritățile care își face rost de-o volă, un camion, un buldozer și-o baracă, vinde la unguri balast din Mureș și face 5.000 de euro-ntr-o duminică; dacă cară și țigări cu camionul ăla, face 15.000 (asta fără „tunuri”).
Luați fraza asta după cum vă e felul: ca pe o formulă de „succes în viață” sau ca pe o sinteză fără balast legislativ, ca pe un tablou etic și epic-dramatic a ceea ce se întâmplă, în văzul tuturor, cu îngăduința și complicitatea autorităților… pentru că „pe partea legislativă”, mai exemplar decât CAZUL MAMBO – PARPALĂ nici nu are rost să invoci:

https://criticarad.ro/actualizare-5-parpala-a-mers-pe-recunoastere-si-iese-din-scena-la-fel-cum-a-intrat-urat/

Mambo are porumbei-poștași! „Din păcate luptele stradale s-au mutat în biroul procurorului Flavius Cârstea de la DNA TIMIȘOARA care joacă rolul unui arbitru de K1” – ne-a dat unul cu ciocul…

Acuma, măcar știm cum stă treaba d.p.d.v. oficial!

„Scoaterea din cărți a Jockerului Parpală” cu rușinosul (pentru un bagabont versat ce-l credea toată lumea) acord de recunoaștere n-a rezolvat problema corupției la Apele Române… nici la ANRM ba fix ca și cu malul Mureșului: a împrăștiat-o. Dar măcar am rămas cu informații clare și consemnate pe Portalul Instanțelor de Judecată.

 

Pe partea de Protecția Mediului, de implicare a ONG-urilor

finanțate din bani europeni special ca să se ocupe de asemenea fenomene distructive la scară largă, de societatea civilă nealiniată politic… n-avem ce să povestim – ne sare bezna-n ochi la toți… nu ne doare nici în banană… o turmă de maimuțe dresate să fie proaste suntem.
Noroc că mai apare câte-un solitar pe facebook, suficient de curajos încât să îi filmeze și să le facă public mizeriile…

Iar pe partea economică… vorba lu` nen-tu Gigi!...

Filmarea asta, pe care vă provocăm s-o descifrați și s-o descompuneți în articole de Cod penal, Civil și Administrativ e de vineri, 24 martie, la una dintre balastierele care au răsărit ca ciupercile în ultimii ani – înainte de pandemie timid, în timpul pandemiei, agresiv, iar acum, pe față – în zona aparținând satului Cicir.

„Bine că Garda de Mediu vine unde se consolidează malul prin forțe proprii… nu unde se rupe malul intenționat” – vorba unei „pățite”!

Patru „șmecheri la vedere” pe care îi cunoaște toată Valea Mureșului sunt stăpânii exploatărilor pe ambele maluri ale Mureșului în zona Cicir – Sâmbăteni: două firme din Timișoara, una de italieni și una tată-fiu. N-avem acum chef de „anchete profesioniste”, cu nume de societăți comerciale, fantome și extrase de cont… dar băgarea asta de seamă ar putea fi uvertura unei opere de multe parale.

Cu o „salbă criminală” de balastiere, una mai dubioasă decât alta, care distruge albia  Mureșului, de la Pecica până la Deva ne-am ales.
Cu habitatul natural al albiei interioare deja distrus în municipiu, în județ stăm și mai rău… din nefericire, vom continua cu exemple.

Categorie: Culise
Etichete: balastiere arad, Caius Parpală, cicir, Mambo, mandruloc
Distribuie:
Articolul anterior
Vitezomanii din weekend s-au distrat dar au rămas și amendați și fără permis
Articolul următor
ATENȚIE! Falși angajați ai Gospodăririi Comunale oferă spre comercializare material dendrofloricol
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie