Cum întâmpină Aradul Ziua Internațională a MUNCII: cu niște PUTORI ORDINARE! O mini-criză a unui mini-oraș condus de mini-oameni [FOTO TRISTE]

5ae8f770 25b6 4b8c bea9 cecbc0ad6e16
Distribuie:

 

Îți mai amintești când îți ziceau ai tăi, când erai mic și n-aveai chef să faci ceva elementar întru dezvoltarea ta ca ființă umană… de exemplu să-ți întinzi pătura pe pat după ce te trezești dimineața, să-ți duci cana de ceai la chiuvetă sau să te speli pe ochi? „Măi, putoare ordinară ce ești!” îți ziceau, alintându-te pentru că te iubeau, așa leneș și prost cum erai. Pentru că erai mic și erai al lor.
Acuma nu mai e cazul… în primul rând că nu te mai iubește nimeni, în al doilea că nu mai ești al nimănui și, în celălalt, că ai crescut mare – chiar foarte mare: ai un contract de respectat, pe care l-ai semnat ca om matur și responsabil, primind pentru asta niște bani la care „muritorul de rând” nici nu visează. Nu să dai din gură și te răsfeți în ziare și pe facebook că „ești la început și încă nu știi ce și cum” (cu domnul Adrian Țolea vorbeam acum… pentru cine nu s-a prins… da-i valabil și pentru restul)  ai primit banii ăia – contractul fiind semnat de anul trecut, din toamnă!
Cât îți ia ție, Adi Țolea, Adi Deșeuri… RETIM… multiplicaților care sunteți… să vă pregătiți să duceți gunoiul la groapa de gunoi? Câte anotimpuri?!
Iaca… a venit 1 mai peste noi, cu putorile ordinare care sunteți cu tot!

Aradul s-a pregătit de „Ziua Internațională a Muncii”, Ediția 2018, umplându-și străzile de gunoaie

Suntem pe posturile naționale la „AȘA NU DE 1 MAI!”, „Locuri în care să nu te duci!”… rupem topul la „Orașe din care să pleci unde vezi cu ochii!” Și nu din vina noastră, a „condușilor”, suntem așa – ci din cea a conducătorilor noștri. EXCLUSIV din vina lor.
Cei mai conștiincioși dintre gospodari și-au sigilat deșeurile în saci, pe care i-au ordonat, ca niște nemți, în cele mai vizibile și accesibile locuri publice, în așteptarea unui țigan plictisit care să-i arunce-n remorcă.  Saci negri care arată (cum sesiza cineva) ca ăia cu care, în filmele polițiste, se cărau victime.

5bcd7fc2 1fbb 47ec 9fb5 0a0993ad9a2d

E o mini-apocalipsă a gunoaielor.
O mini-criză a unui mini-oraș condus de mini-oameni.

Până și boschetarii care trăiesc din asta au obosit. Am văzut unul care ieșea din mijlocul unui munte de gunoi înghesuit într-o rampă din care era de adunat o comoară cu o „simplă” caserolă de profiterol neîncepută. Mânca în scârbă, cu degetul, înjurându-i pe „ăștia cu gunoaiele” până și el. Depășit de atâta „front de lucru”.

Cu toții am obosit cu gunoaiele – dar să nu ignorăm latura lor penală… că am scăpa exact esențialul!

Fii atent ce CAPODOPERĂ DE PENAL BAROC avem noi aici:

cf29c8d6 61c5 4a17 ab0b 2ad120cb1043

O „platformă administrativă” (wow, dar ce SERIOS sună!) din care deversează, ca dintr-o conductă spartă, gunoiul sub formă de dosare penale „câcălău”! Aici arunci un ochi expert și, cum te învață chiar sloganul lui PENNY în (frumos sau cum?) reclama la cuțite de deasupra: „Taie, feliază, toacă! La final, le pui în teacă.” („Moamăă… ce se potrivește!” , cum exclama un puști, de mână cu ta-su, ieșind sufocați, la rându-le, din Piața „Fortuna”). Decât trebuie să iei o pungă goală, mânca-ț-aș, și în ea să bagi la grămadă așa: un cartuș-două de Ashima cu codurile de bare fake, niște bonuri, ce găsești în cutia aia de pizza, niște resturi de plutoniu, cele trei sticle de alcool etilic începute, cadavrul lui Abel  și vezi tu ce mai găsești… și te-ai ales cu o megarecoltă de dosare penale de nu poți să duci atâta belșug de informație. (Poți s-o faci și pe persoană fizică. Dacă nu ești polițist,  ai putea să devii… și-așa-i gol de ei!)
Inclusiv un gunoi de informații e Aradul ăsta. Un tomberon de informații negolit de ani de zile!…

„Bă, nesimțiții dracului, veniți să luați cartușele alea goale de Ashima de-acolo că vă bagă dom`procuror la pușcărie pă tăți, bă, că-i *uteți afacerea!” – îți vine să zbieri în stradă… să vezi numa` cum se execută.
Da` nu ești tu Batman!

Astea-s (era să zic „gunoaiele”… dar pierdeam procesul) persoanele cărora trebuie să le fim recunoscătoare pentru acest 1 MAI MUNCITORESC – Ediția 2018:

semnare contract deseu selectiv oct 2017 2

De stânga la dreapta: Adi „Deșeuri” Țolea – un deșeu al partidului aflat la „butoanele putorii” de 15 ani încoace, aruncat în tomberonul principal al aspiratorului de bani publici ca să-i îndese de-acolo unde trebuie -, practic primul individ responsabil ADMINISTRATIV și MEDIATIC pentru criza asta de căcat; apoi Iustin „Președintele” Cionca, în numele căruia s-au semnat contractele în județ și a fost girat autoritar contractul; după aia Dan „director general RETIM” Pascu, un hater din Timișoara care face pe șmecherul într-o ecuație în care nu e decât un papagal; și, cu voia dumneavoastră, ultimul dar nu cel din urmă, Sergiu „Masonel” Bâlcea… gagiul lui Geani și director remunerat la ADI.
DEȘEURI.
Despre care vom dezvolta, mai în detalii, cu alt prilej…

Plus Falcă (la care nu-i mai punem poză, că bănuim că v-ați săturat) – pentru că toți ăștia put a Falcă de la o poștă… sunt emanațiile pestilențial-politice ale lui Falcă… care (cacofonia se potrivește contextului) e și el o emanație, acolo… de-a Băsescului… de-a lui Coldea… de ăștia.
Și Bibarț… la care chiar să ne oprim… că-i și așa mult prea mult pentru un 1 mai, și-așa mult peste limita admisă a suportabilității.

***

„Delectați-vă” (dacă mai aveți chef de experiențe socio-culturale deprimante), urmând galeria atașată, cu polemica „de la cunoscător la cunoscător” pe care a declanșat-o pe facebook Ciprian Tripa, directorul POLARIS, firma de salubritate care a avut contract cu Primăria Arad până când a început acest MINI-JIHAD al GUNOAIELOR pornind de la o postare aparent „nevinovată”.

Notă: toate fotografiile cu tomberoanele de gunoi sunt făcute în amiaza zilei de 30 aprilie, 2018.

Categorie: Reportaje
Etichete: 1 mai, Adrian Tolea, dan pascu, Gheorghe Falca, Iustin Cionca, putori, Sergiu Balcea
Distribuie:
Articolul anterior
UTA e matematic campioană la U 19, după un „astronomic” 13 – 0 cu Dacia Orăștie
Articolul următor
Scriitori arădeni – în vizită la Școala Generală „Nicolae Bălcescu”

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie