Dublă premieră și MOMENT ISTORIC pentru administrația Aradului: prima licitație publică, FILMATĂ INTEGRAL, respectiv cea mai mare chirie negociată pe un spațiu aparținând domeniului public… un scenariu cu suspans care încă nu e gata!

licitație uta
Distribuie:

Un MOMENT ISTORIC ne-am dorit?… Iată-l!
Am asistat joi, 20 iulie, la cea mai spectaculoasă licitație publică nu doar din din cariera noastră, ci și dintr-a lor, oricare ar fi ei – iar asta poate fi demonstrat cu argumentul direct că așa ceva nu s-a mai întâmplat în Arad cel puțin din anul 1945 încoace (cine deține o înregistrare video de la un eveniment ca ăsta în ultimii 78 de ani, n-are decât să ne contrazică prezentând-o). Numai Sfântul Ilie putea pune la cale așa ceva!

În plan administrativ, conform legislației în vigoare, la cale au pus-o primarul Călin Bibarț, unul dintre licitatori, viitorul director general al RECONS, Laurențiu Puf  împreună cu  noul Consiliul de Administrație condus (cel puțin d.p.d.v. intelectual) de Daniel Niță – care a și făcut anunțul public la data (14 iulie, 2023) care a apărut pe site-ul RECONS, plus că l-a promovat pe toate grupurile din Arad – iar asta fără vreo intenție vădită de a „luxa concurența”… concurență nepreaexistând.

 

Că toate acestea sunt săgeți trase împotriva găștii Falcă-Meszar-Lilioara & co. – reprezentată  la licitație de omul de paie Mihai Arpad Vida, mascota pe Arad a firmei Saller – e iarăși CEVA BUN pentru Arad  -, chiar dacă  în spatele acestei (în fond și cel puțin din punct de vedere mediatic) reușite stau multe povești dubioase: de la Falcă la Vida drumu-i scurt, dar întortocheat, plin de conflicte de interese.
N-avem timp și nici nu-i loc acum să le dezvoltăm… e, și așa, prea multă informație pentru un articol dedicat mai mult evenimentului decât culiselor și chiar finalității sale.

Prețul de pornire al licitației a fost de 50 de lei pe fiecare metru pătrat al fiecărui spațiu, iar pasul directorului licitației a fost stabilit la 5 lei și vom număra că 26 dintre spațiile  comerciale (respectiv, TOATE) în care, pe perioada desfășurării meciurilor de fotbal de pe Arena „Francisc Neuman”, se vând băuturi răcoritoare, cafele etc., au fost câștigate de către firma AOA Events Agency SRL, controlată de către deputatul Glad Varga și reprezentată de Robi (nu-l știți voi…). Pentru toate acesta, Glad, Robi sau cine știe cine urmează  să plătească peste 112.000 de lei + TVA pe lună.

Pentru spațiul cu numărul 27, situat la demisolul Arenei „Francisc Neuman”, A FOST O BĂTĂLIE ÎN TOATĂ REGULA!

licitatie spatii uta 1 scaled

S-au duelat UTA Official Shop SRL, firma înființată de către Suporter Club UTA, reprezentată de Sebastian Bulumac cu Sport Trade SRL-ul Mihai Arpad Vida, prieten vechi, om de încredere al lui Alexandru Meszar și angajat al clubului UTA.

Scrâșnind din fiecare neuron, Vida, care trăiește exclusiv din ce vinde pentru Saller via Meszar, a câștigat (cică) – dar licitația s-a dus până la fabuloasa sumă de 1.400 de lei/mp., adică 110.000 de lei pe lună (plus TVA) – ceea ce-l face, de departe, cel mai scump spațiu închiriat din Arad. Suma anuală ajunge la aproximativ 260.000 de euro… iar problema cea mai mare e că astăzi… maxim luni, omul mafiei va trebui să pună pe masa RECONS 66.000 de euro – garanția pentru trei luni pe care ți-o cere orice proprietar de garsonieră – iar mafia nu prea mai are bani.

„Nici dacă vinzi cocaină pură de Peru nu ți se merită să dai 22.000 de euro pe un spațiu de 78, 72 de metru pătrați!” – a fost refrenul zilei… dar cântecul nu-i gata!

Fotografii de atmosferă

 

Pentru cine știe să citească-n licitații, pentru spectatorul de HistoryTV, pentru rechinii de top ai șmenurilor din spatele oricărui asemenea demers e filmarea asta de 41 de minute… Doar ei – dar nici ei, fără „translator” –  reprezintă nișa care va înțelege toate subtilitățile acestui „thriller de atmosferă” care s-a derulat de Sfântul Ilie, de la ora 10.04, în sala VIP din incinta Arenei „Francisc von Neuman”.

Inocenții nu vor înțelege nimic – dar criticii de film cu diplomă se pot uita la ea ca la o peliculă artistică de model coreean… mexican sau estonian… de care bagă Cinemax după 2 noaptea, în care tripul e despre niște omuleți care săvârșesc un ritual ciudat cu o scenă care se repetă de 26 de ori consecutiv, finalul fiind o subtilă ruptură de fir narativ care se transformă, în manieră minimalist-spectaculoasă, într-un thriller economic, apoi politic, apoi în naiba știe ce…

Baronul, dacă-l vede, nici nu-ntreabă „cine-s ăștia?”
Își face altă echipă, alt stadion și gata bâlciul…

 


 

Categorie: Administrație
Etichete: Daniel Niță, francisc neuman, Laurențiu Puf, licitație spații comerciale UTA, Mihai Arpad Vida, recons, suporter club UTA
Distribuie:
Articolul anterior
PRESA E MAI ACIDĂ DE DUPĂ GARD…
Articolul următor
INTERVIU CU ORGANISTUL EDUARD ANTAL: „Odată ce vibrezi împreună cu acest instrument este foarte dificil să te oprești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie