Germania – țara ce dă tonul care face muzica în România – legalizează posesia și consumul de cannabis. Noi, tot cu dependența de Rafila, Dâncu, Abraham și „farmacia inimii”…

germania cannabis legal
Distribuie:

Pot să-mi asum și chiar să mă laud cu un sondaj pe tema „TREBUIE LEGALIZAT CANNABISUL ÎN ROMÂNIA?” mai bine documentat și mai amplu d.p.d.v. numeric decât al oricărui Dâncu, cu Abraham, cu Gâdea și cu toate bisericile lor cu tot. Fac sondaje din 1990 – am legitimație IMAS-IRSOP de la primele alegeri libere din România. De mic copil practic sondajele de opinie ca pasiune (e hobby-ul meu constant) și experiențe dure-n locul altora, iar în 25 de ani de presă am sondat toate „meandrele concretului” și dincolo de capătul tuturor sondelor care execută sondaje.


Mi-aș putea da un doctorat din asta, fără nicio virgulă luată cu copy&paste

Experiența de o jumătate de secol, sutele de cărți citite pe temă, cam toate documentare importante și filmele artistice vizionate îmi dau un REZULTAT SINCER care indică evidența că cel puțin 50% nu s-ar opune în niciun fel cu legiferarea/ legalizarea, chiar și în scop recreativ (medicinal, spre 100%) a poreclitei „marijuana” (- de către rastafarieni ca să sune mai poetic, iar de către „abrahami” ca să sune mai „periculos”)… deși o jumătate dintre aceștia habar n-au încă „cu ce mănâncă, cum se fumează, de ce și care-i faza că-i ilegală dacă nici nu mori, nici nu faci prostii?… că noi, maică, cultivam în grădină cânepă de asta pentru izmene, unii mai și fumau din ea, o amestecau cu tutun dar n-aveau nici pe dracu… chiar îi liniștea.”

Am chestionat sute de polițiști, avocați, zeci de procurori, și câțiva judecători, nu mai vorbesc de zeci de mii de doamne, domni, băieți și fete de absolut toate vârstele, națiile și etniile, cu profesii din toate categoriile cunoscute și de nișă. Fac parte din toate grupurile, fie ele mici, medii sau uriașe de promovare a legalizării „ierbii” și nu doar că îmi asum, ci și fac tot posibilul să promovez acțiuni care încurajează acest fenomen. Semnez toate petițiile serioase în acest sens.

Cu foarte mulți dintre aceștia am împărțit aceeași bâtă 

– nu le-aș face numele public nici sub tortură, dar pot să jur că niciunul n-a fost să zică „bă, frate, asta-i otravă, dă dependență, deci nu trebuie lăsată liberă pe piață!”, ca de la șoricioaică, cristal sau mefedronă, „mi-o fost rău de la ea, am vrut să-mi bat nevasta și pruncu și să rup cămașa de pe mine” ca de la votcă proastă sau „am văzut lumi noi, culori care nu există și am vorbit cu Dumnezeu” ca la „chestii serioase”.

Numa` papagalul de Rafila.. bate câmpii de maniera 

„Apropo de canabis sau de derivații din canabis. Aici nu este vorba despre punctul de vedere al Ministerului Sănătății, care se schimbă după cum vrea un ministru al Sănătății. E vorba despre respectarea legislației europene în materie, noi avem o agenție în Europa, Agenția Europeană a Medicamentului, și în momentul în care orice derivat de canabis va primi autorizare de utilizare la anumite categorii de pacienți – așa cum primește orice alt produs farmaceutic, pentru că ne referim la produse farmaceutice – bineînțeles că și România se va adapta legislației europene. Noi așteptăm punctul de vedere al Agenției Europene a Medicamentului” (discurs rostit într-o Marți, 26 Iulie 2022).
În traducere liberă: stați un pic, să vedem ce zice tanti Ursula și vorbim după…

Ai auzit ceva mai prost… mai confuz… mai lipsit de substanță decât delirul ăsta de politruc cu halat? Chiar i-ar trebui – nu doar lui… da-n fine! – impus, prin fișa postului, să se autointerneze într-o clinică de genul ăsta:

Ce-mi veni… și de ce m-a apucat tirada asta pro-legalizare?

Păi iaca (de) ce:
Germania – țara din care România ia cu copy&paste totul: de la decizii politice externe majore, la legi interne și mașini de poliție până la ciocolată și tăiței – este la un pas de a legaliza cannabisul în scop recreativ, impunând doar ca „persoanele adulte să poată achiziționa și deține o cantitate maximă de de 20-30 de grame de canabis pentru consum personal”. (Adică-i ca și cum n-ai avea voie să umbli pe stradă cu mai mult de 20 de litri de țuică la tine!:))

Spicuiesc din presa națională, care a preluat, masiv știrea începând de miercuri, 26 octombrie

Legalizarea canabisului, prevăzută în acordul coaliției guvernamentale din Germania

„Cabinetul federal a convenit, miercuri, asupra punctelor cheie pentru distribuirea controlată a canabisului către adulți pentru uz recreațional”, a declarat ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, într-o conferință de presă.

Planul prevede plasarea producției și comerțului cu canabis în scopuri recreaționale sub controlul autorităților publice și  impune ca persoanele adulte să poată achiziționa și deține o cantitate maximă de de 20-30 de grame de canabis pentru consum personal.

Guvernul german urmărește să se asigure, mai întâi, că aceste prevederi sunt compatibile cu legislația Uniunii Europene.

Vânzarea de canabis către adulți ar urma să se facă în puncte autorizate, în scopul de a combate piața neagră.

Legalizarea vânzărilor de canabis și controlul statului asupra comercializării fac parte dintr-o serie de măsuri prevăzute în acordul de coaliție încheiat anul trecut între formațiunile reprezentate în guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Partidele componente au arătat că planul va asigura un control al calității, protejând în același timp tinerii, și au convenit să analizeze efectele noilor prevederi după patru ani.


România face parte (inclusiv) din cele mai toante țări din UE în care încă se mai face închisoare pentru posesie de cannabis

LUMEA CIVILIZATĂ A LEGIFERAT TERMENUL DE „BURUIENI UȘOARE” ca sinonim juridic pentru CANNABIS – ceea ce e FIX AȘA – iar principalul motiv pentru care „iarba” a fost dezincriminată e tocmai STOPAREA TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI!

Potrivit Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT), în 7 din cele 27 de ţări ale UE (Suedia, Finlanda, Estonia, Franța, Ungaria, Grecia şi Cipru), consumul de canabis este incriminat, adică poate duce la încarcerare – chiar dacă în practică acest lucru se întâmplă puțin si treptat din ce in ce mai rar. În 5 state ale Uniunii (Portugalia, Spania, Luxemburg, Letonia şi Lituania), însă, nu există nicio prevedere pentru închisoare, dar faptul este în continuare considerat ilegal şi pedepsibil. În restul țărilor, consumul în sine nu este considerat un fapt pedepsit în niciun fel.
15 ţări UE nu prevăd sancțiuni pentru consumul de marijuana – deși există variabile semnificative, precum locul în care este utilizat (de exemplu, în fața unei secții de poliție), care în unele țări poate duce la impunerea unei pedepse.

Pe Mediafax poți citi toată această listă, actualizată până la momentul, cu spicuiri din legislație, inclusiv în țările din afara Europei. 

marijuana


Articol asociat cu mai multe articole asociate:

Dacă nici faptul că polițiștii s-au apucat de cultivat IARBĂ nu-i motiv s-o LEGALIZAȚI, apucați-vă serios de construit noi PUȘCĂRII!


 

Categorie: Opinii, Editorial
Etichete: cannabis, consumul de cannabis, LEGALIZATI MARIJUANA, lucian valeriu, marijuana, TREBUIE LEGALIZAT CANNABISUL ÎN ROMÂNIA?
Distribuie:
Articolul anterior
Andreea Cormier-Wacker, din Arad la New York. Primul panou publicitar digital al designerului arădean în Timesquare Manhattan
Articolul următor
Panourile solare monocristaline – Ce sunt și de ce să le alegi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

anton ilica

Ciocoii noi sunt tot cei vechi

NEVOIA ORDINII „CEA NOUĂ” ÎN MORALITATEA PUBLICĂ A TRECUT VREME de la estomparea discursului elevat. Retorica elegantă suferă de sfidare, iar sfidarea retoricii, după cum spune Eugen Simion, dovedește absența…
virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…