Kansas dă în judecată Pfizer pentru ,,declarații înșelătoare” cu privire la vaccinul Covid-19

2022 01 12t123654z 34796343 rc2oxr91ij3y rtrmadp 3 health coronavirus pfizer pneumonia 1
Distribuie:

Statul Kansas a intentat luni un proces împotriva companiei farmaceutice Pfizer, susținând că aceasta a făcut ,,afirmații înșelătoare” cu privire la eficacitatea vaccinului COVID-19 și la riscurile asociate cu injecția.

Procesul intentat de procurorul general al statului Kansas, Kris Kobach (R), la Tribunalul Districtual din comitatul Thomas, susține că Pfizer i-a indus în eroare pe locuitorii din Kansas cu privire la riscurile vaccinului COVID-19 al companiei atunci când a susținut că acesta este sigur și ar fi ascuns dovezi privind legătura vaccinului cu miocardita și problemele legate de sarcină.

,,Pfizer a făcut mai multe declarații înșelătoare pentru a păcăli publicul cu privire la vaccinul său într-un moment în care americanii aveau nevoie de adevăr”, a declarat într-un comunicat procurorul general al statului Kansas, republicanul Kris Kobach.

Procesul susține că, începând la scurt timp după lansarea vaccinului, la începutul anului 2021, Pfizer a ascuns dovezi că vaccinul era legat de complicații în timpul sarcinii, inclusiv avorturi spontane, precum și de inflamații în interiorul și în jurul inimii, cunoscute sub numele de miocardită și pericardită.

,,Declarațiile făcute de Pfizer cu privire la vaccinul său COVID-19 au fost corecte și bazate pe știință”, a declarat Pfizer într-un comunicat, adăugând că este de părere că procesul nu are niciun merit.

Compania farmaceutică este acuzată în continuare că a colaborat cu angajații din social media pentru a ,,cenzura discursul critic” legat de vaccinele COVID-19 și a încercat să evite supravegherea guvernamentală, a declarat luni biroul lui Kobach.

Pfizer, într-o declarație pentru ziarul american The Hill, a reiterat că acest caz nu are,,niciun merit” și intenționează să răspundă la proces ,,la momentul potrivit”.

,,Suntem mândri că am dezvoltat vaccinul COVID-19 în timp record în mijlocul unei pandemii globale și că am salvat nenumărate vieți. Declarațiile făcute de Pfizer cu privire la vaccinul său COVID-19 au fost corecte și bazate pe știință”, a declarat compania, adăugând ulterior: „Siguranța pacienților este prioritatea noastră numărul unu, motiv pentru care urmăm cu sârguință protocoale de siguranță și monitorizare”.

Acțiunea lui Kobach urmează plângerii procurorului general al Texasului, Ken Paxton, depusă în toamna anului trecut, care acuză în mod similar Pfizer de prezentarea eronată a eficienței vaccinului COVID-19.

Paxton a susținut că Pfizer a dat impresia că vaccinul său va pune capăt pandemiei COVID-19 și că afirmațiile companiei conform cărora vaccinul său ar fi eficient în proporție de 95 % au fost înșelătoare.


Sursa: The Hill, Reuters

 

Categorie: Externe
Etichete: covid, pandemie, Pfizer, sua, vaccin
Distribuie:
Articolul anterior
SUA dă în judecată Adobe pentru abonamente „înșelătoare”, prea greu de anulat
Articolul următor
Cu 95,62% de voturi, Partidul Republican din Arizona declară că injecțiile Covid-19 sunt arme biologice și tehnologice | Și un mic top al „medicilor” noștri locali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie