O delegație din orașul Jinhua din estul Chinei – vizită în Africa

conference 2
Distribuie:

În perioada 24 martie – 2 aprilie, o delegație din orașul Jinhua din provincia Zhejiang din estul Chinei a vizitat Tanzania, Rwanda și Africa de Sud.


Delegația din orașul Jinhua din estul Chinei a pornit într-o călătorie în Africa cu scopul de a consolida legăturile comerciale și culturale, după cum a raportat Biroul de Informații al orașului Jinhua. În timpul vizitei, aceștia s-au reîntâlnit cu fețe familiare și au creat noi legături, toate în căutarea înțelegerii reciproce, a colaborării și a dezvoltării prospere. Misiunea lor este de a scrie o nouă poveste în parteneriatele industriale ale orașului și de a îmbogăți interacțiunile comerciale și interpersonale cu Africa.

În cadrul Forumului de investiții China-Tanzania și al Conferinței de promovare a comerțului și investițiilor China (Jinhua)-Tanzania, care a avut loc la 27 martie, delegația din Jinhua, alături de peste 260 de reprezentanți ai întreprinderilor și instituțiilor locale, a încheiat numeroase pacte de colaborare care au vizat utilaje agricole, platforme comerciale de troc, achiziții unice de unelte hardware și alte sectoare. Aceste acorduri s-au ridicat la o valoare contractuală substanțială de 65 de milioane de dolari.

În ultima vreme, Jinhua s-a implicat activ în inițiativele de co-dezvoltare ale Inițiativei ,,Centura și Drumul”, promovând o cooperare economică profundă și angajamente comerciale cu națiunile africane. Orașul a cultivat relații comerciale cu fiecare țară și regiune africană, cu o prezență considerabilă de peste 30.000 de antreprenori din Jinhua care desfășoară afaceri în Africa de mulți ani. În plus, peste 10 000 de întreprinderi din Jinhua sunt implicate în comerțul transfrontalier cu Africa, facilitând astfel vizitarea de către aproape 50 000 de comercianți africani în Jinhua în scopul achizițiilor numai anul trecut.

Potrivit datelor vamale din Jinhua, din 2010 până în 2023, exporturile orașului către Africa au crescut de la 5,84 miliarde de yuani la 106,64 miliarde de yuani, marcând o creștere de 18 ori în 14 ani.

În anul precedent, schimburile comerciale cu Africa au depășit pentru prima dată 100 de miliarde de yuani, ajungând la 116,85 miliarde de yuani, reprezentând 30,8% din comerțul total al Zhejiang cu Africa și poziționând Jinhua ca jucător principal în acest domeniu printre orașele de nivel prefectură din China.

În continuarea angajamentului lor față de colaborarea internațională, Jinhua a încheiat acorduri cu Rwanda pentru a aprofunda cooperarea în domeniul educației profesionale, care au culminat cu ceremonia de deschidere pentru studenții internaționali din Musanze, Rwanda, la 28 martie. Zhang Yanping, vicepreședinte al Jinhua Polytechnic, a evidențiat integrarea a două standarde profesionale de predare în sistemul cadru de calificare în educație din Rwanda, o dovadă a parteneriatului fructuos dintre instituții.

Delegația Jinhua a vizitat, de asemenea, la 1 aprilie, Cape Town Grand Theatre din Africa de Sud, un teatru înfrățit cu Institutul de Cercetare a Artei Operei Zhejiang Wu. Legăturile dintre cele două teatre, stabilite în iulie anul trecut, au fost sărbătorite cu spectacole captivante care au captivat publicul și au fost aclamate pe scară largă.

Xu Peng, un înalt funcționar al biroului de cultură și turism din Zhejiang și vicepreședinte al Alianței Mondiale a Turismului, a subliniat rolul central al orașului Jinhua ca punct de legătură pentru schimburile culturale, turistice și artistice dintre China și Africa. Pe măsură ce cooperarea culturală și schimburile dintre China și Africa continuă să se aprofundeze, Xu prevede o proliferare a produselor turistice culturale care prezintă esența culturală a Zhejiang, promovând o mai mare sinergie în schimburile culturale, cooperarea și îmbogățirea reciprocă în viitor.


Sursa: Newswire

Categorie: Externe
Etichete: Africa, China, delegatie
Distribuie:
Articolul anterior
Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad
Articolul următor
Documentarul „Cazul inginerului Ursu“ – proiectat în prezența lui Andrei Ursu, la Cinematograful „Arta“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie