Puneți-o pe Gabriela Decuseară șefă la Adăpostul de pe „Bodrogului”… dacă autorităților locale „li se rupe” de soarta animalelor fără stăpân, D.S.V.S.A. le elimină orice șansă de a fi adoptate și până și ACTIVIȘTII DEDICAȚI S-AU SĂTURAT!

decuseara - gca
Distribuie:
Dacă până și Arpi Nistor s-a săturat!…

„Azi o cățelușă Husky a fost bătută crunt, cică ar fi omorât o găină.
Nu se știe dacă va scăpa cu viață.
Inițial m-am gândit să depun o plângere, dar apoi mi-am amintit că suntem Orașul Decuseară, în Arad fiind NORMAL să legi un cățel de un bolovan, pentru ca apoi să-l arunci în râul Mureș.
La fel cum e normal să răstignești o pisică, băgându-i un fier prin fund  scoțându-l prin gură… da, toate aste sunt NORMALITATE.
Nebuni suntem noi, cei 10-15- hai 20 persoane, cărora ni se întoarce stomacul când vedem/auzim așa ceva, dar, cum spuneam in rândurile de mai sus… obișnuiți-vă, căci asta este NORMALITATEA in Arad, deci nu am să depun nicio plângere.”

husky

Acesta este statusul pe care activistul civic probabil cel mai popular din spațiul public al acestui județ, Arpi Nistor, și l-a postat pe pagina de facebook marți, 5 iulie, revoltat… până la hotărârea părăsirii „câmpului de bătălie” a cauzei animalelor fără stăpân.
Acesta fiind un subiect exclusiv pentru cei pe care-i interesează situația animalelor fără stăpân din acest spațiu… la fel de blestemat și pentru oameni.

Pentru cine nu cunoaște războiului (nu, nu necesită ghilimele oribilul substantiv, pentru că aici chiar vobim despre suflete moarte!)

dintre Direcția Sanitar-Veterinară Arad și – practic – toate asociațiile private / ONG-urile  care se ocupă cu salvarea animalelor, recomandăm lecturarea acestui conflict absurd, încă în derulare, dintre una dintre cele mai mari societăți autorizate în gestionarea situațiilor prin care trec animalele fără stăpân, în speță PAWS UNITED

https://criticarad.ro/actualizare-2-revoltator-dsv-arad-face-tot-posibilul-sa-desfiinteze-singura-societate-autorizata-care-ar-putea-gestiona-situatia-fara-a-eutanasia-animalele-abandonate/

– iar celor ce cunosc datele problemei ca și pe-ale lor nu li va părea deloc exagerată continuarea pe care Arpi o etalează a doua zi:

Din ciclul „nimeni nu te f***, cum te pot f** Organele Statului.”

„Niște oameni lucrează noaptea, vopsesc țarcurile câinilor, pentru că: „E vopseaua sărită, așa nu vă putem autoriza!”
Vopseaua fiind sărită pe alocuri, căci în locația respectivă se spală folosind  furtunul cu presiune, se și dezinfectează cu tehnologii noi, la fel cum iarna se încălzesc halele cu tunuri de aer cald.
Dar e galben, în plm, cum să fie bine?
Asta in timp ce la Adăpostul Public totul e SUPER OK, pun și poze pentru comparație.
Da, ONG-ul luptă în justiție împotriva acestor abuzuri, dar până când se face dreptate…probabil ong-ul respectiv va fi pus cu totul pe butuci.
Problema este că la mijloc sunt prinși câteva sute de câini.
Câini de care DSV-ul își bate joc, câini care dacă joi sunt încărcați în dube pentru a merge la familiile adoptive, trebuie să aștepte…,,cam pe luni semnăm!”, deci o nimica de vreo 96 ore petrecute în cuști, închiși în microbuze.
Căci DA, Statul câștigă când câinele se înmulțește, când e capturat, eutanasiat și incinerat.
Astea sunt afacerile LEGALE.
Dacă ONG-ul salvează câinii și îi trimite afară, aia deja, din prisma DSV-ului, e TRAFIC de CÂINI.

Acum nu o să pun poze cu câinii uciși LEGAL, dar las 1-2 poze cu câinii „traficați”:

La rândul ei, Marinela Tudor – administratorul Paws United, a respectat până și ordinul DSVSA de a-și vopsi gardul din galben în ruginiu:

 

 

Nici statusul ei nu le va părea celor ce cunosc problema deloc exagerat, după această „umilință golănească”:

„Când ai ajuns bătaia de joc a autorităților, nu mai faci nimic altceva decât munca în zadar, pe banii tăi, cu oamenii tăi (care nu înțelegi cum mai rezistă), pe nervii tăi deja întinși la maxim, pentru că lor nu le-a plăcut cum arată vopseaua de pe țarcuri.
Dar, hei, țineți minte: cine râde la urmă, râde mai bine!
O jucăm și pe-asta! 😉#statulEproblema”
marinela tudor
În aceeași ordine de idei, să ne amintim de vizita din 8 iunie, 2022, făcută de reprezentanții Primăriei Municipiului Arad la GULAGUL ANIMALELOR DE PE BODROGULUI

(nici aici nu necesită ghilimele substantivul de origine sovietică)

caini bodrogului 1

când  – cităm din colegi, că noi exact la ora aia eram la Gurba, să asistăm la golirea unuia dintre lagărele doamnei Decuseară „viceprimarul s-a deplasat miercuri la Adăpostul public pentru câini din municipiul Arad. Împreună cu reprezentanții Direcţiei Sanitar-Veterinare și ai Gospodăririi Comunale, au analizat modalitățile de îmbunătățire a activității acestuia și a condițiilor în care sunt cazate animalele”

„În continuarea lucrărilor realizate anul trecut, anul acesta vom recompartimenta și amenaja boxele pentru asigurarea bunăstării animalelor. De asemenea, intenționăm să extindem capacitatea adăpostului prin construirea de boxe noi, investiție programată pentru anul viitor” – a transmis Lazăr Faur.

Adică a promis și făcut NIMIC!

Așa că Gabriela Decuseară la „Adăpostul” de câini de pe „Bodrogului” pare a fi o revoluție – dar probabil că e singura soluție!

În acest context, deci, în condițiile în care pe autorități le doare nici în pălărie de acest subiect, că până și Arpi Nistor își bagă picioarele de nici nu mai vine acasă din Bătania, DSVSA închide tot ce ar putea face bine animalelor fără stăpân și nu cotizează ca la „recuperatori”, că veterinarul Filon Crețiu pare a fi nu doar intangibil, ci și nemuritor, că pe Florin Mariș  te poți baza maxim dacă vrei să organizezi un chef de partid în Micălaca – efectiv, singura soluție ar fi ca peste „Adăpostul de câini de pe Bodrogului” să fie pusă șefă însăși doamna doctor (că-i stomatolog la bază, cică… odinioară avea și cabinet exact unde are acum adăpost ilegal de câini!) Gabriela Decuseară!

Gabriela Decuseară a rămas, cel puțin momentan, singură. Poliția Animalelor, D.S.V.S.A. și Asociatia „Paws United” au eliberat PUȘCĂRIA NEVINOVAȚILOR de la Gurba… care n-are niciun vinovat că există, deși e mereu acolo!

Pe asta, așa „dusă” cum e, nimeni n-o poate acuza că nu iubește câinii, că nu-și dorește cât mai mulți la un loc sau că nu vine la serviciu…
Am putea extinde – vorba lui Lazăr Faur – adăpostul de câini până la Măltăreț dacă nu chiar până la Pecica… și barem am avea cel mai populat lagăr de animale din U.E. cel puțin, condus de un Kapo care își și iubește victimele, nu doar le chinuie!…

Hai… dacă trebuie semnat undeva, semnăm și noi!…

Categorie: Reportaje
Etichete: arpi nistor, Direcția Sanitar-Veterinară Arad, gabriela decuseara, Marinela Tudor, S.C. Gospodărirea Comunală S.A. Arad, „Paws United”
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua cârtiței: 32 de pacienți confirmați cu virusul SARS CoV-2 – dintre care trei copii – sunt internați la această oră în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad!
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Incendiul din lanul de grâu, între localitățile Horia și Vladimirescu, a fost lichidat. Au ars aproximativ 30 de hectare de grâu și 50 de hectare de miriște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…