TRAUMA CÂINILOR ajunși în „Adăpostul public” și CONFORTUL MEDICILOR veterinari ai DSVSA Arad trebuie COMBINATE cumva: de-acum puteți să le scrieți și să-i sunați NOMINAL [TABEL]

lista medici veterinari arad
Distribuie:

Să ne spunem de la început opinia și să trasăm și soluția – ca să nu fim înțeleși greșit în demersul nostru: la cum stau lucrurile LA MODUL REAL în acest oraș-municipiu, Aradul ar trebui să aibă cel puțin 10 adăposturi de animale abandonate / ajunse pe străzi fără stăpân – nu unul singur… și-ăla PROST, LUGBRU, TICĂLOS și CORUPT respectiv cel de pe „Bodrogului”.

adapost caini arad

La fel, fiecare primărie de oraș și comună din județ ar avea posibilitatea și ar trebui să aibă obligația de a construi cel puțin unul!
Chiar și dacă privești această problemă din punct de vedere strict financiar și politic (pentru că toată lumea ar avea doar de câștigat și nimeni, nimic de pierdut).

Nu exisă niciun alt motiv că Primăriile nu construiesc Adăposturi la standarde civilizate, în afară de media dintre indolență, prostie și lipsa oricărei perspective:

spații are (e nevoie să indicăm noi, exact, locurile din Aradul ăsta, mai ales la periferii, suprafețe imense, de ani de zile pline de bălării, unde s-ar putea amenaja… ieri… oricâte?!), interesul populației pentru acest subiect e copleșitor… dă pe-afară… indiferent că iubești sau urăști câinii vagabonzi… că ești activist sau pasivist, iar de bani nu se pune vorba – se poate face rost ușor de un buget pentru asta: dacă activiștii solitari, oameni fără forță financiară, materială, politică… oameni pur și simplu, sunt în stare să construiască, ei între ei… puțini, atunci căcații ăia cu serviete și salarii babane, cu case și terenuri nenumărate, cu influență politică, conducători de primării, consilii județene, partide cu mii de sclavi, nu pot?!
Nu pot pe naiba: nu vor!…
Și nu vor pentru că sunt parte a aceleiași combinații corupte.

Activiștii solitari pot… dar sunt desființați, bruiați, boicotați, raportați, hăituiți precum animalele pe care le salvează!

Pe pagina de Facebook „Adapostul public Arad” (care nu este una oficială) sunt postate, periodic și destul de des, fotografii dur-emoționante (în special) cu câini aflați în notoriul „Lagăr de pe Bodrogului”. Când nu postează acolo, administratorii paginii umplu feed-urile de îndemnuri la salvare, adopție, sterilizare, ajutor material sau barem poetic (un share… ceva).
Sonia Ramona este una dintre persoanele care pun punctul pe i-ul care trebuie:

„S-au cerut de la primărie boluri pentru vase de apă… ținând cont ca sunt peste 200 de câini…. primăria a alocat doar 10… hai 15.
S-au cerut vase de un metru jumate lungime pentru bobite… nu s-a alocat nimic, întreb și eu banii pentru capturarea lor unde merg… banii din adopțiile făcute la distanță de iubitorii de animale unde sunt?
De ce nu tratează câinii bolnavii?… Că ei intră pe picioare și ies în sac negru.😓
Rușine DSVSA… săptămânal sunteți acolo, aproape… de ce nu mergeți pe rânduri… de ce nu intrați în blocul operator să simțiți cum miroase moartea acolo…?”

La fel, cunoscuta, sărăcuța Pollo Lili  (doar din punct de vedere material – la capitolul umanitate creștină dându-ne clasă tuturor) postează „ca mitraliera” imagini făcute de ea însăși… la locul acțiunii… imagini de-ți găuresc sufletul (dacă ești cât-de-cât om).

Azi-noapte, la două:

…și ea își ia „hate” de la trolleri de profesie că cică „vinde câini”.
Bine că G.C.A. nu vinde nimic!…

Căci pe pagina oficială a Gospodăririi Comunale Arad – secțiunea CÂINI e curățenie-bec…

nu intră nici naiba… ce motiv ar avea cineva să intre pe o pagină (nesecurizată!) în care i se prezintă situația câinilor fără adăpost din Arad în cel mai lemnos, lung, plictisitor limbaj posibil – bașca MINCINOS?!

gca arad

și mai e postat un clip video, care se dorește a fi mobilizator:

…dar nu e nici măcar vizualizat.

„Cică în calitate de simpli cetățeni, NU putem cere control!”

Arpi Nistor (care pentru cunoscătorii temei acestui articol nu mai are nevoie de nicio prezentare) a bulversat ieri facebookul cu o postare țintită înspre DSVSA Arad despre condițiile în care sunt ținuți câinii de pe „Bodrogului”:

…și s-a lăsat cu share-uri și înjurături.

A revenit una mai dură și mai aplicată pe problemă:

„Cică in calitate de simpli cetățeni, NU putem cere control.

Deci dacă dorim să schimbăm ceva,  trebuie să ne rugăm de ,,cetățenii complicați”

CE DRĂGUȚ❗
Revin cu situația din Adăpostul Public Arad.
Dacă doriți să opriți ceea ce se petrece acolo, trebuie să vă implicați, chiar și numai din spatele tastaturii.
Trebuie să trimiteți sesizări, trebuie să cereți răspunsuri, căci nu pot ascunde la nesfârșit gunoiul sub preș.
Momentan se fac capturări masiv, de prin tot județul, respectiv se eutanasiază la greu, căci adoptatori nu prea se găsesc.
Și e de înțeles că nu îți vine să adopți, ca apoi să alergi la veterinar pentru a te ușura de 1000-2000 lei, încercând să salvezi ,,câinele sănătos ” pe care l-ai adoptat.
Imaginați-vă cum e să adopți un cățel pentru a-i face  o surpriză fetiței tale, iar apoi, în 3-4 zile să vezi cum moare de parvoviroză, fără a putea fi ajutat.
Și astea sunt cazuri reale, nu doar imaginare.
Am fost întrebat de ce nu fac nimic.
Păi ia haideți să facem împreună, să le umplem de sesizări căsuța poștală, să cerem controale, să cerem ca și în Adapostul Public Arad să fie respectate condițiile minime de igienă, să nu mai hrănească câinii printre resturile de fecale& urină.
Las aici adresa de email, respectiv datele de contact ale medicilor veterinari oficiali cu atribuții de certificare a statusului de sănătate a animalelor.
Sunt curios câți dintre voi veți trimite sesizări.
Adresa: [email protected]

Lista cu medicii veterinari care au atribuții de control oficial din cadrul DSVSA Arad

dsvsa

 

E bine, în primul rând să-i mulțumim lui Arpi pentru listă și apoi să ne reamintim, pe de-o parte, de cazul DECUSEARĂ

– care pare (de departe!) cazul cel mai evident de corupție și incompetență a tuturor organelor statului privitor la soarta câinilor fără stăpân

Puneți-o pe Gabriela Decuseară șefă la Adăpostul de pe „Bodrogului”… dacă autorităților locale „li se rupe” de soarta animalelor fără stăpân, D.S.V.S.A. le elimină orice șansă de a fi adoptate și până și ACTIVIȘTII DEDICAȚI S-AU SĂTURAT!

și, mai ales, de cel al Societății PAWS-UNITED

– care revelează DE CE NU SUNT ORGANELE STATULUI INTERESATE CA ÎNGRIJIREA ȘI ADOPȚIA ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN SĂ SE FACĂ DE CĂTRE SOCIETĂȚI PRIVATE COMPETENTE?

https://criticarad.ro/actualizare-2-revoltator-dsv-arad-face-tot-posibilul-sa-desfiinteze-singura-societate-autorizata-care-ar-putea-gestiona-situatia-fara-a-eutanasia-animalele-abandonate/

 

……………………………………………………………………
Articole asociate:

Colegiul Medicilor Veterinari/DSV l-a spălat pe Filon Crețiu de la Adăpostul Public Arad și acum e ca nou: poate chinui câinii în continuare

„Adăpostul de câini” al Gospodăririi Comunale S.A. este, în fapt, un LAGĂR AL MORȚII! MII de animale au fost EUTANASIATE din ordinul „Kapo”-ului Ciul Tiberiu, sub tutela „Führer”-ului Falcă Gheorghe (I)

 

Categorie: Culise
Etichete: Adăpostul public Arad, Adapostul public de animale Arad, DSVSA Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Claudia Iuga este și imaginea „Alumni U.V.V.G. Arad”
Articolul următor
În nici 3 ore, în municipiu, polițiștii rutieri au aplicat 239 de sancțiuni contravenționale
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

liceul german 1

CORUPȚII care ne conduc ascund o VINĂ COLECTIVĂ: INFECTAREA ÎN MASĂ a copiilor de Liceul German a fost comisă de niște imbecili care au folosit un BIOCID NEAUTORIZAT SANITAR! „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 este INTERZIS din mai, 2019” – conform unui raport ȚINUT SECRET până acum

În opinia leprelor care conduc acest județ și oraș (cu școli, contracte și șobolani cu tot) vizavi de INFECȚIILE ÎN MASĂ produse la Liceul German, „presa exagerează, părinții sunt manipulați și…