UCIDEREA ÎN MASĂ A CĂPRIOARELOR CONTINUĂ! Zeci de animale au fost găsite moarte pe câmpia dintre Dorobanți și Caporal Alexa. Există suspiciuni motivate privind săvârșirea de fapte de corupție între fermieri și polițiștii de la „Arme”

caprioare scaled
Distribuie:

Căprioarele pe care destinul le-a condamnat să se aciueze în zona Curtici – Dorobanți – Sântana trăiesc cel mai inuman holocaust, coșmarul lor începând… imediat după dezvoltarea „imperiilor agricole” pe care marii exploatatori de pământuri le cultivă cu cereale, fiind deranjați că animalele le distrug recolta încă de la faza de încolțire.
Prima suspiciune cade pe aceștia, iar lumea exact știe cine sunt – noi ne abținem până la momentul la care vor fi deschise dosare penale împotriva lor… căci, de data asta, se pare că „li s-a înfundat”.


Sursele noastre confirmă că, până acum s-au găsit peste 30 de căprioare otrăvite intenționat pe arealul dintre satele Dorobanți și Caporal Alexa, evidența unei mâini criminale sărind în ochi. Fapta s-a petrecut, cel mai probabil, în noaptea de vineri, 9 spre 10 februarie – dar căutarea cadavrelor nu s-a încheiat, iar cei care cunosc bine terenul estimează că ar fi vorba despre peste 100 de căprioare ucise.
Otrava folosită este RATICIDBrody Pasta, o momeală pentru rozătoare bazată pe o substanță activă anticoagulantă brodifacoum, eficientă împotriva șoarecilor de casă, șobolanilor de canal și șobolanilor negri, chiar dupa prima ingerare.

Fotografiile care ne-au fost trimise sunt radical de elocvente:

Circulă multe informații colaterale acestui măcel, iar oamenii legii – alții decât cei cumpărați de latifundiari – discută despre fapte asociate corupției, ce vizează legături între lucrătorii de poliție de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Arad și fermieri „intangibili” din punct de vedere al aplicării legii… cel puțin până acum.


Vom reveni îndată de oribilul teren al morții căprioarelor va fi cercetat pe de-a-ntregul și conexiunile vor fi fost făcute.


[ACTUALIZARE] (ora 21.10): IPJ Arad a tranmis printr-un comunicat faptul că au fost ridicate cadavrele căprioarelor  în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Au mai fost ridicate, în vederea expertizării, mai multe probe cu semințele găsite în apropiere. În cauză a fost întocmit un dosar penal

„La data de 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați despre faptul că, pe un fond de vânătoare de pe raza localității Caporal Alexa, au fost găsite mai multe cadavre de animale sălbatice.

În urma cercetării locului faptei, au fost găsite 20 de cadavre de animale sălbatice, specia căprior. Totodată, în zona respectivă au fost găsite mai multe parcele de teren agricol, cultivate semințe, posibil grâu tratat cu substanțe pentru combaterea rozătoarelor.

Cadavrele au fost ridicate în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Au mai fost ridicate, în vederea expertizării, mai multe probe cu semințele găsite în apropiere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, urmând ca, în funcție de rezultatul expertizelor, cercetările să fie extinse și cu privire la alte fapte.” – a informat IPJ Arad.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Știri
Etichete: caporal alexa, caprioare ucise, Dorobanți, raticid
Distribuie:
Articolul anterior
ISTORIA E O CURVĂ IAR POLITICA, LUPANARUL EI (VIII). Despre interviul cu PUTIN (1)
Articolul următor
Razia de sâmbătă a polițiștilor rutieri s-a soldat cu 352 participanți la trafic amendați, 5 dosare penale, 17 permise reținute și 11 certificate de înmatriculare retrase

3 comentarii. Leave new

  • Apreciez ca aveți curaj cel puțin pe jumătate… Oricum sunteți cam singurii. Poate trebuia dat pe ale cui terenuri s-au găsit..? Proprietarii…. Sa vezi surprize!

    Răspunde
  • Angajați domnului Dimitrie Musca marele fermier din zonă sunt trimiși sa arunce plicuri cu otravă aproape zilnic…..

    Răspunde
  • Întrebați-l pe Muscă Dimitrie câți angajați de la CAI Curitici și CAI Olari au împrăștiat aceste pliculețe albastre? Noaptea îi trimite cu mașinile să le adune de pe terenurile lui.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie