Dezvăluirile unui UTIST din generația `70 despre nașterea corupției din fotbalul arădean – mult mai dure și mai exacte decât ale oricărui inamic al MAFIEI FALCĂ-MESZAR! [Episodul 3]

meszar - falcă - bannere
Distribuie:

Ce fel de președinte de club este Șoany Meszar? Mai există vreun asemenea exponent cu putere deplină asupra unei echipe de tradiție, cu atâția fani dedicați, care evoluează în ligile superioare ale campionatelor din țările lor, undeva în Europa? Mai cunoașteți un asemenea gen de „dictator aflat în prelungirea altui dictator” care, fără să aducă niciun ban de acasă, din propriile sale afaceri, câștigă milioane fără să-și pună semnătura pe aproape niciun act și a cărui influență este totală?… Care împarte profitul unei societăți ce funcționează DIN INERȚIE de 77 de ani încoace exclusiv cu „oamenii de paie” de care se-nconjoară, aleși atent după multe „studii de caz” vreme îndelungată după criterii care țin de orice altceva afară de cunoștințele fotbalistice, cinste, corectitudine sau profesionalism?
Sistemul acesta de conducere a unei grupări îl găsim doar în MAFII – în TOATE MAFIILE  -, mai ales în mafiile politice, de unde și miile de bannere de care e împânzit Aradul, toate ecranele device-urilor, cu  MAFIA FOTBALULUI ARĂDEAN… arădenii știu să taxinomizeze asemenea fenomene și nu există suporter sau măcar spectator detașat să nu știe să definească exact ce înseamnă.

mafia fotbalului aradean

MESZAR a ajuns, la ora la care discutăm, acolo unde își dorește să ajungă orice CAP MAFIOT:

fiecare fotbalist care îmbracă tricoul alb-roșu, fiecare atingere de balon a acestuia, orice copil de la 7 ani în sus care se înscrie la „academia” sa, fiecare suporter care-și cumpără o șapcă sau o insignă cu UTA de la magazinul clubului, orice telespectator care nu se dezlipește de ecran în timpul unui meci al clubului iubit și citește fiecare virgulă a oricărei știri care apare în spațiul public, cotizează, volens-nolens, la pușculița lui Alexandru Meszar.
Dacă ar exista un contor live, ca și cele ale taximetriștilor, care să arate exact cât îi intră, în fiecare secundă, lui Meszar și familiei sale în portofel, de 20 de ani încoace, ar fi pus în fața unui spectacol financiar.
…și poate că dacă s-ar inventa un astfel de contor care să fie disponibil oricărui om capabil să dea un click, ar interveni și „Organele de cercetare penală abilitate” și ar face curățenie în locul care AR TREBUI SĂ FIE CEL MAI CURAT LOC DIN ARAD!
Până ce nu se inventează un asemenea aparat… mai luăm o pauză de vreo 20 de ani „Organele de cercetare penală abilitate” nu intervin din motivele-poncif că 1. LE E FRICĂ DE MAFIA LUI FALCĂ, 2. AU MÂNCAT/MĂNÂNCĂ ȘI EI DE ACOLO sau/și 3. URĂSC UTA ȘI LE PLACE SĂ O VADĂ SUFERIND.

Care are o altă variantă, să facă bine să iasă cu ea pe piață cât mai repede și să ne demonstreze că noi suntem cârcotași, nesimțiți, plătiți, șantajiști sau hateri înnăscuți!…

că văd că deocamdată tac toți cei acuzați de fapte EXTREM DE GRAVE – care, în mod normal, ar impune cel puțin un drept la replică / dezmințire, dacă nu un proces pentru „defăimare” – adoptă metoda kompromat coroborată cu proverbul chinezesc „când unui imbecil îi arăți luna cu degetul, acesta se va uita la deget”.

Lasă… bine că nu suntem singurii care văd lucrurile și fără contor. La fel ca noi gândesc încă cel puțin vreo 20.000 de arădeni iubitori de UTA (și, aveți grijă – aceștia TOȚI VOTEAZĂ!), expun în spațiul public corupția de la UTA cu afirmații și concluzii chiar mai dure decât ale noastre… e plin internetul…toate străzile din Arad sunt ștampilate cu acest superb banner:
luchian

 

Dacă episodul I al acestei investigații de presă a avut ca miez declarațiile unui copil care a trecut vreme de 10 ani prin iadul creat de acest grup infracțional mizerabil

UTA sub MAFIA Falcă-Meszar. De ce vor arădenii să scape de acest flagel, care sunt afacerile murdare ce cangrenează clubul și de ce merită credit total proiectul asumat de grupul de INVESTITORI constituit în jurul lui Simion Apreutese (II)

iar cel de-al doilea s-a axat pe feedback-uri de la alți copii, care au relatat fapte asemănătoare, cu nume asumate și cu intenția de a se constitui ca părți vătămate într-un dosar pentru rele tratamente aplicate minorilor,

De ce nu avem o ECHIPĂ MARE compusă din ARĂDENI și de ce nu vrea Meszar să lase UTA să evolueze? Din cauză că fotbaliștii sunt TERORIZAȚI și BĂTUȚI de mici, a șpăgilor constând în mașini, purcei, lemne, ceasuri și sex, iar interesele celor care „păpușează” clubul sunt exclusiv POLITICO-FINANCIARE! [Episodul 2]

acesta va avea ca „schelet narativ” relatările unui senior care a evoluat în echipa mare a generației  `70-80, îi cunoaște pe toți de când erau mici și e amic cu toți cei rămași în viață, a stat o viață în preajma lor, a asistat la toate momentele importante din viața UTA-ei în ultimii 50 de ani, îi urăște cum nici măcar noi nu-i disprețuim și cea mai mare dorință a sa, de amurgul unei vieți ratate mai ales din cauza lor, e să vadă UTA ELIBERATĂ DE MAFIA FALCĂ-MESZAR.

Mai mult: tot ce ne-a povestit nouă e dispus să povestească oricui, în fața oricărei instanțe de judecată – și abia așteaptă să fie chemat să facă asta!

„Eu am jucat fotbal până la 37 de ani și după aceea am antrenat la CFR Arad, la „Constructorul”, ani de zile în divizia C, după ce la 18 ani am debutat la UTA, pe vremea lui Coco Dumitrescu (nu dăm public ce spune despre defunctul președinte al UTA-ei… că omu-i mort demult); am debutat la Craiova – o repriză și atât.”
Ce era Meszar pe atunci? – întreb ca să-l aduc mai aproape de contemporaneitate. „Meszar nu era ieșit pe lume… cred… vorbim despre anul 1972.”
Cum v-ați trezit cu el pe cap?

Păcurar – parte din „pachetul Meszar” încă de pe când UTA era 90% în groapă – fura de la fiecare copil care pleca în turneu o jumătate din bani
„Să-mi amintesc exact: în 2007, mi-am adus copilul la fotbal. În acea perioadă făceam taximetrie. Eram prieten cu tata lui Păcurar din copilărie… a stat pe stradă cu mine. Într-o zi, l-am dus cu taxi, pe fiu-so… ăsta mă știa și m-a abordat direct cu „aveți un copil foarte talentat. Nu-l duceți la mine?”

„Măi, știu eu, UTA e UTA (deși atunci era perioada în care a decăzut) – m-am tot gândit, iar vreme de o lună Păcurar m-o tot bătut la cap. 
L-am adus, până la urmă, la UTA, dar i-am spus clar: măi, eu știu cum stă treaba aici și eu vreau ca acest copil să câștige bani – nu să dea! Se plăteau, pe atunci, niște bani fantastic de mulți ca să-ți joace copilul. Vă spun numai din spicuiri: la un turneu, în Anglia, unde plecau câte 40 de oameni, se plăteau 800 de euro… au fost părinți care au luat credit bancar… Mai cereau câte 60 de euro cu trei zile înainte de turneu ca să nu mai poți da înapoi… La banii ăștia, îi cazau tot tipul în cămine de nefamiliști insalubre și mâncau fast-food-uri. Până la urmă am aflat că un astfel de turneu costa maxim 400 – restul și-i băgau ei în buzunar.
Apoi, în fiecare iarnă pretindea sume pentru ca pruncul să joace… eu și cu încă un părinte suntem singurii care nu cotizau – pentru că i-am spus de la început asta: bă, eu nu dau bani pentru ca pruncul să joace! Dacă-i bun e bun, dacă nu, lasă-ne-n pace! Celălalt copil care n-a cotizat
(nu-i dăm numele pentru că nu i-am cerut acordul și, la fel, nu vrem să ne expunem sursele la presiunile mafiei Falcă-Meszar!) a ratat, din cauza lor, niște șanse uriașe care i s-au ivit în carieră și care puteau face din el un mare fotbalist… a stat 3 ani la un club de prestigiu din Anglia. Păcurar și cu Meszar le țineau spatele lui Vasi și lui Man. A venit ceva trupă de scouteri din Italia, și i-a chemat pe toți din generația `97 la antrenament. Meszar și Păcurar voiau neapărat să-i dea pe Vasi și pe Man. Scouterii, însă, au indicat alte nume… atunci le-a picat combinația… în fine…”

„Știți cum a ajuns Păcurar la lemne?”

– apropo de faza din articolul despre Păcurar din cadrul acestei investigații jurnalistice

Așa cum zdreanța lui Falcă este Meszar – PĂCURAR este tomberonul mizeriilor lor: antrenorul-marionetă care FURĂ DE LA COPIII de la UTA / Atletico tot ce-i de furat și despre care nu vei auzi niciun cuvânt de bine de la niciun arădean! [1]

în care arătam cum ia nemernicul ăsta șpagă constând în „bani, ceasuri, **zdă, lemne”… și mai imaginativ chiar decât ne-am putea noi imagina.

„Era atunci la Atletico… mă cheamă Păcurar și-mi zice «Nea` Mircea, ce părere ai de Aldan și de Irina, de la UTA?» Măi, zic, Aldan e un fundaș bun, are perspectivă, în schimb Irina, zic, cunoscând ce-l interesează de fapt… tată-so-i pădurar… ceva șef, și-s bani mulți! Și i-a luat pe amândoi. L-o belit pe ăla de lemne și de bani ani de zile!”
„La generația `97 veneau la antrenamente cu copiii mai mult tații, iar la generația `98, mamele. PITICUL PORNO – așa-i ziceam, pe cuvântul meu!…
Cu taică-său, cum v-am spus, am fost prieten bun, vreme de 50 de ani, și în ultimii ani, înainte de a muri, el i-a bătut și pe taică-so, și pe maică-sa, le-o smuls aurul de la gât și mâini… exact ca un jaf o fost. I-o bătut și n-o mai vorbit 4 ani cu el. Eu m-am rugat de taică-so, pe care-l vedeam tot mai amărât, să-l ierte pe unicul său prunc și să se împace. După 4 ani s-au împăcat, iar Cristi Păcurar a reușit să ne despartă…. pe mine și pe taică-su.”

„Am fost în fiecare zi la club în toți acei ani… când spun ceva, știu despre ce vorbesc. Uite, acolo, pe scaunul pe care stați dumneavoastră, au stat o mulțime de valori care plângeau de ce le făceau căcatul de Meszar și oamenii lui. Când au luat 400.000 de Euro pe Man, Păcurar a luat 40.000, iar nea Feri Tisza – fără de care niciun jucător de la Atletico, UTA și alte cluburi arădene nu s-ar fi dezvoltat la valoarea sa reală – a luat 400! Au dat țepe peste țepe și celor mai apropiați colaboratori, care practic le-au făcut posibile tranzacțiile despre care vorbim.”

„Nu vă interesează evaziunile fiscale ale ăstora?”

„De exemplu Meszar, pentru fiecare junior împrumutat, ia 500 de lei – și calculați: sunt 5 echipe de Divizia C, care au cel puțin 6 jucători fiecare împrumutați de la UTA; plus pentru vânzare – că pe fiecare-l vinde, când pleacă, cu de la 1.000 de Euro în sus. Banii se dau pe sistemul: merge cumpărătorul la sediul clubului, unde-l găsește pe Voinea, iar Voinea-i spune pune banii ăia acolo sus, să nu mă *ută șefu`. Fără niciun fel de chitanță. Asta vreme de ani și ani de zile. Banii ăștia ar trebui să fie ai clubului – nu banii lui… banii ăia ar trebui investiți în bazele sportive… am văzut că s-a scris despre cum arată acum baza Atletico – dezastru!… club care a început, să nu uităm, cu nea Feri Tisza cărând pământ cu roaba și cu *ulă ăsta făcând combinații cu copiii… care după Meszar a luat tot! A vândut `97-le aproape tot.
Până să nu-i dea lui Păcurar o mașină cadou tata lui Man, Denis juca rezervă, în Divizia B. După aceea a început băiatul să joace bine, să se lipească la goluri… calități pe care i le știm. Prin intermediul lui Eusebiu Pistru și Meme Stoica a ajuns la Steaua… iar Meszar l-a făcut inclusiv pe Gigi Becali de bani. Norocul lui Denis a fost că taică-so s-a mutat cu el la București… tata lui Denis e un bărbat puternic și motivat.”

„Gândiți-vă că pe vremea mea, ca junior la UTA (anii `70) câștigam dublu cât salariile părinților mei la un loc”

Ca să înțeleagă și tinerii de acum cum ar fi dac-ar fi la fel de dictatorial, dar fără hoție, iată cum era… în „perioada dictaturii comuniste”: „Primeam 4000 de lei – 2000 de lei salariu și 2000 supraalimentația – plus prime de joc, începând de la 3000 de lei la 5000 – depinde cu cine jucai și pe cine băteai. Erau perioade când câștigam 25.000 de lei pe lună. Sigur – asemenea bani, cu gloria la pachet venită la o vârstă atât de fragedă, era periculos: toată noaptea umblam la Night-ul de la Astoria, cu femei, băutură… așa ne-am făcut mulți praf… în loc să jucăm 10 ani în Divizia A, jucam 1 și trăiam cât în 10 – dar măcar nu ne fura nimeni. Eram după aceea angajați la câte o întreprindere de stat, de unde primeam salariu fără să ne pună nimeni la lucru – era suficient că reprezentam fabrica într-o competiție fie și de Divizia C.”

I se „datorează” lui Păcurar plecarea atâtor fotbaliști de la UTA? – întreb – și-n ce procent?!

„100%! 100% el e de vină! Știți cu e? El e mâna cu care fura Meszar. Să vă spun: în momentul în care se dădea echipamentul la echipă – normal, prin firma de casă a lui Meszar, SALLER – 50 de euro un echipament, pe care ai noștri plăteau 100 de euro. Meszar n-ar fi putut fura dacă nu era Păcurar – așa cum nu putea fura Meszar dacă nu era Falcă… o mizerie pe care când îl văd la televizor îmi vine să sparg televizorul… oricum, dumneavoastră ați făcut un lucru foarte bun când ați început seria dezvăluirilor despre aceste gunoaie…
El acum nu vrea să vândă UTA investitorilor pentru că nu ar mai putea face toate aceste mizerii… asta e sigura explicație exactă.”

„Voi ați vorbit despre sumele pe care și le bagă ăștia-n buzunar ca despre niște resturi. Să știți că nu-s resturi! Au vândut jucători din generația 97-98… Man, Petre… din ăștia, cu 2 milioane de euro: să știți că un milion a fost al lui! Și-o făcut din banii ăștia două case pe Minervei și și-o luat o vilă în Ungaria, și-o luat un Q8 care costă 150.000 de euro – știți cum o zis: «CA SĂ-I `UT ÎN GURĂ PE TOȚI!» – așa o zis…

Iar ceea ce ați citit mai sus cuprinde doar 28 de minute dintr-o conversație înregistrată de 58 de minute… restul lăsându-l la exploatat pentru data viitoare din cauza lungimii, deja prea solicitante pentru majoritatea dintre noi.

***
Dar  dacă tot am vorbit de ORGANE… observați, vă rugăm, de mai multe ori decât vă poate suporta greața, părerea acestei lepre despre ORGANE și atitudinea organului ce-l păpușează:

meszar cu mana

(Fotografia este virală pe facebook și a fost făcută sâmbătă, 13 august, în timpul partidei UTA – Petrolul constând  în etapa a V-a a Superligii României, transmisă de televiziunile naționale… de la care, de asemenea, ăștia iau bani).

 

Categorie: Investigații
Etichete: Alexandru Meszar, Gheorghe Falca, mafia fotbalului aradean, UTA Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Raportare săptămânală de activitate în cadrul DSP Arad (08-14 august 2022)
Articolul următor
Zilele Aradului 2022. Conferința științifică națională „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial“
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie