Echipa lui Trump acuză filmul „The Apprentice” ca fiind „fals”, iar regizorul se oferă să i-l proiecteze

the apprentice 871194
Distribuie:

Campania de realegere a lui Donald Trump a calificat „The Apprentice”, un film despre fostul președinte american în anii 1980, drept „pură ficțiune” și a promis acțiuni în justiție după premiera acestuia la Festivalul de Film de la Cannes. Însă regizorul Ali Abbasi se oferă să proiecteze filmul în privat pentru Trump.


După premiera de luni de la Cannes, Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, a declarat într-un comunicat că echipa lui Trump va intenta un proces „pentru a răspunde afirmațiilor vădit false ale acestor pretinși cineaști”.

„Acest gunoi este pură ficțiune care senzaționalizează minciuni care au fost demascate de mult timp”, a spus Cheung.

„The Apprentice” îl are în rolul lui Trump pe Sebastian Stan. Relația centrală a filmului este cea dintre Trump și Roy Cohn (Jeremy Strong), avocatul apărării care a fost consilierul șef al lui Joseph McCarthy în timpul investigațiilor lui Joseph McCarthy din anii 1950 în Senat privind suspecții de comunism.

Întrebat despre declarația campaniei lui Trump de marți de la Cannes, Abbasi a declarat reporterilor: „Toată lumea vorbește despre faptul că a dat în judecată o mulțime de oameni – nu vorbesc însă despre rata de succes, știți?”.

Dar regizorul danez de origine iraniană a avut, de asemenea, un ton mai puțin combativ atunci când a discutat despre film la conferința de presă din cadrul festivalului. El s-a oferit să proiecteze „The Apprentice” pentru Trump și să discute despre el.


„The Apprentice”, care este etichetat ca fiind inspirat de evenimente reale, prezintă relațiile lui Trump cu Cohn ca pe un târg faustian care i-a ghidat ascensiunea ca om de afaceri și, mai târziu, ca politician. Trump al lui Stan este inițial un agent imobiliar mai naiv, transformat curând de educația lui Cohn.

Filmul conține în special o scenă care îl înfățișează pe Trump violându-și soția, Ivana Trump (interpretată de Maria Bakalova ). În depoziția de divorț a Ivanei Trump din 1990, aceasta a declarat că Trump a violat-o. Trump a negat acuzația.

După premieră, Abbasi s-a adresat publicului de la Cannes, spunând că „nu există o modalitate metaforică frumoasă de a aborda valul în creștere al fascismului”.


„Oamenii buni au tăcut prea mult timp”, a spus el. „Așa că eu cred că este timpul să facem filme relevante. Este timpul să facem din nou filme politice”.

Enumerând războaiele din Gaza, Ucraina și Sudan, Abbasi, al cărui film anterior „Holy Spider” prezintă un criminal în serie care ucide femei în Iran, a avertizat asupra problemelor care vor urma.

„În vremuri tulburi, există această tendință de a privi în interior, de a-ți îngropa capul adânc în nisip, de a privi în interior și de a spera la ce e mai bun – speranța că va fi bine, speranța că furtuna va dispărea”, a spus Abbasi. „Dar furtuna nu va dispărea. Furtuna se apropie. Vin cele mai rele vremuri”.


Sursa:Associated Press

 

 

 

 

Categorie: Externe
Etichete: cannes, The Apprentice, Trump
Distribuie:
Articolul anterior
Expoziție foto „Aradul și arădenii în anii Marelui Război. Acasă și pe front”
Articolul următor
Politicienii Indiei se folosesc de influenceri și AI pentru a câștiga voturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie