H&M urmează să vândă oficial haine second-hand la Londra

fast-fashion
Distribuie:

Începând din 5 octombrie, cunoscutul retailer H&M începe să scoată pe piață atât haine, cât și accesorii deja folosite. Se întâmplă în contextul în care marii retaleri sunt tot mai obligați de reglementările europene să ia măsuri pentru combaterea fenomentului de fast-fashion, scrie Reuters. 

Numai în Europa, industria textilă poluează cu 92 de milioane de tone de deșeuri anual și este estimat că există deja 1,4 milioane de microplasticuri în oceanele planetei, conform Economica.net.

În acest context, UE a votat în Parlamentul European vara aceasta o nouă strategie care descurajează industria de fast – fashion și își propune ca să-i oblige pe mai marii industriei să fabrice hainele din materiale mai durabile, care sunt mai ușor de reparat și de repurtat sau reciclat, conform Fashion Network.

Magazine Second Hand ale brandurilor mari

Magazine asemănătoare există și-n alte părți ale Europei. În Barcelona, există un astfel de magazin fizic, iar în Suedia sau Germania hainele și accesoriile second-hand de la marile branduri pot fi cumpărate online, scrie Reuters.  


Totuși, întrebarea rămâne. Ce ne facem cu sutele de tone de deșeuri venite din țările vestice care și-au făcut loc, ilegal, nu numai în România, dar și în restul Europei? 


 

Categorie: Externe
Etichete: fast fashion, H&M, haine, second-hand
Distribuie:
Articolul anterior
Fantoma unui fost Oraș Liber Regesc ajuns subdomeniu politic mafiot. „Revitalizarea Zonei Mărului și amenajarea ca zonă de agrement” e despre 5 milioane de euro sifonați, MOLOZ și pierderea luptei cu conștiința, spațiul și timpul
Articolul următor
Trioul italian „Il Volo” va susține trei concerte în România

1 comentariu. Leave new

  • Fabrici de reciclare sau de transformare a acestui tip de materie prima pentru alte întrebuințări decât cea inițiala

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie