În ATENȚIA D.S.P. Arad: Directoarea Laboratorului de cercetări a Spitalului din Milano, unde sunt analizate PROBELE în cazuri posibile de CORONAVIRUS: „Am transformat o infecție un pic mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală”!

maria gismondo
Distribuie:

 

De la Direcția de Sănătate Publică Arad nu a parvenit presei nicio statistică scrisă care să arate CÂȚI BOLNAVI DE GRIPĂ S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ARAD ÎN ULTIMELE 30 DE ZILE (de exemplu) – instituția condusă (cel mai prost din istorie, după umila noastră părere) de Constantin Cătană din 2015, vezi bine… nu-i curioasă să transmită acest tip de date publicului!  Asta deși nu credem că există arădean care să nu aibă în familie pe cineva, sau să treacă el însuși, printr-o gripă, viroză, bronșită etc. – boli virale cauzate în primul rând de climă și deloc în ultimul rând de mizeria din acest oraș, în care foșgăie șobolani și insecte purtătoare de infecții nosocomiale, directori incompetenți care ascund adevăruri periculoase și sclavi de-ai lor. Spitalul Județean Arad fiind CARTIERUL GENERAL al bolilor din acest județ… ce să zică și „dânsul”?… Dacă tace în privința infecțiilor intraspitaliceși care omoară oameni cu zile în „așezământul de lângă Kuki” , cum să vorbească atunci când e vorba de epidemii?!


Riscăm noi o statistică –
și așteptăm să ne contrazică, cu date și cifre exacte, domnul Cătană însuși: numai în municipiul Arad, la data la care discutăm, sunt peste 1000 de cazuri de gripă și afecțiuni asociate acesteia! Săptămâna trecută, clasele de elevi din mai multe școli arădene – aproape toate! – au avut prezența înjumătățită, absența a sute de copii din mediul urban fiind motivată de o boală din categoria gripei (mai mult sau mai puțin gravă – dar, oricum, provocatoare de febră, tuse, vărsături etc.). Farmaciile „au gemut” de clienți și nu cred că există vreun medic de familie care să nu confirme ce afirmăm noi aici.
Niciun COMUNICAT DE PRESĂ pe această temă de la DSP Arad… nicio problemă nu i s-a părut asta domnului Cătană!

Același Constantin Cătană care ieri a declarat că „Spitalul Judeţean nu este în carantină, doar accesul fiind restricţionat”, declara chiar în ziua în care mai mulți elevi de liceu urmau să ajungă la spital ca urmare a intoxicațiilor cu un deratizant expirat  că „Nu mai există niciun pericol la Liceul German”– comunicarea acestui director al unei instituții extrem de importante pentru (exact de aceeea se și numește așa!) SĂNĂTATEA PUBLICĂ cu CETĂȚEANUL fiind de-a dreptul absurdă – spre execrabilă!

Cum se face „dincolo” – unde vorbim despre profesioniști atât în meseria lor, cât și în COMUNICARE

Jurnalștii de limbă română din peninsulă care scriu la site-ul www.rotalianul.com explică limpede ce se întâmplă la acest moment, în Nordul Italiei:

„Nordul Italiei este cuprins de panică după ce s-au înregistrate două decese provocate de coronavirus, un bărbat din Veneto în vârstă de 78 de ani și o femeie din Lombardia de 77. În total, sunt peste 130 de persoane contaminate, scrie presa italiană. Localitatea Codogno, din provincia Lodi, a fost identificată ca prim focar în peninsulă şi a fost izolată de restul ţării. La fel încă 9 aşezări din Lombardia şi Veneto. În cele două regiuni trăiesc peste 8 mii de români, unii dintre ei chiar în Codogno.” 

„Am transformat o infecție un pic mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală”!

Directoarea Laboratorului de cercetări și analize din cadrul Spitalului Universitar Luigi Sacco din Milano, Maria Rita Gismondo (FOTO), a specificat într-o postare pe profilul personal de Facebook  că noul coronavirus nu este altceva decât o formă de gripă puțin mai gravă și că nu ar prezenta un pericol deosebit de important, așa cum este considerat în prezent: „Confundăm o gripă cu o pandemie globală”, a fost concluzia medicului italian.

Maria Rita Gismondo, director responsabil de Macrobiologie Clinică, Virologie și Diagnostic de Bioemergență la laboratorul Spitalului Sacco din Milano, acolo unde sunt analizate de zile întregi probe în cazuri posibile de coronavirus, scrie: „Laboratorul nostru a lucrat toată noaptea, vin probe încontinuu, e o adevărată nebunie ceea ce se întâmplă, am transformat o infecție un pic mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală. Nu este așa cum pare, uitați-vă la numere. Nebunia asta va face mult rău, mai ales din punct de vedere economic. Vă rog reduceți tonurile! Duminică senină!”

Într-o postare publicată sâmbătă seara tot pe pagina ei de Facebook, Maria Rita Gismondo a mărturisit că a avut o „zi foarte încărcată”:

„Presupusul (ulterior neconfirmat) pacient zero a sosit în Italia când zborurile directe încă nu erau întrerupte. În Italia s-a făcut într-adevăr totul pentru a evita intrarea virusului și trebuie să recunoaștem acest lucru. Acum a sosit, este adevărat, de ce panica asta? Mai degrabă uimire. Sunt multe lucruri pe care nu le pot explica. Prima reflecție. Pacientul zero a fost întotdeauna negativ în ce privește virusul dar și negativ pentru anticorpi. Dovadă irefutabilă că nu a fost niciodată infectat. Dacă nu este pacient zero, cum a infectat contactele sale? În Veneto au apărut cazuri pozitive. De la care contact? Ar fi o unică sursă la originea celor două focare? Sunt epuizată… Mă voi gândi mai bine mâine.”

La noi e fix invers!

***

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] Deși nu s-a înregistrat NICIUN CAZ DE CORONAVIRUS în Arad, în VĂMI intri doar după ce COMPLETEZI UN CHESTIONAR, accesul în Spitalul Județean este RESTRICȚIONAT, iar cursurile frecventate de studenții italieni s-au SUSPENDAT

 

Categorie: Știri
Etichete: Constantin Cătană, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Maria Rita Gismondo
Distribuie:
Articolul anterior
[ARĂDENI CE NU TREBUIE UITAȚI] Zoltan Lovas
Articolul următor
ANTIDRAGOBEȚI: CINCI idioți care și-au bătut mamele, nevestele și amantele s-au ales cu ORDINE DE PROTECȚIE doar în acest weekend și doar „pe raza județului Arad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie