OpenAI dezactivează vocea ChatGPT care sună ca Scarlett Johansson

1x 1
Distribuie:

OpenAI a anunțat că suspendă una dintre vocile sale folosite de inteligență artificială, după ce utilizatorii au subliniat asemănarea izbitoare cu vocea lui Scarlett Johansson.


Funcția „voice mode” a companiei, introdusă în 2023, permite utilizatorilor să interacționeze cu ChatGPT – un software generativ de inteligență artificială utilizat în mod curent – vorbindu-i. În plus, această caracteristică funcționează ca un instrument text-to-speech, oferind răspunsuri într-una dintre cele cinci opțiuni vocale diferite.

Deși OpenAI a precizat că vocea în cauză, numită Sky, nu este cea a lui Johansson, compania a decis să întrerupă utilizarea acesteia pentru a răspunde preocupărilor utilizatorilor cu privire la procesul de selecție și eșantionare a vocilor din ChatGPT.

Lucrăm pentru a pune pe pauză utilizarea lui Sky în timp ce le abordăm”, a declarat OpenAI pe X.

Într-o postare pe blog duminică, OpenAI a oferit mai multe detalii despre crearea diferitelor voci, subliniind că vocea Sky se bazează pe un actor care nu este Johansson.

,,Credem că vocile AI nu ar trebui să imite în mod deliberat vocea distinctivă a unei celebrități – vocea lui Sky nu este o imitație a lui Scarlett Johansson, ci aparține unei actrițe profesioniste diferite care își folosește propria voce naturală. Pentru a le proteja intimitatea, nu putem împărtăși numele talentelor noastre vocale„, a precizat compania în postare.

OpenAI a colaborat cu profesioniști în domeniul castingului și actori vocali, reducând în cele din urmă cele cinci voci dintr-o listă de 400 de opțiuni. Actorii sunt plătiți atât timp cât vocile lor sunt folosite în produsele ChatGPT, a precizat compania. Câștigătorii au fost selectați pe baza unei serii de criterii, inclusiv un sentiment de atemporalitate și cât de ușor de ascultat sunt vocile.

Luni, Johansson a declarat prin intermediul publicistului său că Sam Altman a contactat-o în septembrie anul trecut pentru a da voce sistemului, dar a spus că „a refuzat oferta”. Ea a spus că Altman a contactat-o din nou pe agentul ei cu două zile înainte ca demo-ul de voce să fie lansat „cerându-mi să mă răzgândesc”, dar vocea a fost lansată „înainte de a ne putea conecta”.

Când am auzit demo-ul lansat, am fost șocată, furioasă și neîncrezătoare că domnul Altman ar fi urmărit o voce care suna atât de ciudat de asemănător cu a mea încât cei mai apropiați prieteni ai mei și agențiile de știri nu au putut face diferența”, a declarat Johansson. „Domnul Altman chiar a insinuat că asemănarea a fost intenționată, scriind pe Twitter un singur cuvânt «ea» – o referire la filmul în care eu am dat vocea unui sistem de chat, Samantha, care formează o relație intimă cu un om.

Johansson a declarat că i-a pus pe avocați să îi contacteze pe Altman și OpenAI „cerându-le să detalieze procesul exact prin care au creat vocea Sky”. În urma acestor cereri, vocea a fost retrasă, a spus Johansson.

Unii utilizatori au deplâns decizia companiei de a dezactiva temporar „Sky”, numind-o „cea mai bună” sau vocea lor „preferată”. Rămâne neclar de ce, dacă vocea a fost preluată de la un actor plătit, compania a simțit că este necesar să o dea jos. OpenAI nu a precizat când va fi disponibilă din nou vocea


Sursa:CBS

 

Categorie: Externe
Etichete: ChatGPT, OpenAI, Scarlet Johanson
Distribuie:
Articolul anterior
Expoziția „Eroi la datorie: pompierii și comunitatea arădeană” din cadrul proiectului expozițional „Pompierii arădeni – istorie și identitate”
Articolul următor
Directorii de școală din Arad sunt așteptați să se înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, până pe 10 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie