S-a stins „Flacăra Roșie”… Ziaristul Romulus Dubăț a murit la 54 de ani

romulus dubat
Distribuie:
[ACTUALIZARE] 12 martie, 2024

Cei care vor să își ia un ultim rămas bun de la Romulus Dubăț o pot face la Casa Funerara ROSTYL (str. Cocorilor), azi și mâine. Stâlpul va fi la ora 19.00 iar înmormântarea la cimitirul „Pomenirea” din Arad, joi, la ora 13.00.

Ziaristul arădean Romulus Dubăț (54 de ani) s-a stins din viață în această seară, după ce, din luna octombrie a anului trecut, cu intermitențe și, din ianuarie, permanent, se afla internat la Spitalul Județean Arad într-o stare critică continuă. Suferea de o boală care l-a măcinat lent, dar nu i-a diminuat cu nimic nici umorul, nici simțul critic și nici bunătatea… stilul său inconfundabil de a fi „gazda tuturor”, chiar și pe patul de spital.


Ultima sa fotografie, făcută cu / de prietenul nostru Eli Pintea joi, 7 martie, în salonul de spital, este despre cum era Romică, îndiferent în ce postură îl găseai:


Romică a fost un om dotat cu o inteligență nativă și un ziarist născut special pentru această profesie despre care știa absolut tot și pe care a practicat-o, practic, toată viața. A consiliat oameni cu funcții înalte și a ajutat o mulțime greu de numărat de „anonimi”. A fost un om bun, apreciat de toată lumea, având darul concilierii… capacitatea de a împăca dușmani altfel ireconciliabili.


Tristan Mihuța, fostul nostru director… inclusiv de conștiințe:

„De ce, Romi, de ce?
Liniștea serii mi-a fost făcută țăndări de vestea că Romulus Dubăț ne-a părăsit. Sau, mai bine spus, ne-a fost răpit, pentru ca el nu ar fi plecat de bună voie dintre noi. Iubea prea mult viața, ca să ne facă așa ceva, iubea enorm familia, de care era atât de mândru. Cu Romi am trăit multe momente din viată. Mi a fost alături când am lansat ziarul Observatorul arădean. Apoi, îmi amintesc cum, într-un weekend, în zi de vară, la Săvârșin am pregătit apariția suplimentului Ochiul și timpanul. Când am revenit la Adevărul, l- am luat cu mine și am inaugurat departamentul Social-anchete. Era un ziarist cu har, onest, pasionat, era o sursă permanentă de informații – știa ca nimeni altul să le culeagă. Dar peste toate era acel prieten rar care nu trădează niciodată. Ultima oară ne-am întâlnit in toamnă, la el acasă, unde avea redacția, iar acum regret ca nu i am mai trecut pragul, și m- am mulțumit să ne auzim la telefon. Știam despre problemele lui de sănătate, mi-a vorbit despre ele, dar nu se arăta neliniștit (iar ce era in sufletul lui, doar el știa). Ca acum, vestea să vina ca un trăsnet. Vom mai vorbi doar pe lumea cealaltă când, intr- o bună zi sau, într-o zi nenorocită cum a fost și asta, ne vom revedea, sper, in buza Raiului, sectorul ziariști onești.
Somn ușor, Romi!
Condoleanțe familiei!”

Născut în 10 ianuarie 1970, a terminat liceul la „Elena Ghiba-Birta” (pe când se numea „Liceul industrial nr. 12”) și și-a completat studiile la Universitatea „Aurel Vlaicu”, Facultatea de Teologie Ortodoxă. A fost un familist convins și avea doi copii la care ținea enorm și despre care vorbea încontinuu. A lucrat la cotidianele „Observator arădean”, „Agenda zilei” și „Adevărul”, a fost fondatorul și proprietarul publicației „Flacăra Roșie” (pe stil nou) și a colaborat cu zeci de publicații.
A fost prietenul nostru, al tuturor, și va rămâne viu și prezent în conștiința noastră.


Dumnezeu să-l odihnească în pace… Familiei sale, calde  condoleanțe…


 

Categorie: In memoriam
Etichete: Flacăra Roșie, in memoriam, Romulus Dubăț
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 4 Arad | Iar a fost veselie în pizzerie!
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XXX). INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ vs. ARTIFICIALITATEA INTELIGENTĂ (10)

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie