Adidas interzice fanilor să adauge „44″ pe tricoul echipei de fotbal a Germaniei

germany change kit number 7
Distribuie:

Adidas a implementat o interdicție pentru pasionații de fotbal de a personaliza tricoul echipei naționale a Germaniei cu numărul „44″ din cauza asemănării cu simbolul folosit de unitățile SS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Schutzstaffel (SS), o ramură paramilitară a celui de-al Treilea Reich al lui Adolf Hitler, a fost implicată în mod notoriu în genocidul sistematic al comunităților evreiești din întreaga Europă.

Controversa din jurul tricourilor a fost scoasă inițial la iveală de istoricul Michael König, care a catalogat designul echipamentului ca fiind „foarte discutabil”.

În plus, echipamentul de deplasare al Germaniei a stârnit dezbateri din cauza nuanței sale roz. Suporterii susțin că aceasta celebrează diversitatea Germaniei, în timp ce criticii susțin că se îndepărtează de tradiție și servește ca o schemă de profit orchestrată de Federația Germană de Fotbal (DFB).

Purtătorul de cuvânt al Adidas, Oliver Brüggen, a respins orice asemănare deliberată a echipamentului cu simbolurile naziste. „În calitate de companie, ne opunem cu fermitate xenofobiei, antisemitismului, violenței și urii sub toate formele. Prin urmare, vom împiedica personalizarea tricourilor” , a declarat el.

Concepută inițial în 1929, runa SS a devenit de atunci sinonimă cu crimele comise de naziști. Membrii SS au fost direct implicați în gestionarea lagărelor de concentrare, în interogarea suspecților și în operarea instalațiilor de exterminare, precum Auschwitz, unde au fost ucise peste un milion de persoane.

Acest incident marchează cea de-a doua controversă recentă legată de ținuta internațională de fotbal. Criticile au apărut din partea fanilor englezi cu privire la modificările aduse crucii Sfântului Gheorghe de pe spatele gulerului tricoului echipei.

Nike a apărat încorporarea culorilor violet și albastru marin alături de roșul tradițional ca simbol al incluziunii. Cu toate acestea, detractorii au susținut că a fost lipsit de respect și a însemnat „semnalizarea virtuții”. Liderul laburist Keir Starmer s-a numărat printre cei care au cerut eliminarea acesteia.

Viitorul Campionat European de Fotbal este programat să se desfășoare în Germania în acest an, cu meciuri care vor avea loc în zece orașe diferite. Turneul va începe pe 14 iunie, cu meciul dintre țara gazdă și Scoția.

 ,,Niciuna dintre părțile implicate nu a văzut vreo apropiere de simbolistica nazistă în procesul de creare a designului tricoului, a precizat luni DFB, Federația Germană de Fotbal, într-un comunicat pe X. Cu toate acestea, el a precizat că, ,,un design alternativ pentru numărul 4” a fost creat la timp pentru a fi folosit la următoarele meciuri ale echipei.

Jucătorilor din echipa națională a Germaniei li se atribuie numere – și tricouri – de la 1 la 23, așa cum cer organismele care guvernează fotbalul pentru aproape toate turneele majore. Federația germană a declarat că nu a revizuit modelele cu numere mai mari.


Sursa: The Guardian


 

Categorie: Externe
Etichete: Adidas, fotbal, Germania, SS
Distribuie:
Articolul anterior
OpenAI explorează potențialului vocilor sintetice
Articolul următor
Șase români se regăsesc în topul miliardarilor lumii înctocmit de Revista Forbes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie