Biden lansează o serie de reguli de mediu în grabă pentru a se asigura că acestea nu vor fi anulate de un nou Congres

biden lansează o serie de reguli de mediu în grabă pentru a se asigura că acestea nu vor fi anulate de un nou congres
Distribuie:

În încercarea de a-și asigura moștenirea, președintele Joe Biden a lansat o serie de reguli de mediu și de alte subiecte, inclusiv un regulament istoric care ar obliga centralele electrice pe bază de cărbune să capteze emisiile de fum sau să se închidă.


Limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la centralele electrice alimentate cu combustibili fosili reprezintă cel mai ambițios efort al președintelui democrat de până acum pentru a reduce poluarea care încălzește planeta din sectorul energetic, al doilea cel mai mare contribuitor național la schimbările climatice.

Regula privind centralele electrice se numără printre cele peste 60 de reglementări pe care Biden și administrația sa le-au finalizat luna trecută pentru a îndeplini obiectivele sale politice, inclusiv promisiunea de a reduce la jumătate, până în 2030, emisiile de dioxid de carbon care determină schimbările climatice. Reglementările, conduse de Agenția pentru Protecția Mediului, dar care implică o serie de alte agenții federale, sunt emise în succesiune rapidă, în timp ce administrația Biden se grăbește să respecte un termen limită iminent, dar incert, pentru a se asigura că nu sunt anulate de un nou Congres – sau de un nou președinte.

,,Administrația Biden este în modul „blitz verde„, a declarat Lena Moffitt, director executiv al grupului activist Evergreen Action.

Avalanșa de reguli acoperă mai mult decât mediul înconjurător.

În timp ce ceasul se apropie de ziua alegerilor, administrația Biden a emis sau a propus reguli privind o gamă largă de probleme, de la iertarea împrumuturilor studențești și locuințe accesibile la plata orelor suplimentare, sănătate și compensații pentru pasagerii companiilor aeriene care sunt întârziați în mod nejustificat, în timp ce încearcă să atragă alegătorii în oferta sa de realegere împotriva candidatului republican prezumtiv Donald Trump.

În total, agențiile federale au bătut recorduri prin publicarea a 66 de norme finale semnificative în aprilie, mai mult decât în orice altă lună a președinției lui Biden, potrivit Centrului de studii de reglementare al Universității George Washington. Mai mult de jumătate dintre reguli – 34 – au fost considerate ca fiind susceptibile de a avea un impact economic de cel puțin 200 de milioane de dolari, a precizat centrul.

Acest număr este de departe cel mai mare emis de un președinte recent într-o singură lună, a precizat centrul. Următoarea cea mai apropiată a fost de 20 de astfel de reguli emise de Trump în ultima sa lună de mandat.

Biden nu se ferește să promoveze regulile. De exemplu, el a mers la Madison, Wisconsin, pentru a promova acțiunile sale privind reducerea împrumuturilor pentru studenți, după ce Curtea Supremă a respins planul său inițial. Cel mai adesea, oficialii cabinetului sunt trimiși în toată țara, adesea în statele cu putere de decizie, pentru a promova acțiunile administrației.

Politicile create prin elaborarea de reguli sunt mai ușor de inversat decât legile atunci când o nouă administrație își preia mandatul, mai ales în condițiile unui Congres puternic divizat.


,,Nu există un moment pentru a începe ca astăzi„, a declarat Biden în prima sa zi de mandat, în timp ce se străduia să demonteze moștenirea Trump.

De-a lungul președinției sale, Biden a restabilit protecțiile pentru speciile amenințate care au fost anulate de Trump. De asemenea, el a sporit standardele de eficiență a combustibilului, inversându-l pe fostul președinte.

Regula Departamentului Educației privind ocuparea forței de muncă remunerată vizează programele de colegiu care lasă absolvenții cu datorii mari în comparație cu câștigurile preconizate. Iar Departamentul pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană a acționat pentru a restabili o regulă care a fost concepută pentru a elimina disparitățile rasiale în suburbii și care a fost aruncată de Trump.

Este de așteptat ca Trump să facă demersuri pentru a anula reglementările lui Biden dacă ar câștiga în noiembrie.

Legea de revizuire a Congresului permite legiuitorilor să anuleze noi reguli după ce acestea sunt finalizate de către ramura executivă. Republicanii din Congres au folosit legea, cândva obscură, de mai mult de o duzină de ori în 2017 pentru a anula acțiuni ale fostului președinte Barack Obama. Democrații au întors favoarea patru ani mai târziu, anulând trei reguli ale administrației Trump.

Legea prevede că trebuie să se voteze în termen de 60 de zile legislative de la publicarea unei reguli în Federal Register, un termen schimbător care depinde de cât timp se află Congresul în sesiune. Oficialii administrației spun că sunt de părere că măsurile luate până acum în acest an vor fi protejate de legea de revizuire în următorul Congres, deși republicanii se opun aproape tuturor și au depus contestații care ar putea duce la o serie de voturi în Camera și Senat în următoarele luni.

Este probabil ca Biden să se opună prin veto oricărui efort de abrogare care va ajunge pe biroul său înainte de expirarea mandatului său.

,,Regulile sunt în siguranță în acest Congres″, având în vedere controlul democrat al Senatului și al Casei Albe, a declarat Michael Gerrard, care predă dreptul mediului la Columbia Law School. Dacă republicanii vor prelua Congresul și Casa Albă anul viitor, ,,Totul este distrus.


Sursa: Fortune, The Hill


 

Categorie: Externe
Etichete: Biden, congres, mediu, sua, Trump
Distribuie:
Articolul anterior
Atenție, șoferi! Lucrări de asfaltare a sensului giratoriu în zona Subcetate, iar circulația va fi închisă
Articolul următor
„Olympic Day” și comemorarea profesorului Ioan Marconi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie