Deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la UE, o victorie pentru moldoveni

moldova
Distribuie:

Republica Moldova și Ucraina încep negicierile pentru procedura de aderare rapidă la UE. Consiliul European și-a exprimat oficial acordul, joi 14 decembrie, pentru începerea negocierilor, scrie Hotnews.

Anunțul a fost dat de președintele Consiliului European, Charles Michel.Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova. #EUCO a acordat Georgiei statutul de candidat. Și UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia să raporteze până în martie în vederea luării unei astfel de decizii. Un semnal clar de speranță pentru poporul lor și pentru continentul nostru”, a scris Charles Michel pe contul său de X.Maia Sandu, președinta Republicii Moldova vede începerea negocierilor ca pe o victorie pentru moldoveni. „Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult”, transmite Maia Sandu prin intermediul unei postări pe Facebook.

Republica Moldova urmează să adere la Uniunea Europeană până în 2030.


Sursă foto: Știri.md


 

 

Citește și: „Austria se opune începerii negocierilor de aderare rapidă a Ucrainei și Republicii Moldova la UE”


 

Categorie: Externe
Etichete: Charles Michel, Maia Sandu, Republica Moldova, UE
Distribuie:
Articolul anterior
Concert de Crăciun la Tribunalul Arad
Articolul următor
Cutremur de 3,4 cu epicentrul în județul Arad

2 comentarii. Leave new

 • avatar of virgil florea
  virgil florea
  15 decembrie 2023 14:54

  Orice decizie de acest fel are și o „traducere”. UE nu face nimic dezinteresată. Și de multe ori, deciziile ei sunt determinate de SUA. De fapt aceste negocieri sunt pentru a atrage atenția Rusiei. Care, va muta rapid pe front. Și va continua războiul. Iar democrații din SUA își fac rost de argumente pentru a scoate alți bani din Rezerva federală pentru susținerea războiului. Exact ceea ce își doresc și nu vor republicanii. Toată mascarada asta nu are legătură cu poporul de dincolo de Prut. E vorba doar de bani.

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  15 decembrie 2023 17:10

  O să ajungă ca și noi vasalii intereselor din asa zisul capitalism!Nu o să mai aibă nimic.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie