Cionca și Predoiu au tăiat panglica la Oncologie. Predoiu: „E prima dată când fac asta”

oncologie
Distribuie:

 


Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, s-a aflat într-o vizită oficială la Arad, cu ocazia inaugurării noului Spital de Oncologie. Aleșii au tăiat panglica, au făcut un tur al spitalului, au participat la slujba de sfințire oficiată de ÎPS Timotei, apoi au susținut o conferință de presă.


Turul, ca oile

S-au înghesuit buluc cei mai de seamă oficiali arădeni, din diverse domenii… care, de fapt, n-au nicio treabă cu oncologia. Cel mai neașteptat dintre toți invitații a fost …Cătălin Predoiu, trimisul statului pentru a inaugura, alături de Iustin Cionca Spitalul de Oncologie.


[/vc_column_text]

Au respectat cu strictețe tradiția CJ legată de tăierea panglicii, iar turul s-a desfășurat… aiurea. O busculadă compusă din aleși – locali sau naționali, reprezentanți medicali, presă (și alții) s-au înghesuit toți în clădirea parcă prea mică pentru ei. Aleșii s-au dus sus în saloane, iar ceilalți au rămas să bântuie noul spital. Grupul s-a despărțit, iar fiecare a mers unde a vrut și cumva s-a ajuns și la… spațiul decedaților, care cică nu e un fel de morgă, fiindcă acolo se păstrează numai hainele celor care mor.

Apoi, bântuind holurile noii clădiri a spitalului, grupurile s-au reîntâlnit, la timp pentru participarea la slujba de sfințire a noului spital, care a fost oficiată de Înaltpresfințitul Timotei al Aradului. La slujbă a asistat cuminte trio-ul format din: Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă și Iustin Cionca. Cei trei crai de la răsărit și-au făcut cruce la unison, cuminți. Ei n-au fost singurii, bineînțeles, au mai fost și personalități care au, ce-i drept, mari tangențe cu Oncologia, cum ar fi Ramona Lile, Marius Gondor sau Mihai Pașca.


După slujbă, alaiul de guvernanți mici și mari s-a îndreptat spre o încăpere ce s-a umplut până la refuz, unde s-a desfășurat conferința de presă

În timpul conferinței, guvernanții și liderii intituțiilor medicale exprimat sentimente de speranță cu privire la inaugurarea primului spital de oncologie din Arad.

„Acolo unde alții nu au îndrăznit nici să se apuce de lucru, noi reușim să terminăm investiție după investiție”

Consiliul Județean a reamintit cele mai importante „investiții” făcute – Spitalul TBC, Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, Extinderea Unității de Primiri Urgențe,  dar și dotarea Ambulatorului Spitalului Județean.

Predoiu a găsit, în mai puțin de 8 minute, nenumărate semnificații legate de deschiderea spitalului. Pentru el, deschiderea spitalului de Oncologie de la Arad a fost un gest „de civism”, de „patriotism”, chiar și de „europenism”, chiar și de „creștinism”. Vicepremierul și-a încadrat discursul în toate clișeele posibile, fiind, bineînțeles, un demagog, am putea spune, priceput.

Nu contestăm faptul că un spital de Oncologie este important și folositor pentru comunitate și mai ales pentru cei aflați în nevoie, însă discursul său este unul ușor de prevăzut. La fel cum și răspunsurile sale au fost ușor de prevăzut la finalul conferinței de presă, când a evitat să-și dea cu părerea prea mult legat de chestiuni de interes național, care se află sub jurisdicția „domniei sale”, dar și chestiuni de interes local, cum ar fi cazul Crișan.


Video reportaj:


 

Categorie: Administrație
Etichete: Cătălin Predoiu, Iustin Cionca, Ramona Lile, spitalul de oncologie Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Sfântul Andrei – Apostolul Românilor. Semnificație, tradiții, superstiții
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Replica Centrului Medical Laser System raportată la CAZUL I.Ț. – internat în Spitalul de îngrijiri paliative din „Via Carmina” și externat după o săptămână

1 comentariu. Leave new

  • avatar of bluesbreakers
    bluesbreakers
    1 decembrie 2023 6:38

    Vai ,săracii de ei au stat în frig ,au mărșăluit pe corso pe jos, sincer mie milă de ei.Puteau să stea în modestele lor suv-uri,la căldură și să asculte speech-ul, iar un tânăr politician să vină cu o foarfecă și-o panglică aferenta la fiecare pt. a-i proteja de frig,umezeală, ploaie.Nu de alta dar mai trebuie sa se sacrifice zilele astea,să mai coboare de pe piedestalul lor la nivelul norodului,bineînțeles doar temporar.Cit sacrificiu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie