„Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara” a dispărut în sfârșit

whatsapp image 2023 11 13 at 7.49.47 pm scaled
Distribuie:

„Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara”, gigantica instalație de artă din orașul de pe Bega a fost demontată. Demontarea schelei a început încă din 6 noiembrie și s-a încheiat luni, 13 noiembrie.

Instalația era, de fapt, o grădină verticală proiectată de arhitecți spanioli, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din, România filiala din Timișoara. Ideea lucării a fost ca, prin intermediul instalației, doritorii să poată admira Piața Victoriei de la înălțime, dar și să observe ciclul de viață al plantelor locale, schema având „un design cu natură locală”, după cum a declarat pentru Banatul Azi, reprezentanta filialei OAR Timișoara.

Pepiniera a rămas în Piața Victoriei timp de 10 luni, în care peste 180. 000 de vizitatori au vizitat-o

Construcția a avut 5 nivele, o înălțime de 26 de metri, iar vizitatorii au putut admira Piața Victoriei din Timișoara, de la fiecare nivel, din mai multe puncte de belvedere. La ultimul etaj al schelei era chiar și un telescop, de unde vizitatorii puteau privi împrejurimile. Intrarea era liberă, însă instalația de artă nu putea să găzduiască mai mult de 50 de vizitatori, din pricina greutății.

Construcția a stârnit controverse

Încă de la amplasarea ei, construcția nu a fost bine primită de timișoreni. Mulți s-au declarat nemulțumiți fiindcă nu le-a plăcut conceptul, li s-a părut nesigură sau au spus că design-ul instalației de artă este urât, nepotrivindu-se, după cum cred aceștia, cu piața în sine.

Imagini:
Video:

 

Categorie: Național
Etichete: OAR Timișoara, Pepiniera 1306 plante, Timișoara 2023
Distribuie:
Articolul anterior
[CRITIC GUEST] Constantin Buduleci: „Din ploi în ploi”
Articolul următor
Doi hoți chiar amuzanți au fost prinși de polițiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…