LA MULȚI ANI MAI BUNI, UTA!

uta-78
Distribuie:

Anul trecut, când UTA împlinea simetrica vârstă „77” eram plini de optimism (cu toții… de aia pluralul) – nu găseai picior, darămite opinie de pesimist acum un an! De la Meszar până la cel mai ultra-ultras, cu toții eram de un entuziasm vecin cu sărbătorirea independenței… îți mai amintești, nu?

UTA împlinește 77 de ani de FIDELITATE – iar aniversarea pare a-i aduce cadoul pe care-l merită: TRECEREA LA URMĂTORUL NIVEL!

Parcă a trecut un deceniu, nu un an de atunci!

…asta apropo de relativitatea timpului, despre cum trece un an măsurat mecanic pentru… Apostu să zicem, pentru Falcă sau pentru doamna Goabi – și cum trece un an de realitate, în tribună sau pe canapea, pentru un suporter greu încercat… care n-are nimic de împărțit, financiar vorbind, cu UTA – restul lucrurilor importante din viață împărțindu-le în funcțiile de meciurile și situațiile prin care-i trece echipa de suflet.

Doar să rezumăm într-un volum de roman cu 77 de episoade evenimentele importante prin care a trecut UTA în ultimul an ne-ar lua… cam încă un an – însă situația paradoxală prin care trece UTA, cea mai motivat-iubită echipă din țară și cea mai mârșav-politic condusă entitate administrativă totodată, nu este… n-a fost și nu va fi niciodată, pentru niciun suporter, motiv de părăsire, de renunțare la acest simbol… cum nu-ți renegi mama.
Iar, ca la orice aniversare care se respectă, nici prin cap nu ne trece să vorbim AZI despre lucrurile urâte care s-au întâmplat în istoria (foarte) recentă.
De asemenea, deși, după cum se știe, ne situăm în „tabăra anti-Meszar”, nu vom învrăjbi astăzi taberele.

UTA aniversează azi 78 de ani de când Francisc von Neuman, Baron de Végvár, probabil cel mai nobil om care a populat Aradul în toată istoria sa, ne-a dat un nume, un țel, un blazon și motive de mândrie.

neuman
Altele, de atunci, n-am mai primit și, foarte probabil, nu vom primi.
Cel mai important motiv este „pentru că nu merităm”! 

LA MULȚI ANI BUNI, UTA!

Mesajul Suporter Club UTA:
„În urmă cu 78 de ani, din ambiția unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria Aradului, a luat naștere cel mai important simbol al acestui oraș.
Vreme de decenii, acest simbol și-a făcut loc în inimile a mii și mii de oameni, aducând cu el momente de bucurie nemărginită în sufletele noastre, ale părinților și bunicilor noștri.
UTA este moștenirea Baronului, iar numele uriașe din istoria clubului au lăsat în urma lor frumusețea și gloria acestui club.
În dreptul nostru, al tuturor celor care iubesc UTA cu adevărat, cade responsabilitatea de a duce mai departe povestea frumoasă începută în urmă cu aproape opt decenii și de a ne asigura că și copiii, dar și nepoții noștri vor avea privilegiul de a fi utist.
La mulți ani, iubita noastră UTA!”

UTA Arad: 
„18 aprilie 1945 e data la care Baronul Francisc Neuman a creat Legenda.
Astăzi se împlinesc 78 de ani de când a început cea mai frumoasă poveste a Aradului.
78 de ani de pasiune enormă, devotament pentru culori, fotbaliști fabuloși, meciuri memorabile, bucurii ori tristeți.
Cea mai frumoasă victorie o reprezintă faptul că spiritul UTA-ei, așa cum s-a conturat el chiar de la început, a trecut testul timpului.
Sunt 78 de ani de dragoste pentru culori, pentru ce ne-a oferit Baronul.
La mulți ani, Bătrână Doamnă a fotbalului românesc!”

Categorie: Editorial
Etichete: Francisc von Neuman Baron de Végvár, suporter club UTA, UTA - 1945, UTA - 78 DE ANI
Distribuie:
Articolul anterior
reStart literar… de Ziua Cărții, la Bibliotecă
Articolul următor
Nu mai puțin de 138 de intervenții în situații de urgență au avut de gestionat pompierii arădeni în minivacanța de Paști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

anton ilica

Ciocoii noi sunt tot cei vechi

NEVOIA ORDINII „CEA NOUĂ” ÎN MORALITATEA PUBLICĂ A TRECUT VREME de la estomparea discursului elevat. Retorica elegantă suferă de sfidare, iar sfidarea retoricii, după cum spune Eugen Simion, dovedește absența…
virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…