Numărul nou-născuților din Japonia a scăzut la un nivel record în 2023. Problemele demografice se adâncesc

japonia
Distribuie:

Numărul nașterilor a scăzut cu 5,1% față de anul precedent, la 758.631, în timp ce numărul căsătoriilor a scăzut cu 5,9%, la 489.281 – pentru prima dată în 90 de ani, numărul a scăzut sub 500.000 – prognozând o scădere suplimentară a populației, deoarece nașterile în afara căsătoriei sunt rare în Japonia.


Întrebat despre cele mai recente date, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez a declarat că guvernul va lua „măsuri fără precedent” pentru a face față scăderii natalității, cum ar fi extinderea îngrijirii copiilor și promovarea creșterii salariilor pentru lucrătorii mai tineri.

Rata natalității în scădere se află într-o situație critică„, a declarat reporterilor secretarul-șef al cabinetului, Yoshimasa Hayashi. „Următorii șase ani sau cam așa ceva până în 2030, când numărul tinerilor va scădea rapid, va fi ultima șansă de a inversa tendința”.

Conștient de potențialul impact social și economic și de presiunile asupra finanțelor publice, prim-ministrul Fumio Kishida a numit tendința „cea mai gravă criză cu care se confruntă țara noastră” și a prezentat o serie de măsuri pentru a sprijini gospodăriile însărcinate la sfârșitul anului trecut.

Populația Japoniei va scădea probabil cu aproximativ 30% până la 87 de milioane până în 2070, patru din zece persoane cu vârsta de 65 de ani sau mai mult, potrivit estimărilor Institutului Național de Cercetare a Populației și Securității Sociale.


Sursa:Reuters

 

Categorie: Externe
Etichete: Global, Japonia, Natalitate
Distribuie:
Articolul anterior
USR Arad și-a anunțat candidații pentru Primăria și Consiliul Local Arad
Articolul următor
Un bărbat din Pâncota a fost reținut 24 de ore pentru furtul unei biciclete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie