Procesul de omor al lui Alec Baldwin, programat în luna Iulie

211130 alec baldwin ac 1101p 34a061
Distribuie:

Procesul lui Alec Baldwin privind uciderea din culpă pe platoul de filmare al filmului „Rust” va începe pe 9 iulie, a decis luni un judecător din Santa Fe.


Selecția juriului va începe in aceeași zi. Mărturia va începe pe 10 iulie, iar procesul este programat să dureze opt zile, încheindu-se pe 19 iulie.

Avocații lui Baldwin, conduși de Alex Spiro, au și-au dorit ca procesul sa inceapa cu o luna mai devreme, pe 13 iunie, indicând la o audiere săptămâna trecuta ca actorul vrea sa fie auzit cat mai curând posibil.

„Domnul Baldwin se ocupă de acest lucru de mai mulți ani”, a spus Spiro în cadrul audierii. „Solicităm un proces rapid.”

Procurorul Kari Morrissey a declarat instanței că va fi ocupată în iunie cu un alt proces și a cerut o dată în iulie sau august.

Baldwin este acuzat că a tras un glonț real dintr-un revolver Colt .45 în timp ce se pregătea pentru o scenă pe 21 octombrie 2021. Halyna Hutchins, directorul de imagine, a fost ucisă, în timp ce regizorul Joel Souza a fost rănit. Baldwin a negat că a apăsat pe trăgaci și a susținut că i s-a spus că arma era „rece”, adică recuzită, înainte de începerea repetiției.

Dacă este condamnat, Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare.

Baldwin a fost pus sub acuzare de un mare juriu pe 19 ianuarie. Baldwin a fost atât actorul principal, cât și producătorul filmului. Potrivit avocatului său, procurorii încearcă să-l tragă la răspundere în calitate de producător pentru erorile care au dus la un set nesigur.

La audierea de săptămâna trecută, Spiro a declarat că va încerca să elimine acea parte a cazului înainte de proces.

„Există o teorie că, fiind producătorul creativ, el are, de asemenea, răspundere penală”, a spus Spiro. „Nu credem că va rezista la control.”

Anchetatorii pentru siguranța la locul de muncă au concluzionat că Baldwin nu avea autoritate de conducere pe platou, cu excepția asistentului său personal.

În cadrul ședinței, Spiro a declarat că acest caz ar putea fi judecat „destul de repede, în ceea ce privește numărul de zile necesare”.

Spiro a indicat, de asemenea, că va depune o moțiune de respingere a rechizitoriului, argumentând că anumite ordine judecătorești au fost încălcate în timpul procedurii Marelui Juriu.

Hannah Gutierrez Reed, armuriera filmului, este judecată în Santa Fe sub acuzația de omor involuntar și falsificare de probe. Procurorii au susținut că era „neglijentă” și „neprofesionistă” pe platourile de filmare și că nerespectarea protocoalelor de siguranță a dus la moartea lui Hutchins.


Sursa:Variety
Categorie: Externe
Etichete: Alec Baldwin, proces, Rust
Distribuie:
Articolul anterior
FILARMONICA ARAD – PROGRAMUL lunii MARTIE
Articolul următor
Exercițiu de alarmare-evacuare în situaţii de urgenţă la Campusul UVVG Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie