Personalul unui muzeu din Seattle a organizat o ieșire în masă în semn de protest față de o expoziție „antipalestiniană”

27museum walkout vfpk
Distribuie:
Muncitorii în grevă spun că spectacolul de la Wing Luke Museum face o confuzie între antisionism și antisemitism și nu pune în centru vocile palestiniene.

Muzeul Wing Luke din Seattle (WLM) este în prezent închis după ce 24 de membri ai personalului au ieșit în stradă pe 22 mai. Aceștia protestează față de o expoziție pop-up despre care susțin că confundă antisionismul cu antisemitismul și ignoră perspectivele palestiniene.

În ultimele șase zile, 22 de membri ai personalului au fost în grevă din cauza expoziției „Confronting Hate Together”, care va fi deschisă până la 30 iunie. Muzeul o descrie ca fiind un portret al rasismului, al urii și al acțiunii comunitare, creat împreună cu Black Heritage Society of Washington State și Washington State Jewish Historical Society. Această expoziție a fost inspirată de o emisiune din 2022 despre eforturile Comitetului Evreiesc American de a lupta împotriva antisemitismului la mijlocul secolului al XX-lea.

Muncitorii în grevă susțin că expoziția actuală are perspective limitate și antipalestiniene. Ei cer muzeului să elimine orice limbaj care echivalează antisionismul cu antisemitismul și să abordeze lipsa vocilor palestiniene, arabe și musulmane, despre care spun că încalcă „modelul de expoziție bazat pe comunitate” al muzeului.

Pe Instagram, muncitorii au subliniat un panou de text din expoziție care descrie antisemitismul ca fiind „adesea deghizat în antisionism”, citând exemple precum vandalizarea unei sinagogi locale cu „opriți crimele” și studenți care susțin Hamas și care cer „un stat palestinian care să se întindă «de la râu la mare»”, o frază descrisă ca ștergând Israelul.

După ce a aflat despre text pe 14 mai, personalul și-a trimis cererile pe 19 mai, ceea ce a dus la două întâlniri, dar fără nicio schimbare. În ciuda deschiderii publice a expoziției de către muzeu la 21 mai, 24 de membri ai personalului au plecat a doua zi. Aceștia doresc ca muzeul să ceară Comitetului consultativ comunitar să revizuiască toate expozițiile temporare și să reevalueze orice parteneriat care încadrează eliberarea palestiniană și antisionismul ca fiind antisemitism.

De asemenea, lucrătorii spun că ieșirea din sală răspunde inacțiunii conducerii în ceea ce privește o declarație care numește atacurile Israelului asupra Gazei „un conflict în Orientul Mijlociu”, semnată de directorii WLM și de alte grupuri asiatice-americane, inclusiv de Liga Anti-Defăimare pro-Israel.

Wing Luke Museum a recunoscut dreptul personalului de a-și exprima convingerile și a declarat că a închis muzeul pentru a se angaja în dialog. Ei așteaptă cu nerăbdare să redeschidă în curând pentru a servi comunitatea. Data redeschiderii este neclară, dar personalul WLM a inițiat o strângere de fonduri pentru ajutor financiar în timpul grevei.

Iubim Muzeul Wing Luke și suntem onorați să împărtășim poveștile comunității noastre, dintre care multe s-au confruntat cu lupte similare cu cele ale palestinienilor de astăzi”, au scris lucrătorii în campania lor de strângere de fonduri. „Solidaritatea noastră cu Palestina ar trebui să se reflecte în instituțiile noastre AA/NHPI”.


Sursa:Hyperallergic 

 

Categorie: Externe
Etichete: arta, Israel, muzeu, Palestina, Seattle
Distribuie:
Articolul anterior
După 30 de ani de declin, tuberculoza este din nou în creștere
Articolul următor
Mai multe cadre medicale de la Spitalul din Grădiște și de pe secția de Infecțioase a Spitalului Județean Arad, audiate într-un dosar privind internări fictive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie