Coreea de Nord aruncă baloane de gunoi asupra Coreei de Sud

2885brr4 kim jong
Distribuie:

Coreea de Nord a lansat cel puțin 600 de baloane cu gunoaie în sudul țării, ceea ce a determinat autoritățile să avertizeze locuitorii să rămână în casă.


De asemenea, armata sud-coreeană a avertizat populația să nu atingă baloanele albe și pungile de plastic atașate de acestea, deoarece acestea conțin „deșeuri murdare și gunoaie”.

Baloanele au fost găsite în opt din cele nouă provincii din Coreea de Sud și sunt în prezent analizate, atât Coreea de Nord, cât și Coreea de Sud au folosit baloane în campaniile lor de propagandă încă din timpul Războiului din Coreea, în anii 1950.

Armata sud-coreeană a declarat anterior că investighează dacă în baloane se află pliante de propagandă nord-coreeană.
Incidentul recent are loc la câteva zile după ce Coreea de Nord a declarat că va riposta la „împrăștierea frecventă de pliante și alte gunoaie” în zonele de frontieră de către activiștii din Sud.

Coreea de Nord a declarat că se oprește după ce Seulul a raportat că alte sute de livrări de deșeuri transportate pe calea aerului plutesc peste graniță.

Viceministrul nord-coreean al apărării, Kim Kang Il, a declarat că țara va „înceta temporar să mai arunce gunoi peste graniță”, după ce a afirmat că a trimis în total 15 tone de gunoi către vecinul său, potrivit declarației sale publicate duminică de presa de stat KCNA.

Kim a spus că baloanele au fost „strict un act de răspuns” la practica de ani de zile a Coreei de Sud de a trimite baloane cu pliante împotriva Coreei de Nord în cealaltă direcție.

I-am lăsat pe sud-coreeni să experimenteze suficient cât de murdar se simte și cât de mult efort comun este nevoie pentru a curăța gunoaiele împrăștiate”, a declarat Kim.

Un oficial sud-coreean a promis că țara sa va lua „măsuri de neîndurătoare” împotriva Coreei de Nord pentru trimiterea mai multor baloane cu gunoaie în acest weekend, care vor fi „specificate în zilele următoare”.

Oficialul de la biroul prezidențial a adăugat că guvernul „nu va exclude problema reluării [redării] difuzoarelor” care obișnuiau să lanseze propagandă în zona demilitarizată, dar care au fost oprite de când a fost semnat un acord militar în 2018.

Șeful Statului Major al armatei sud-coreene a declarat că „nu au fost găsite substanțe dăunătoare pentru siguranță” printre celelalte sute de baloane care au ajuns în țară sâmbătă seara – spre deosebire de acum câteva zile, când a fost găsită hârtie igienică folosită în unele dintre cele aproximativ 150 de baloane care au trecut granița.

Cele mai recente fotografii publicate de JCS arată un sac mare care conține ceea ce pare a fi hârtie lăsată pe marginea drumului, în timp ce alte imagini arată ofițeri care inspectează gunoiul împrăștiat pe jos. Altele arată mucuri de țigară arse.

Potrivit imaginilor publicate de autorități, pachetele sunt transportate cu baloane mari, umplute cu gaz.

Coreea de Sud a precizat că armata sa colaborează cu poliția, guvernul local, ministerul siguranței și Comandamentul Națiunilor Unite pentru a recupera în siguranță baloanele și resturile. Baloanele au fost găsite în capitala Seul, precum și în provinciile Gyeonggi și Chungcheong. Unele au fost reperate chiar și la peste 300 de kilometri (peste 185 de mile) la sud de capitală, în provincia Gyeongsang.


Sursa:CNN

 

Categorie: Externe
Etichete: Coreea De Nord, Coreea De Sud, gunoi
Distribuie:
Articolul anterior
Evenimentele culturale ale lunii Iunie, la Biblioteca Județeană
Articolul următor
LIGA 4 ARAD | Ultima scanare din acest campionat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie